Supertjejerna!

I måndags startade både Lilo & Lynn på Mantorp, med bästa möjliga resultat! Lilo tog starten och fick Lynn i rygg, och så gick de, hela loppet! Så Lilo vann & Lynn blev tvåa!

Så i dag var det dags för brudarna att bli ridna och leka lite i skogen. Vi lekte lite "skogs-rally-monté" dvs de fick trava runt i skogen bland träden i varierande tempon och bara ha det kul. Red även lite dressyr på Lynn, som är riktigt duktig. Och så såg jag till att Pelle fick skratta rejält när jag skulle upp på Lilo. Hoppade av fel när jag skulle upp och hamnade hängandes på mage över ryggen på henne. Det såg tydligen väldigt kul ut... :S

Både tjejerna var jättepigga och fina!

 

Lynn Palema i solen

 

Lynn igen

 

och Lilo!

Länk till loppet hittar du här!


Banjobb

I dag provred jag Girlpower på banan, det var första gången hon fick gå på i lite mer tempo under sadel. Hon skötte sig väldigt bra, men blev väldigt trött sista 600 meterna. Vi red i ca 1.27 tempo och planen var att hon skulle kvala på torsdag, men eftersom hon blev så trött meslutade vi oss för att vänta ett tag till.

Mer ridträning på GP.

Jag har varit ute några fler gånger till Pelle och ridit på Girlpower. Hon har blivit mer och mer van med att ha ryttare på ryggen. Eftersom det har varit så hårt i marken har det varit svårt att rida på ordentligt, så vi har mest ridit i skogen. Vi har jobbat på att gå i låg och lång form, ställningen och ridit runt träden. Nu sist så testade vi på att galoppera. I skogen jag brukar rida går det att rida runt som ett varv, vi joggade fyra varv och testade sen att galoppera upp för backen. GP förstod ganska fort vad det var hon skulle göra och verkade tycka att det var kul. För att hon skulle lära sig att bara galoppera på kommando testde jag även att öka på i trav upp för den lite svagt uppåt sluttande backen åt andra hållet. Även detta fungerade riktigt bra.
En mycket snygg bild på skogsrundan ;)

Nyårsmonté

På nyårsdagen var det dags för första montéloppet med Lilo. Både jag, Pelle och många andra hade gansk höga förhoppningar på henne då hon varit väldigt fin att rida och gått ruskigt bra senaste loppen. Loppet var 1640 meter max 150.000 bilstart på Solvalla.
Hon kändes riktigt fin i värmningen, pigg och glad. Hon kändes laddad i provstarten och jag skulle rida fram sent till bil. Jag fick direktiven att rida lugnt från start, så strax innan bilen släppte började jag ta lite försiktigt i henne, då jag inte ville bromsa henne för hårt eftersom hon har en tendens att slå ihop och galoppera då. Hon lyssnade snällt och lade sig lydigt längst bak i ledet. Dock blev hon nästan lite seg då och blev lite släpandes. Vi låg i rygg på Åsa & hennes Loc Egon, med planen att hänga på dem framåt när hon började öka. Första halvvarvet öppnades på ca 1.13. När Åsa väl började rida på så hade Lilo lagt sig i en makligt tempo och fick lite svårt att öka hastigheten, det kändes som att hon inte riktigt fattade vad jag ville att hon skulle göra. In i sista sväng låg vi fortfarande längst bak, men väl inne på upploppet fick hon upp farten rejält. Så sista 300 m gick riktigt fort och hon plockade flera hästar och kom i mål som 5:a med full fart över mål. Det tog ett tag innan jag fick stopp på henne efter mål, när hon väl hade fått upp farten tyckte hon väl att hon skulle hålla den ett tag till :P
Vi var nog alla lite besvikna för "bara" en femteplats och en tid på 1.17,0. Men det kändes som sagt som att hon inte riktigt frstod vad det var meningen att hon skulle göra, så jag hoppas mer på henne nästa gång. Sen tror jag även att hon är bättre på medeldistans. Så vi kämpar på :)

RSS 2.0