Nyårskrönika

Som så många andra så får väl även jag skriva en summering av året. 
 
I montéväg har det varit mitt överlägset sämsta år någonsin med 13 ridna lopp, 0 segrar, 0 andra platser, 0 tredje och ynka 11 100:- inridna... !!! Året började bra med höga förhoppningar. Jag hade börjat rida många fina hästar åt Pelle, bl.a. Lynn Palema, Lilo, Girlpower Dynamite, Big Mama Dynamite, I Am Dynamite och sist men inte minst, Red Hot Dynamite!
 
Red Hoy Dynamite

Jag började montéåret direkt den 1 januari genom att rida Lilo i ett montélopp på Solvalla. Förvätningarna var höge eftersom hon hade gått ruskigt bra i travloppen innan och varit rent sagt grym i provlopp i monté. Jag fick direktiven att rida lugnt från start då hon lätt kan bli för pigg annars. Red lugnt fram bakom bilen som släppte och det hände absolut ingenting! Hon lunkade med fältet i makligt tempo och tog inte i för 5 öre. Jag hamnade i rygg på Åsa Svensson, helt okej. Min plan var då att försöka hänga på när hon skulle rida framåt. Sagt och inte gjort... Lilo ökade inte det minsta utan fortsatte i sitt tempo. Jag fick börja jobba rejält på henne för att hon inte skulle bli avhängd... Men 300 m kvar gick ljuset upp för henne, då förstod hon vad jag ville och gick ett ruskigt upplopp och spurtade sig till en femteplats. Besvikelsen var ganska stor, men vi såg fram emot nästa lopp, då hon förmodligen skulle vara bättre. Men det blev inga lopp på henne. Efter vinsten i Diamantstoförsöket i februari blev hon sliten och fick sedan vila. Nu under hösten har vi inte hittat ett enda bra montélopp åt henne...
 
Lynn, Girlpower och I Am blev det aldrig något med. Lynn blev för het när jag red henne i högre tempon, Girlpower orkade inte med sig själv under sadel, men blev riktigt fin att rida dressyr och galoppjobb på. I Am var hur fin som helst hemma men presterade inte alls i loppen, så han blev utleasad. 
Big Mama testade vi i ett provlopp, ett kval och ett löp. Hon var den som absolut skulle kunna hävda sig i montéloppen, men det loppet vi startade i var väldigt tufft för henne och hon blev första utan pengar efter en godkänd insats. 
 
Girlpower Dynamite
 
Big Mama i provlopp
 
Red Hot då... Han var jättefin under ridturerna hemma och vi planderade in ett banjobb under sadel med honom i slutet av januari. Men så hände det som inte fick hända... Red fastnade med hoven mellan två frusna lerkocklor i hagen när han skulle svänga runt och krossar då hela kotan & kotbenet och får dessutom en spiralfraktur. Han blev utdömd direkt på plats av veterinären, men efter några samtal lyckades Pelle & Leffe få tag på en veterinär som tror sig kunna rädda livet på Red. Sagt och gjort. Red stod på Strömsholm i två månader (tror jag att det var) och kom sedan hem igen. Det hade varit en komplicerad operation, men han hade klarat det. Pelle & Leffe kämpade med honom hela våren och sommaren. Han skulle ha gips, bandage, mediciner m.m. Idag är Red Hot pigg och glad och verkar vara nöjd med livet. Han går utan större problem i hagen, men eftersom skelettet i kotan växt ihop han han inte böja på kotan eller hovleden, så det ser lite lustigt ut när han går & när han springer så lyfter han helst på benet. Men han stödjer på det och hela hästen utstrålar livsglädje, så jag är glad att de tog risken och räddade denna underbara häst! Men jag kan inte säga att jag inte är lite ledsen över att inte ha fått testa honom i monté. Han hade förmodligen blivit en ruggig montéhäst! Med sin storlek och skalle, dessutom var har hur fin som helst i de lätta jobb jag han göra med honom...
 
 
 
Harryettie, min egen lilla tjej, har ju bara varit 2 år gammal så där har det inte hänt mycket inom hennes montékarriär ;) Hon har tränat på riktigt bra, men har tyvärr haft en väldig otur med sparkar, skador och förkylningar (för både henne & mig) så träningen i slutet av våren och början av sommaren blev näst intill obefintlig. Hon vilade drygt en månad i juni. Nu, strax innan jul så satt jag på henne för första gången och hon är född inriden! Hon var jätteläcker och hur fin som helst att rida (de 5 min jag satt på henne :P). 
 
