Panter på Örbro

Igår var vi iväg till Örebro med Panter. Han skulle starta i Lilla Cajsa Warg med Lovisa i sulkyn.

Vi hoppades lite på en placering, men hade inga större förhoppningar. Vi testade lite ny utrustning & efter värmningen gick förhoppningarna upp något då han gjorde en kalasvärmning!

Tyvärr blev det lite trafikproblem & en lite för ivrig kusk på upploppet (förstår henne dock precis!) så trots två rejäla galopper lyckades han komma i mål som tvåa. Surt bara att veta att han hade vunnit om kusken hållit sig kall och inte drivit på upploppet, vilket nu orsakade den andra galoppen. Men det är sånt som händer. Lovisa var jätteduktig & har trots allt inte kört honom på ca 1,5 år.
(Snott bilderna från vår ponnyblogg: vickelbyponny.blogg.se )

Elitloppet!

Så var det åter igen dags för Elitloppet! Jag, Pelle & Ted har suttit framför tv:n större delen av dagen (jättetråkigt när det är så fint väder men vad gör man).

Förra året var vi där på plats, då öste regnet ner... I år var det så varmt att vi höll på att svettas sönder! Jag & Teddan passade på att ta ett dop i mina föräldrars pool mellan två lopp, skönt som bara den även om det alltid känns galet kallt när man går i, trots att det var 24-25 grader varmt i vattnet.

Elitloppsmonten, som är en utav höjdpunkterna, vanns utav härliga Sandra Svensson på en fransk häst. Jag & Sandra tävlade mycket ihop på den tiden vi båda fortfarande red ponnymonte, ända sedan shettisåldern har vi ridit mot varann. Jag kommer så väl ihåg monté SM -98, mitt första SM. Sandra var väldigt framgångsrik redan då (jag red mitt första år & SM var mitt femte lopp jag red, någonsin!) & jag kommer ihåg att hon satte sig vid mitt bord under genomgången & började prata med mig, hur stort som helst tyckte jag då! Sandra är en otroligt glad & trevlig tjej, så det var lite extra kul att det var just hon som vann!

Till själva Elitloppet sen så hade Pele spelat en liten slant på Raja Mirchi att han skulle vinna sitt försök. Teddan däremot visade tydligt, redan vid presentationen av hästarna, att det var Timoko man skulle heja på. Han skrattade & hoppade upp & ner i mitt knä varje gång Timoko &  Björn var i bild... Och vi vet ju alla nu vem utav mina grabbar som hade rätt. Tänk att lilla Ted 4,5 månad gammal kunde sätta vinnaren av både försök & final! Haha!

Grabben chillar mellan loppen i nya solbrillor & badbraxer! 


Glad kille!


Hopptävling

I dag var vi iväg igen på hopptävling med Montro. Hon började med att hoppa 0:a på ett mycket fint sätt i LD:n so bara var en Clear Round. 

Sen till LC red Alva felfritt i grunden & satsade för seger i omhoppningen. Tyvärr petade de en bom och fick därmed 4 fel. Det räckte till en sjundeplats (oplacerad), men hade bara den där lilla bommen legat kvar så hade hon varit 2:a då de hade näst snabbaste tiden.
Monita har fölat!

Ja, det senaste inlägget var ju tidsinställt. För ca kl 10.00 den 20 maj fick Monita ett fint stoföl. En liten ljusbrun tjej med silverslingor i manen. Hon är väldigt tuff & kommer gärna fram för att säga hej!

Det närmar sig!

Nu börjar det närma sig fölning för min älskade lilla ponny! Den var beräknad till den 19:de, men ännu är det inget föl. Som det ser ut nu skulle jag gissa på att det kanske blir ett föl till helgen! 

Fyllt juver, men inte helt påfyllt än...


