Hockeys sand & gräs

Idag packade jag & Lovisa in Tro & Lillan i transporten kl 7 på morgonen. Det är så otroligt varmt nu, så tidigt på morgonen är nästan enda tiden man kan köra.

Eftersom det är hopptävlingar nere på travet åkte vi istället till Pelles föräldrar/Lillans stall & körde hos Hockey. Jag tror att nästan alla tänkte likadant som oss, det kryllade av hästar på Hockeys banor! Inte jättepopulärt att komma med en grå & en ponny då. 

Vi lyckades hålla oss ur vägen & började med att jogga ett varv på slingan innan vi körde intervallerna. Nu på sommaren har Hockey tre stycken "rakbanor" som ligger precis bredvid varann, kant i kant. Den vanliga i grus, en med tungsand & sen en i gräs. 
Så det passade jättebra att jag körde i sanden med Lillan & Lovisa körde Tro i gräset. Lillan gick 8 & tro gick 6 intervaller & vi var tillbaka precis innan det började bli för varmt!Vi tränar på!

Det händer inte så mycket här. Lillan tränar på & jag försöker oxå träna så gott det går med ett  trasigt knä & nu även enhalvkass vrist, har ingen aning vad jag gjort! Hade jätteont i vristen & kunde knappt stödja på foten efter ett vanligt intervallpass med Lillan, för vagn dessutom! 

Lillan & jag försöker åka ner till banan ungefär vad tredje dag för att gå lite lugna intervaller eller rejäla motionspass. Idag körde vi ihop med en av proffstränarna på Sundbyholm & Lillan börjar kännas riktigt fin! Dock så är hon rätt rund om magen fortfarande. 

I söndags red vi till grustaget ute hos mamma för att klättra lite i sandbackarna. Jobbigt som bara den tyckte Lillan! Tyvärr blev vi halvt uppätna av alla förbaskade bromsar som kommer nu i värmen.

Igår & idag har jag dessutom tränat lill-fölis, Myran, att följa med sin mamma när hon är fastbunden i selen. 
Mormor & Ted följde med som "medhjälpare"
Intervaller igen.

Idag åkte jag ner med Lillan igen. Men denna gång åkte vi ner själva. Vi joggade 3+3 varv på rundbanan (träningsbanan) & körde sedan 6 intervaller i 45-55 tempo. Lillan var galet pigg, så jag fick hålla i henne ordentligt för att det inte skulle gå för fort.

Hon verkade mycket nöjd efter jobbet & gick snabbt ner i puls.

Intervaller med Montro.

Efter att ja joggat nu i 2-3 veckor fick Lillan gå lite fortare för första gången efter semestern. Lovisa skulle köra intervaller på travets rakbana med Montro & ville ha lite sällskap. 

Så vi lastade båda hästarna & åkte ner. Vi joggade fram 2+2 varv på träningsrundbanan & körde sedan 6 st intervaller á 800 meter. De första 5 gick i 2.00-tempo & i sista gasade Lovisa ordentligt med Montro, så då gick det ca 1.45-1.48-tempo. 

Pigga, glada & nöjda hästar som sen fick jogga & skritta innan en varsin skön dusch!

RSS 2.0