Vad har hänt efter första starten...

16/9
Var det rejält geggigt på Hockey's slinga, så det blev några varv på Hockey's rundbana istället för alla 2-åringarna.
 
17/9
På tisdagen, två dagar efter att vi startat, stack jag och Lillan ut på en liten mystur på ca 20 minuter i skogen för att rida lite mjukgörande och bara mysa lite. Eftersom vi bara skulle skritta passade jag på att rida barbacka. Lillan var jättepigg och var absolut tvungen att visa första mötande bil hur fint hon kan stå på två ben, dvs. bakbenen... och där stod hon, bra länge innan hon beslöt sig för att stå på alla fyra igen.
 
Bushästen passade på att tugga på mattes skor och byxor när vi skulle ta en liten bild.
 

19/9
Var det dags för Lillan att röra på fötterna igen. Jag sadlade på och red en tur. Vi joggade bort till Håkan B's sandslinga & där var hon absolut tvungen att galoppera! Så hon fick galoppera två ggr längs slingan och det var superkul tyckte hon!
 Fin tjej i ljusblått :)
 
Efter ridturen var det dags för Wilma, Deli & Arvid att åka till banan. Jag körde Wilma, Leffe körde Deli & Börje Edman körde Arvid. Vi värmde 4-5 bakvarv och vände sedan upp för att köra 1000 m lite snabbare, ca 1.45-1.50-tempo. Eftersom Wilma är lite mer seg-uppvärmd än de andra så fick hon gå 1600 lite snabbare. 
Därefter åkte vi in och bytte vagn och körde sedan fort. Deli gick hyfsat iväg från start, men hoppade sedan och bröt genom hela första sväng. Wilma började bra men rullade över i passgång i första sväng, hoppade och blev rejält förbannad när jag tog i henne, så hon började studsa lite med rumpan. Efter det gick hon iaf 2000 meter på ett riktigt bra sätt runt 32-33 utan att ta i sådär överdrivet mycket.
 
Trött Wilma
 
 
Delicious
 Wilma & Arvid värmer i bakvarv
 Deli, Wilma & Arvid
 
Värmning i rätvarv
Pigg tjej
 
Wilma & Arvid 

21/9
Blev det en tur för Lillan igen ihop med Lilo. Vi joggade bort till Håkan B & körde två lugna intervaller upp för backen.
 
 
22/9 var det ponnytrav på Solvalla. Jarita galopperade tre gånger i överlägsen ledning, vilket ledde till diskning. Montró & Thilda som inte tävlat på länge öppnade väldigt lugnt och värsta konkurenten Ratatas Raimon fick en rejäl ledning. Men efter ett imponerande sista varv, framförallt sista 700 meterna, fick Tro stryk med endast en hals av Raimon och kom i mål som tvåa. 
Thilda & Tro

23/9
Var det dags för 2-åringarna igen. Den här gången fick de gå 4 varv på Hockey's slinga. Pelle körde Deli för första gången på mkt länge och det gick riktigt bra.
 
25/9 
Jobbade jag sent och hade förberedande montékurs för ponnyryttare på travskolan. Så Pelle körde ett jobb med Lillan & tydligen hade hon varit smällfin & han var riktigt nöjd med henne.
 
26/9 
Jag körde Wilma direkt efter jobbet, 4 varv på Hockey's slinga. Hon skötte sig bra & kändes fin.
 
27/9
Sista jobbet för Lillan innan start. Men när jag hämtade in henne från hagen var hon lite lite snorig. Det var mest genomskinligt, men lite var vitt, så jag tempade henne. 37,9 ingen feber. Eftersom hon verkade pigg i övrig och då hon bara skulle gå ett lättare jobb så körde jag henne i alla fall, men vi satte dit pulsmätaren så att jag hela tiden kunde ha koll på hennes puls. Hon var väldigt pigg och glad och näst intill studsade fram de tre varven på slingan. Pulsen låg hela tiden normalt,även på hemvägen efter jobbet. Hon gick ner i puls snabbt och slutade blåsa nästan omgående. 
 