Hopptävling för Montro

På lördag är det dags igen, vi ska åka iväg till Strängnäs för att Montro ska hopptävla. Sist (3 maj) gick det riktigt bra. Hon hoppade felfri CR i LD & nollade sedan i grundomgången i LC, men fick ett surt pet på näst sista hindret i omhoppningen. Hon var dryga sekunden snabbare än vinnaren, men IOM petet så fick vi nöja oss med en andraplats. 

På lördag startar hon LD CR igen & sedan LC. Vi hoppas på en dubbelnolla den här gången, lyckas hon med det är hon högt upp i resultatet! Eftersom hon är ganska storgalopperad så lägger hon mycket mark under sig & får ofta bra/snabba tider trots att Alva bara rider på säkerhet.


Dressyrat på Lilo

I morgon är det dags för Lilo att starta igen, denna gång på Axevalla. Inför senaste banjobbet så red jag ett ordentligt mjukgörande dressyrpass på henne & Pelle tyckte att det var en otrolig skillnad. Någon vecka efter banjobbet red jag henne igen & då var hon mycket stelare och mer svårarbetad än gången innan, men efter lite jobb lyckades jag mjuka upp henne.

IOM att det blir sån skillnad på henne & få varje banjobb får henne att stelna till vill han nu att jag ska rida igenom henne ordentligt före & efter varje start/banjobb & ev någon gång då & då mellan starterna.

Sagt & gjort. Jag red henne i sandhagen idag igen, då det är lättast att jobba henne där. Tyvärr har vi varken paddock eller något bra fält att rida på, så hagen med mest sand/grus får då extra-knäcka som paddock. Efter att ha skrittat fram en stund började vi med att jobba i en fyrkant & i varje hörn skulle hon flytta undan för skänken i en kvarts varv framdelsvändning. Efter 2 varv på fyrkanten fick hon göra en framdelsvändning på ett halvt varv för att byta varv & sedan göra samma sak i andra varvet. Vidare jobbade vi med att gå på volten & vara ställd inåt. I vänstervarvet skjuter hon gärna ut bogen & i höger faller hela hästen inåt och vill vara utåtställd. Men efter lite kämpande från både mig & henne lossande hon & vi kunde fortsätta arbetet i trav på volten. Jag jobbade både under lättridning och sittande utan stigbyglar (sjukt jobbigt på en stel & stötig travare!). Efter 20-30 minuters arbete var både jag & Lilo svettiga, så vi skrittade av ordentligt på långa tyglar innan vi gick in i stallet.


Panter är tillbaka!

I dag kom min lilla ponnyhingst hem igen efter att ha varit utleasad sen sep/okt! Kul att få hem lill-fisen igen!


Bete och lite vila.

Jahapp...Det blev inte så mycket mer ridning. Istället har Lillan nu fått en liten viloperiod och får gå på betet hos mamma och ponnyerna. Så nu vilar hon hela maj och får mest bara njuta och vara häst. I juni kommer jag att sätta igång henne lite försiktigt igen, men hon kommer fortfarande att få gå kvar på betet. Så då blir det mycket ridträning och lite körning med tunga rockarden. Så det kommer att bli åtminstonde en månad lugn grundträning och sen får vi se om hon flyttar tillbaka till stallet eller om hon får vara kvar lite längre. 
 
När hon står på betet så finns det massor av ridvägar, ganska många, långa grusvägar att köra på och en riktigt fin grusgrop att klättra i. Dessutom är det bara ca 20 minuters jogging för att komma ner till Sundbyholms travbana och där kan man träna på slingan, på rakbanan eller i tungsanden. Men ska man köra ner till travet är det nästan bara asfalt hela vägen, men rider man så kan man rida mycket mer över fälten och genom skogen och på så sätt blir det knappt någon asfalt alls!
 
Hur som helst så stormtrivs hon på betet med ponnyerna. Hon går och myser hela dagarna och verkar vara hur nöjd som helst med tillvaron!
 
 
 

RSS 2.0