 
Annars har jag varit tillbaka på GIH hela det här året, gjorde en häftig resa till Abisko-Björkliden under vinterfriluftslivsutbildningen. Jag har skrivit min examensuppsats på avancerad nivå och slutligen fått min examen! (när jag är klar med några restuppgifter) & Nu har jag även fått jobb!
 
 
Att det här året skulle bli något av ett mellanår (bottenår) gällande montén är egentligen inte helt oväntat. Jag har inte haft den tid jag velat till att träna (varken mig själv eller hästarna) i och med att det var sista året p skolan. När jag dessutom inte har någon egen häst att rida och träna på så sjunker motivationen ytterligare. 
 
Däremot finns det andra saker som har gjort året fantastiskt! Jag blev bl.a. tillsammans med Pelle, som jagnälskar nå helt otroligt mycket! Monita och Montró har fick varsinna underbara stoföl, jag har som sagt tagit min examen (snart), fått jobb och arbetat med världens underbaraste lilla grå pålle! Dessutom så har Monita som varit halt sedan september -11, äntligen blivit bättre, tack vare ett mirakelpulver och båda fölen har blivit sålda till underbara nya ägare (Måntoka - Lovisa & Måntuva - Thilda).
 
2013 kommer att bli ett bra år! Lilla grå ska försiktigt börja ridas och om allt går som det ska är det planerat att hon ska starta i höst. Jag kommer att arbeta på en jättehärlig skola. Är tillsammans och letar boende med världens underbarast pojkvän! I slutet av januari ska vi dessutom åka på en 14 dagars all-inclusive resa till Kap Verde. Lilo har blivit tokladdad att rida, så nu SKA vi ut i monté! Jag ska dessutom ta tag i gymmandet nu igen (när jag inte behöver spendera minst 4 timmar om dagen att ta mig till och från sthlm) och känner mig mycket med taggad inför vad som ska hända.

Julhelg & nyår

Usch! Har haft så himla mycket som hänt den här veckan att jag inte hunnit blogga någonting alls! Det sista jag skrev om var banjobbet med fina Waypoint. Så nu på tisdag, nyårsdagen, så blir det montékval för oss. Jag tror inte att det ska vara några problem alls. Vi är tvärr bara 2 kvalhästar, men båda i monté, så det ska nog gå bra. Jag ska även hoppa upp och rida Barbossa Juvel i montéloppet. Jag har ridit hästen 2 ggr tidigare, ett kval och ett lopp. Det är en snäll häst, men han kan bli lite slö i lopp. 
 
I fredags åkte jag & Lovisa till Romme med en utav mina ponnyer, Panter, som skulle göra årets sista start. Han gick ruskigt fort och var riktigt fin, men var aningen övertaggad, vilket gjorde att han galopperade bort segern till en fjärdeplats. Det var kul att se hur mycket bättre han var, så det blir kul när han kommer ut i vår! 
 
I går skulle Lilo ha startat på Solvalla, V75 final i Diamantstoet. Men efter att Tony värmt henne i rätvarv beslöt vi oss för att stryka då hon hängde otroligt mycket töm, något hon inte brukar göra.
 
I övrigt så har jag tränat på med hästarna, i söndags (23/12) hoppade jag upp och satt på min lilla prinsessa för första gången! Hon var hur cool som helst! Tanken var att jag & Pelle skulle ta lite fina julkort, så han skulle hjälpa mig när jag hoppade upp. Men efter att ha väntat i vad som kändes en evighet på att han skulle komma ut så gjorde jag precis vad man ska göra när man hoppar upp på en häst för första gången ;)  jag drog fram en tunna att ställa mig på. Hängde då först lite försiktigt på henne, drog benet över rumpan och plötsligt satt jag på henne. Hon vände på huvudet och tittade på mig någon gång, lite frågandes över vad jag höll på med. Därefter skrittade vi försiktigt ut ur stallet och då mötte vi Pelle som precis kom ut ur huset.
 
Pelle tog några bilder på oss innan vi gick in i stallet igen för att göra iordning Lilo & kasta upp Pelle på henne! Det var första gången Pelle satt på Lilo, men det gick riktigt bra tycker jag :)
 
På Julafton red jag en liten tur barbacka på Lilo, vi red lite mjukgörande dressyr i skogen och hon kändes riktigt fin. Julen spenderades hemma hos min mamma & pappa med släkten från mammas sida, syskonen & Pelle. Fick bland annat en glassmaskin och nya träningskläder. Vi hade det lika trevligt och kaosartat som vanligt!
 