28/9
Eftersom jag skulle jobba på travskolan idag igen så tog Pelle hand om hästarna. Leffe hade tempat Lillan på morgonen och hon var fortfarande feberfri, men nu hade hon reält tjockt gult snor i hela näsan. 
 
29/9
Idag hardet varit en väldigt lugn dag. Åkte ut till stallet strax efter 10, mockade boxarna och gick sedan ut i hagen för att titta till Lillan. Skulle försöka ta lite bilder på tjejerna också, men det är inte det lättaste. Man hinner inte mer än ut i hagen innan man har tre nyfikna tjejer som mer än gärna skulle sitta i knät om det gick!
 
Imorgon ska jag ringa till travet och stryka Lillan, inte kul att starta med en snorig pålle :( Så nu blir det 2 veckors semester för Lillan och hoppas på att förkylningen ger sig. Sen tar vi nya tag igen!
 
 
 

Det blir ingen start på måndag

Nej, det blir ingen tart på måndag då Lillan blivit förkyld. Hon har ingen feber men hon är rejält snorig och hon har tjockt slem i näsan. Så istället får hon vila ordentligt tills hon blir riktigt frisk igen.
Det är ju så med unghästar att de lättare drar på sig förkylningar än äldre djur.
Det är väl en väldans tur att vi upptäckte det innan start så vi inte hann
starta och hon gjort en dålig prestation. 
Hästens välmående måste alltid gå i första hand.
Så nu blir det mycket pyssel och mys istället för träning, tillsammans md Lillan.
Själv tycker hon väldigt synd omsig själv och kan inte alls förstå varförhon inte får träna.
 
 

Så var det dags igen!

På måndag blir det till att gasa med Lillan igen. Anmäld till start på Sundbyholm för hästar med högst 5000 kr. Spår 11 denna gång.
 
 

Debuten!

Usch! Jag har varit så usel på att blogga sista tiden! Men heltidsjobb, extrajobb på travskolan, 2 hästar, 2 ponnyer en sambo och ett hus att sköta gör att tiden inte riktigt räcker till!
 
Men igår var det då dags för Lillans debutlopp! På morgonen släppte Leffe ut dem lite extra tidigt så att hon skulle hinna vara ute ett tag innan det blev dags för oss att åka. Eftersom det hade regnat lite och var ganska kallt i luften hade hon dessutom fått på sig sitt 100gr täcke i hagen *mys*. Så vid halv 10-tiden plockade jag in henne i stallet för att duscha och schampoonera henne. Undertiden hon torkade i boxen passadejag på att smörja och packa all utrustning (allt var redan framlagt sedan dagen innan så att jag inte skulle glömma något). Vid halv 12 kom Pelle (han fick sovmorgon och skulle plocka undan lite i huset innan) och kopplade fast släpet på bilen så runt 11.45 rullade vi ut från gården. Resan gick bra, men Lillan vart lite otålig i släpet och sparkade en del. Väl framme var hon hur lugn som helst! Vi lindade av, hämtade brickorna och började sedan sela. Hon skulle starta kl 15.43, så första värmningen var redan 13.50, 5 stycken bakvarv i lagom tempo. Sen var det dags för kval 2 & ett ponnylopp, efter ponnyloppet ca 14.40 körde vi andra värmningen, lite jogg och sedan 1640 meter i 1.40-tempo med ett avslut på 300 meter strax under 1.20-tempo. Hon var smällfin i båda värmningarna och skötte sig jättebra, däremotärtraktorn fortfarande väldigt läskig...
 
