Ica Maxi's 4-årings test

I morgon är det 4-årings test på sundbyholm, med 400 000 i första pris. Tyvärr har vi ingen som startar i det loppet, däremot ska Big Mama, Lynn & Girlpower starta. Lopp 11, 12 & 13, underbart va?! Trots att vi har nära till banan lär vi komma hem mitt i natten... 
 
Det  är ganska hårda lopp, så våra chanser är väl inte så stora. Big Mama ska däremot testa att ridvärmas för första gången. Eftersom hon blev så extremt laddad till montékvalet så tänkte vi att vi testar och ser om kanske blir piggare även till travloppet nu. 
 
Lägret förra veckan gickk jättebra. Barnen var duktiga och kämpade på. Det var lite ömma ben och trötta kroppar i slutet av veckan, men de bet ihop bra och visade upp ett kortlopp (ca 500 m) i monté på stora banan samt en montéstafett på körbanan. Ska försöka sätta mig någon dag och skriva ihop lite om veckan för att sedan skicka in till "unga travet". Kanske det lockar ännu fler deltagare till nästa år? ;) 

Montéläger!

Hela den här veckan har jag montéläger på Sundbyholms travbana. det är 8 stycken barn mellan 10-14 år som är med. 
I går tränade vi bara lite lydnad med ponnyerna, så att jag fick se att alla barnen klarade av sina ponnyer. I morse började vi i lekparken med att rida monté på gunghästarna. Därefter fick de rida en konbana med sina ponnyer och träna på att sitta i montésits. Konerna var uppsatta som en voltstart, första rakan där de fick hitta en "lucka" (mellan två koner), rida zick-zack mellan "övriga ekipage" som skulle passeras. Därefter fick de vända upp på upploppet och "spurta".

Montékval på Big M!

I dag var det dags för Big M att montékvala. Hon är ju som sagt ganska seg vanligtvis, så vi testade att värma utan bomull. Då var hon riktigt fin, så det här skulle nog gå bra.
 
I provstarten var hon ruggigt laddad, så jag orkade inte hålla i henne & det gjorde att hon galopperade. Jag fick dessutom inte stop på henne! Så det blev att stoppa tillbaka bomullen i öronen. 
 
I kvalet var hon fortfarande ruggigt laddad, men kändes aningen rullig. Så jag vågade inte riktigt släppa på henne. Hela loppet hängde jag i tyglarna på henne. Det är extremt ovanligt att hon är pigg, så vi var lite chackade allihoppa!    Men det var riktigt kul! Inte en enda gång under loppet behövde jag driva henne eller lägga på pisken, utan hon sprang på för egen motor! 

Lindesberg

I dag var det monté på Lindesberg med Hummer. Efter en ruggigt fin värmning gick mina förhoppningar upp lite. Även i provstarten kändes han riktigt fin. Vi kom iväg bra från start & hamnade invändigt från spår 1 på 20 tillägg. Första 500 öppnades på mycket blyga 1.26. 1300 kvar galopperade hästen framför oss och jag smög ut ett halvt spår, ryttaren utvändigt om mig hade inte sett den galopperande hästen & ville inte riktigt flytta på sig för att släppa förbi den som galopperade, varav det blev lite för trångt för Hummer som blev lite generad & galopperade även han. Efter galoppen gav han upp lite men sista 600 meterna fick han fart på benen igen & gick med bra fart över mål! Så sista pengen lyckades vi i alla fall knipa, vilket betyder att Hummer får leva några dagar till ;)


Gym gym gym!!

Shit va grymma vi är! tredje veckan nu och vi kämpar på! Det känns dessutom riktigt kul!

Här sliter Sandra med en utav mardröms-maskinerna :)

Sammanfattning

Eftersom nätet legat nere ett tag nu så ligger jag lite efter med bloggandet. Girlpower & Big mama har fortsatt gå galoppjobb. I början av förra veckan hade det blåst ner ett träd på slingan, så både GP & Big M fick träna lite hoppning. Big Mama snarare gick över, men Girlpower hoppade fint i galopp över! :) 
 
Lilo är på gång igen nu och på midsommardagen red vi ut på en mysig tur i skogen. Vi passade även på att göra en midsommarkrans åt Lilo :) Hon blev sååå fin :) 
 
 
 
Gott att få äta upp kransen sen ;)
 
I fredags red jag en lugn tur i skogen med Girlpower, då hon var lite stel i sidorna jobbade vi mycket med böjningar runt träden och även lite med formen. Big Mama har precis börjat lära sig att gå i form, en ganska låg sådan, men ändå. Så hon fick en lugn tur runt "stora skogen" och verkade njuta av att bara få mysa lite. Lilo fick jogga ett varv på slingan & satan vad laddad hon är nu! Hon har försökt sticka med mig varenda gång nu, men i fredags var hon inte riktigt lika sugen på att dra mina armar ur led, utan var istället rädd sör precis allt och for som en tvål längs vägen. 
 
I går, söndag, var det tävlingadags. Jag blev på förmiddagen inringd att rida montéloppet på Barbossa Juvel. Först ut var Sahara Fairytale i kvalet, hon har varit lite seg i träningen men nu var hon riktigt fin. Hon skötte sig toppen och sprang på bra.
 
Därefter var det Big Mama Dynamite i lopp 1. Hon stod på 40 tillägg och gick ut lugnt från start. 900 kvar styrde Danieil (Olsson) ut och attackerade. Hon gjorde en riktigt snygg bortre långsida och gick upp utvändigt ledaren, som tyvärr galopperade i början av upploppet. Då blev Big M ensam, lika med, i med handbromsen och hon blev tvåa, då det kom en häst spurtandes utvändigt. 
 
Lopp 3 var montéloppet därjag red Barbossa Juvel.  Efter instruktioner tog vi det lugnt från start och red med invändigt större delen av loppet. Sista 300 styrde jag ut då vi inte kom längre fram pga trötta ryggar men fick inte så mycket gensvar då, utan han kändes snarare trött, vilket inte var sant, då han inte hade så hög puls. Vi fick i alla falll sista pengen. Alltid något. 
 
Lynn Palema gick ut i lopp 5, efter en strulig voltning fick hon svårt att komma runt och hoppade redan i starten.Hon hämtade ikapp fort men felade igen 800 kvar. Daniel styrde då direkt av banan och förklarade att hon dragit av en framsko & de var det som ställde till det redan från början. Surt...
 
Sist ut för dagen var Girlpower Dynamite. Ett tufft lopp, svårt läge från springspår, dessutom blev det två omstarten & materialfel. Trots detta kom hon iväg felfritt från start och gick upp i ledningen. Efter två tryckare första varvet orkade hon inte riktigt bita ifrån sista biten, men kom i mål som tapper 5:a på 16,3. Inte fy ska för en liten pålle med 25.000 på kontot. 
 
I dag blir det en lugn dag, jag ska bara ut och köra en sväng med min gråa pålle :)

RSS 2.0