Sötaste lilla grå renen :)
 
Första gången på Lillans rygg!
 
Pelle på Lilo
 
Måntuva som ren
 
Ren på två ben :P

Lillan gick ett kanonfint banjobb den 22/12. Pelle körde
 
Barbackatur på Lilo i snön på julafton
 
Lillan & Delicious leker vildar ute i hagen (fotat genom fönstret vid köksbordet)
 
Panter värmer innan loppet


Lilo på Valla.
 
 
 

Waypoint

I dag har jag testat rida jobb på Waipoint för första gången. Hon är riden några gånger tidigare av en tjej som heter Marlene, men bara korta stunder och lugna tempon i skogen.
 
Hon ägs och tränas av min förra chef, Richard L Jansson. Jag jobbade hos honom i ca 1,5 år innan jag började plugga. Därefter har jag jobbat en del helgen & lov, så jag känner Waypoint sen tidigare. Det är en ganska speciell dam, med många egna åsikter och hon är noga med att det alltid ska vara samma rutiner. 
 
Nu har de planer på att kvala och senare starta monté med henne och ville därför att hon skulle få testa gå lite fortare under sadel. Kristina körde henne ett jobb först, värmde upp och körde 3 intervaller på rakbanan, innan de km tillbaka till stallet och vi bytte till sadel. Waypoint är ganska spänd utav sig och är fortfarande lite nervös när hon går med ryttare, så jag joggade två bakvarv för att hon skulle slappna av lite. Därefter vände jag upp och red ett lättare 1640 jobb. Vi höll ett tempo mellan 1.20 till 1.25 första varvet innan vi ökade något. Sista 300 fick hon springa på ordentligt och avslutade då på en låg 11 tid! 
 
Hon kändes ruskigt fin, så det kan nog bli en bra montéhäst! :) 
 

Moni Maker


Moni Maker föddes 1993 och är efter den amerikanske hingsten Speedy Crown undan Nan Catch som var efter Bonefish. Hon är uppfödd av Cane Run Farm i Lexington, Kentucky och hette från början Nursery Rhyme, men det namnet ändrades snart. 
 
Moni Maker tränades av Jimmy Takter och tjänade under sin cariär 5 589 256 USD, vilket motsvarar dtygt 40 miljoner SEK. Hon utsågs till Årets häst1998 och 1999, Årets travare 1998, 1999 & 2000 och Årets Sto 1997-2000. 
Som 2-åring vann hon 6 av sina 14 starter och som treåring vann hon 19 av 20 lopp! Som 5-åring startade hon i en rad större lopp och vann då bl.a Elitloppet, (1.10,4 världsrekord) Copenhagen Cup (1.12,3) & Breeders Crown (1.09,7). Moni Maker fortsatte att rada upp segrar och var 1999 den vinstrikaste travhästen i historien. Hon var dessutom den första amerikanska travaren som lyckades vinna både Prix d'Amerique och Prix de France.
 
Moni Maker avslutade sin tävlingskarriär år 2000 genom att trava 1.54,1 (1.10,9) under sadel på The Red Mile och därmed krossa det tidigare världsrekordetpå 1.58,2 (1.13,4). Hon gjorde totalt 105 lopp vilka resulterade i 67 segrar, 18 andraplatser och 10 tredjeplatser.
 
Moni Maker vinner Elitloppet
 
 


Moni Maker och Julie Krone under världsrekordförsöket.
 
 
 
 
Moni Maker vinner Elitloppet

Jag vill ha kallt!

Skulle kunna tro att jag blivit knäpp som vill ha det kallare :/ Men både idag och igår har temperaturen legat runt nollan, vilket betyder blötsnö och jättehalt! Jag hatar det! Jag kan knappt gå på stallplanen utan risk för att halka och slå ihjäl mig, allt blir jätteblött och det känns bara allmänt deprimerande!
 
Körde iaf min lilla gråa pålle idag. Eftersom det är sån jäkla blötsnö går det inte att köra på slingan, eller går gör det väl men då får hon väl slita ihjäl sig stackaren! Så vi körde runt på vägarna istället. De e ganska fina nu, helt snötäckta så det är ju inga problem. Men det stänker nå helt otroligt! Man får sitta och ducka och blunda mest hela tiden för alla snökocklor som kommer farandes i 180 mot ansiktet. Körde i rockarden och då kommer man i perfekr skottläge från framhovarna. Hade ändå hjälm, körglasögon och en rejäl halsduk, men f-n vad ont det gör! Fick en stenhårt precis över ögat och bad då en liten bön om tack över att jag hade glasögonen på! 
 