Till loppet sedan tog vi av mössan och gummiöronen för att få henne lite mer alert och det blev hon! Satan vad laddad hon var i veterinärvolten, defileringen ochprovstarten! Hon kändes fortfarande jättefinochjag kunde känna mig rätt lugn. Tyvärr öppnade sig himmelen precis innan vi skulle defilera (det slutade lagom till loppet) men det resulterade i en extremt kladdig bana! Voltningen gick jättebra och hon gick iväg bra från start men jag valde att ta upp henne för att sedan bara följa med invändigt i rygg. Tyvärr blev det så att på grund av den mycket kladdiga banan (och att min lilla häst stänker extramt mycket!) så kom jag ca 100 meter innan jag vart totalt blind! jag försökte skrapa av glasögonen med handsken, men eftersom den var lika kladdig den så hjälpte det inte ett dugg! Såjag blev helt enkelt tvungen att slita av mig glasögonen efter bara 150 meter. Då såg jag lite bättre till en början. Men trots en massa blinkningar fick jag självklart lera, vatten och grus i ögonen och då hände något jag aldrig varit med om förrut. Det blev som en grå kladdig hinna över ögonen, precis som när glasögonen bli kladdiga, fast att jag inte hade några glasögon! Så jag blev ju totalt blind ochsåg ingenting fast att ögonon var öppna. Tårarna och ögonen hann helt enkelt inte med att rensa ut gruset mellan blinkningarna. Så genom att kolla och blinka rejält åt sidan där det inte stänkte så mycket, kunde en del av gruset resnas ut men efter att kolla framåt igen unde några korta sekunder blev det samma sak igen. 
Veterinärvolten
 
 
 
Defilering
 
Provstart
 
På väg till start
 
Dett ledde ju såklart till att jag inte vågade köra ordentligt och det enda jag tänkte på var att inte kroka ihop eller köra på någon. Så varvet kvar halkade vi efter klungan något, men då försvann även mycket av stänket så jag kunde se lite igen. Då smackade jag på henne igen så att vi kom upp i rygg igen = blind kusk igen, men när vi kom in i sista sväng skymtade jag att hästen framför mig började se trött ut och Lillan satt med alla krafter kvar, hon hade ju ännu inte tagit i ett endaste steg under hela loppet. Så 350-400kvar styrjag ut henne ett spår och ber henne öka och som hon ökade! In på upploppet hann jag se att det var fritt framför oss och då manade jag på henne lite till och hon svarade med att öka ytterligare. Jag skymtade Björns häst framför mig & såg att hon var på väg om Micke J's häst sen såg jag inget mer. Jag blundade, tittade åt sidan och när jag skymtade mållinjen bredvid oss försökte jag titta framåt igen så att vi inte skulle köra in i någon häst...
 
 
När vi saktat ner tempot och de andra hästarna försvunnit fick jag tillbaka synen lite mer. Pelle checkade av och vi joggade av ungefär ett bakvarv för att sedan gå in i stallet. Stackars Lillan hade också fått massa grus i ögonen så hon blinkade och blundade på vägen tillbaka och väl inne i stallet så jag att hon också var rejält röd i ögonen och det rann om dem. Då tyckte jag riktigt synd om henne! Pelle var snäll och hjälpte mig att sela av och han passade även på att ta pulsen på henne nästan direkt när hon kom in. Hon hade då 97 i puls och blåste väldigt lite. Efter att ha blivit avselad och duschad hade hon slutat blåsa helt (tyvärr missade vi att pulsa då) så hon gick i mål med massa krafter kvar vilket känns oerhört bra, precis som vi ville! Planen var att ge henne ett snällt lopp och slippa köra henne i botten för att stärka hennes självförtroende.
 
Ont i ögonen!
 
 
 
Så här rena och fina var vi efter loppet :P
 
 
Hur som helst är jag jättenöjd med henne! Hon gjorde ett kanonlopp i princip utan kusk och avslutade riktigt bra! Har suttit och försökt klocka på liven och då får jag det till att hon gick strax under 14 sista 200 meterna & gör hon det så är det ju superbra!
 

På söndag är det dags!

På söndag är det dags för Lillans första start. Jag kommer att köra själv och gissa om jag är nervös.
Mamma ska försöka filma och fota så mycket hon hinner och kan.
 
 

Wilma & Arvid

2 bilder fick hon isf Thilda :)


Jag vill oxå!!!!

Åh vad less jag är nu på att sitta hemma och inte göra någonting! Har suttit och läst på olika trav-/montébloggar och ridtravarbloggar och jag blir bara såå sugen på att sticka ut och rida! Jag vill rida monté, galoppintervaller, galoppjobba, träna dressyr och hoppa! Saknar hoppningen jättemycket och det vore så himla kul om Lillan kunde lära sig att hoppa lite också. Det behöver inte vara så höga hinder, bara nånting!
 