Vi körde bakvägen till slingan, men istället för att svänga in där så körde vi hela vägen runt. Planen var att bara köra ett varv, men när lilla hästen fortfarande hoppar fram av energi får matte helt enkelt bita ihop och utstå ytterligare ett varv av stenhård snökockelskastning mot ansiktet. Det gör ju inte direkt att man längtar lite till efter att få börja rida på lilla pållen, då slipper man sånt där...
 
Men men.. det är bara att bita ihop!
 

Snögalopp!

I dag var jag ute och red en sväng på Lilo. Vi testade ett nytt bett igen, jaktkandar eller kimbelwikbett som jag också tror att det kallas, då jag tycker att hon blev lite för känslig på pelhamstången. Det här fungerade utmärkt! Hon lyssnade men kunde ändå ta stöd ordentligt. 
 
Vi började med att rida lite dressyr runt träden i skogen för att sedan trava bort längs vägen och rida in på "lilla stigen" i andra skogen. Inne i skogen så finns det två stora fält där passade vi på att snöpulsa och galoppera lite. Jag bara älskar att galoppera i snön! Tyvärr var snön ganska tung eftersom det har varit nollgradigt hela dagen, så vi kunde bara galoppera litegran där innan det blev för jobbigt för henne.
 
 
 

Valla, Lucia & Julshow

Just nu händer det inte så mycket på montéfronten. Ridvärmde Lilo på valla i onsdags, hon var lika galen som sist, trots handstroppar på tyglarna så var det noll kontroll så fort vi inte hade någon rygg. Drog på en provstart, men då bröt hon väldigt mycket mot utgången och felade. Då passade hon på att testa mina reflexer genom att kasta sig mot utgången. Det enda jag hade i huvudet var; ramla inte av! Det vore så sjukt pinsamt!!! 
Som tur var lyckades jag hålla mig kvar, vände upp och gasade på upploppet. Satan vad det gick då! Tyvärr felade hon även då, men förmodligen för att fet gick FÖR fort. Hon värmde trots allt utan uppcheck eller benskydd. Dessutom har hon aluminium fram till travloppen, vilket blir alldeles för lätt till montén. 
 
Loppet sen gick ju inte alls... Eller, hon var svinbra, men hade på nått sätt fått tungan över bettet, med tungband! Därför fick hon typ ingen luft, så i sista sväng började hon vingla (rygg ledaren) för att sen ramla in på innerplan och vingla över en snödriva innan Daniel fick stop och körde ut. Tråkigt, för hon var ruskigt bra i övrigt! 
 
Igår körde vi Eskilstunas Lucia genom stan med ponnyerna, Monita, Montró, Panter & Jarita fickställa upp. Läs mer här
 
Idag har jag kört min lilla gråa pålle en sväng men Panter på släp. Han sprang på riktigt bra! Vi höll ett högt grundtempo hela turen och han pinade glatt på brevid. Lillan var även hon riktigt fin.
 
Imorgon väntar Sundbyholms Travskolas första Julshow.. någonsin(!) så vi var 7 nervösa ledare som idag träffades på travskolanföratt gå igenom det sista och packa inför morgondagen. Hoppas hoppas att allt går vägen! 
 

Solvalla 10 december

Idag var jag som sagt på Valla och red söthästen Mamoros Tapper. Vi kom iväg hyfsat i starten, men kom aldrig riktigt ner, den jäkla ettan lyckades precis hålla frambenen kvar så att vi inte kunde komma ner innan svängen :/ Men men... Låg med utvändigt, första 500 öppnades på 13,5 varvet på 15,5 och sista 500 på 15,0. Men redan ett varv från mål började grabben bli trött. Han orkade inte riktigt hela vägen. Men som vanligt,vi får ta nya tag...
 
Däremot, jag var ju lite orolig att jag skulle frysa idag, men jag hade tur med vädret. Det var bara en ynka minusgrad, så frös gjorde jag inte. Hade bara mina termoleggins, vinterstövlarna med ett par ullstrumpor, en underställströja och en fleecetröja under. Stövlarna var underbart sköna att rida med! Riktigt varma och gosiga och gick lätt att böja/vika till montéläder. Ingenting som tryckte eller verkade gå sönder eller nåt! Grymt nöjd med mitt köp! 
 
Mina nya älsklingar! :P

Snart mot Valla.