 

Bilder från banjobbet 1/9

Först på Lillan...
Värmning i bakvarv
 
Finaste tjejen!
 
Piggelin!
 
Vänder upp...
 
 
...och iväg!
 
Första vavet.
 
Kamera!
 
Flyger fram med svansen i vädret!
 
 
 
Pelle tyckte att hon var lite småjobbig att köra p.g.a. svansen! :P
 
Upploppsfinish!
 
 
 
 
 
 
Sen följer bilderna på Delicious
tyvärr är många utav dem ganska suddiga eftersom damen bara ville springa i bortre kurvan och upploppsrakan. Därför blev bilderna tagna på väldigt långt avstånd och sedan inzoomade på datorn... 
Bryter, bromsar och vill springa ut...
 
vilket leder till galopp...
 
Men sen blir det fart på henne!
 
Sträcker ut ordentligt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Banjobb för hela gänget!

I går var det dags för banjobb igen med Lillan, Wilma, Delicious & Arvid. Eftersom jag fortfarande mådde dåligt och var sjuk så fick Pelle köra Lillan. Hon fick jogga 6 bakvarv i långvagnen i friskt tempo, därefter körde vi in i stallet, vilade lite och bytte till sulky. Hon fick jogga ett bakvarv för att sedan vända upp och gasa. Eftersom hon var helt själv ute på banan var hon lite småseg men gick ändå 22 1640 meter. Hon såg fin ut och enligt Pelle kändes hon väldigt fin. Däremot tog hon ju inte i överhuvudtaget och blev mest sur när Pelle försökte gå på henne. Så hon var ju inte direkt trött efter jobbet och återhämtade sig fort. Så förmodligen blir det start nu... Vi tar den starten som ett "test" för att se hur och vart hon står. Är hon inte redo så är hon inte, då väntar vi med att anmäla till nästa lopp och låter henne träna på ett tag till istället. Orken har hon, men hon verkar inte riktigt ha förstått vad hon ska göra ordentligt....
 
När Lillan var klar åkte vi hem med henne och lastade istället på Arvid, Deli & Wilma och åkte till banan igen. Även de fick värma 5-6 bakvarv innan vi åkte upp och bytte vagnar. Wilma skulle gå med sulketten, Arvid med sulky & Deli skulle testa sulky för första gången. Vi joggade ett bakvarv till och vände sedan upp, men efter bara 100-150 meter blev Deli jättearg och skulle slå. Hon trivdes inte alls med sulkyn. Just den sulkyn skramlar dessutom väldigt mycket och sidostängerna håller sig inte helt stilla. Så Leffe körde av med henne för att kunna ta sulketten när jag kört klart med Wilma. Jag och Pelle vände tillbaka för att volta och starta igen. Wilma var direkt med på noterna och drog iväg rejält. Jag försökte hålla in henne lite för att låta Arvid komma ikapp, men så fort hon hörde honom svarade hon och drog på ännu mer. Vi körde 2140 meter och jag höll rejält i henne hela vägen. Hon travade jättefint nu, men var något för tung fram (dubbla tåvikter blev lite för mycket). Tyvärr hade inte jag någon klocka men Pelle hade 1.40 full distans på Arvid & då var Wilma en bra bit framför, så han gissade att hon borde ha gått 35-36 nånting, vilket hon gjorde mycket enkelt! 
 
Planen är att hon ska få gå ett jobb till, då med sulky och sen anmäler vi nog till premie. Det är inte omöjligft att även Arvid & Delicious får gå premie samtidigt. Även Delicious gjorde ett kanonjobb. Hon försökte tyvärr springa ut och bromsa varje gång hon kom till utgången (något hon inte gör när hon har sällskap), resten av varvet låg hon i 30-35-tempo hela tiden, så ett premie borde inte vara omöjligt för henne heller :)
 
Lillan har jag mängder med bilder på, men Pelle har kameran kvar i bilen som han åkt till jobbet med, så jag laddar upp dem när jag kommer hem. Wilma vet jag inte om Thilda ev. fick någon bild på, men ska höra med henne om hon vill skicka isf. Delicious har jag oxå lite bilder på, så det kommer lite bilder iaf :)
 

RSS 2.0