Sitter just nu vid köksbordet och väntar på att min skjuts ska hämta upp mig. Får åka med Lars-Åke som har starthäst i lopp 7 och 9. Jag rider lopp 8, så det passade ju jättebra :)
 
Hoppas just nu bara på att jag har packat tillräckligt med kläder för att överleva ett lopp :P

Reisa Å i kvallopp -10
Coral King -20 grader *brrr* 
 
 

Hej mitt vinterland!... och korsförlamning

I går var jag ute och körde Lillan på förmiddagen. Det var ca -9 grader kallt och strålande sol, hur mysigt som helst! Vi körde bakvägen bort till slingan, joggade in på Håkan B's slinga och pulsade i snön. Hon kämpade på bra och var hela tiden pigg och glad. men hon blev rätt rejält trött.

Direkt efteråt var jag tvungen att åka till travskolan för att jobba & efter någon timme ringer Peller och berättar att hon fått korsförlamning... Underbart.. NOT!

Han var iaf ute och gick med henne tills det släppte och fortsatte sen att gå ca 15 minuter varje timme tills jag kom hem. Väl hemma gick jag ut till henne för att se hur hon mådde. Hon var mycket bättre, men för säkerhets skull gick även jag en sväng med henne. Hon var lite småstel till en början, men efter bara 5 minuter släppte det och sedan var det (som vanligt) hon som var ute och gick med mig. Kvastande, frustande och dansande runt mig och då antar jag att hon kände sig bra igen ;)

Idag var det istället Lilos tur att åka på korsförlamning... det är det här kalla jäkla vädret som orsakar det! Vi måste helt enkelt vara ännu snabbare med att kasta på täckerna efter träningen.


Mamoros Tapper

Imorgon bär det av till Solvalla för att rida en av mina favoritpållar, Mamoros Tapper. Jag har bara ridit hästen en enda gång (i kvalet) men han var så underbar att rida, så jag var helt såld redan efter att ha skrittat 3 varv på defileringsvolten. Det är ett ganska tufft lopp för honom, lägst 150 000 och han har 434 000 på sig. Vi möter bl.a Sun Power C.G som har dryga 2 miljoner på sig. Segern tror jag går till Alvena Nonstop - Åsa Svensson eller Ekets Patrik - Emelie Knutsson, som båda har rutinerade och duktiga ryttare men även presterat bra i monté tidigare.
 
Tapper är väldigt startsnabb och vi har spår 2 bakom bilen. Så planen blir att försöka komma iväg bra, smyga ner invändigt, släppa (om han nu skulle ta ledningen) och sedan bara smyga med i ryggar. Så får vi se om det finns något kvar att rida med när upploppet närmar sig. 
 

SNÖ!!!!

Äntligen har vi oxå fått snö! Det kom ca 2 dm idag, så då passade jag på att köra Lillan i rockarden med Panter på släp. Vi körde ca 45-50 min och nästan hela tiden på oplogade eller dåligt plogade vägar. Så de fick jobba bra båda två.

feber...

Fast nu är det inte jag som har feber, lr jo... lite feber har jag nog fortfarande, men hästen jag skulle rida ikväll hade fått feber och är därför struken. Lite tråkigt, samtidigt som det nog var bra för mitt tillfrisknande. Imorgon borde jag vara så pass pigg att jag kan köra Lillan en tur. Får se hur jag gör med Panter, men det är inte lika akut med honom... Han har gått två hårda dressyrpass i helgen, så han klarar sig.
 
I morse åkte jag till skolan föär att skriva min sista tenta på GIH! Hoppas bara att jag nu inte får omtenta på den :P Eftermiddagen har tillbringats i sängen i horisontalläge med Vampire Diaries och te. Ska ikväll kolla igenom uppsatsen lite och sedan börja läsa en artikel som vi ska ha seminarium om på fredag. Måste ta tag och börja skriva min lärarfilosofi oxå, ska ha seminarium om den på onsdag (nästa vecka) och sen har jag inga lektioner kvar! Tror ni jag är lycklig eller!!! Så jäkla gött!! Snart är min tid på GIH slut. Det känns både kul och tråkigt, jag har träffat så många härliga människor där, men just nu känns det mest skönt att bli av med skiten! :P 
 
I väntan på att få uppträda på skolans Herrmiddag 2008 (år 1) Det roliga med den här bilden är att jag ser ut att vara längst... Jag var näst kortast = högst klackar :P
 
Gruppbild på (delar av) klassen innan barometertävlingar HT 2009 (år 2)
 
... Och snart är det jul! Jag & syrran för en massa år sedan 2007 kanske? 
 
 
 
 

*brrr*

Nu är det bra kallt. Termometern i bilen stodpå -17 när jag hem nu på kvällen. Jag och Thilda gjorde ett besök på Hööks i Västerås nu på em för att shoppa lite prylar. Jag behövde verkligen ett par nya vinterridstövlar. Köpter däremot inte de ridstövlarna jag hade kollat ut i förväg. Provade dem  i butiken, och när jag vek benen för att ställa mig i montésits skar lädret in i foten och det såg ut som att lädret inte skulle klara av vikningen som blir med montéläder. Istället prövade jag ett par andra stövlar, inte fullt lika snygga men typ 300:- billigare... De var jättebra! Riktigt mjuka och följsamma. Köpte även en del andra saker som jag tänkt använda till montén. Vi drog även en sväng förbi nyöppnade "Lager 157" och köpte lite grejor. Även där hittade jag lite saker.
 
Så nu ska jag inte frysa i loppet i morgon! Eftersom jag redanär dunderförkyld känns det dumt att riskera något och då loppet går som lopp 9 imorgon kväll känns det som att det kan bli kallt... Så min packning till i morgon är:
 
En fleecetröja...
Nya termoridstövlarna...
 
Montésadeln med rumpvärmare...
 
Rånarluva...
 
Ridbyxorna...
 
Extra fårskinnssulor...
 
Ullknästrumpor
 
Termoleggins
 
Tjocka vantar
 
Underställ

Fleecekrage

 
Och sen givetvis även den vanliga packningen :)


Montéutbildning!!

Eftersom montéutbidningen på min hemmabana är bedrövlig, har jag tänkt att gå till sällskapet och diskutera med dem hur man kan förbättra det hela. Jag har en del idéer, men vill ha lite på fötterna. Så jag undrar hur era banor gör med montéutbildningen. Så att jag kan berätta om hur andra banor gör och därför lättare argumentera mina åsikter.
 
Så hur gör din bana?
 
 
 

SIHS del 1 - shopping.

Igår åkte vi hela vickelbyponnygänget till Stockholm  för att se på Stockholm International Horse Show. Vid halv 12 åkte vi hemifrån och var, efter lunch på donken, vid globen strax efter två. Därefter tog det oss nästan 45 minuter att komma in, ta oss igenom folkmassorna och sedan hitta till mässan. Första besöket där blev väldigt stressigt eftersom den första showen började redan halv fyra. Så vi han mest titta lite innan vi var tvugna att bege oss tillbaka. Först var det familjematinén, en rolig show med invigning, shettisgalopp, islandshästar, lejon-ponny, galna fransmän m.m. Eftersom vi är väldigt engagerade i russen (som russuppfödare på liten nivå) visste vi att hingsten Fanér 553 skulle få visa upp sig tillsammans med en flock ston & föl. Vi trodde att detta inte alls skulle bli särkillt uppskattat och bara stärka myten om små envisa russ. MEN numret gjorde verkligen succé!!! Folket på läktaren tjöt! Vi fick höra att flera blivit direkt tagna av numret och t.o.m. gråtit över hur fina hästarna var. 
 
Efter första showen gick vi till mässan igen och nu köpte vi lite prylar... lr jag köpte...
 
Till att börja med fick jag ett par strumpor från Tingsryd
 
Precis efter att ja köpt 14 par strumpor för 100:-...
 
Jag hittade ett hjälmöverdrag för 25:-, ska dock färgas rosa (skadar inte att testa om det fungerar när det va så billigt)
 
Rosa siliconsnoddar...
En Rosa Russ T-shirt från Svenska Russ Avels Föreningen
 
Ett ridträns till Lillan & Lilo
 
Benreflexer till ponnyerna
 
"fejk"-fårskinnspadd
 
Rumpvärmare, skönt att ha i vinter...
 
En teddypadd till... Jag verkar inte kunna få tillräckligt med sånna :P
 
Kommer ett inlägg till med bilder från själva shoppingen senare...
 

Gamla filmer...

Underbart, jag är dunderförkyld, har feber och öroninflamation,.. Så idag blir det inte så mycket gjort... Har tittat runt lite på youtube och hittat lite gamla filmer. Först en när jag vann med Ancora Wine...
 
 
 
Min första travseger, med Trollglänta,,,
 
 
Trollis debut i monté... Hon orkade ungefär ett varv :P
 
 
kul att titta på i brist på annat...

RSS 2.0