Banträning igen för Lillan

Idag var det åter dags för banträning. Denna gång var det åter Pelles tur att köra henne. Det beror mest på att hon är så otroligt pigg och eftersom jag nu har ett litet pyre i magen så ville inte Pelle att vi skulle riskar något OM hon skulle bli lite för pigg och glad.
Det tror jag aldrig skulle hända men för att Pelle skulle bli lugn så fick han köra idag. Jag fotade istället.
Som sällskap hade Lillan stallkompisen Lilo som inte varit på banan på länge.
Båda hästarna var pigga och glada och sprang på i bra tempo.
Banan var ruggigt lerig så Pelle kom in nästan lika lerig som jag var då vi tävlade i Örebro. Så där fick han se hur otroligt skvättig hon är min lilla grå prinsessa. Funderar också på att anmäla henne till något lopp i november. Få se om vi hittar något passande.
Förresten. Såg att hon blivit bra mycket ljusare idag än sist vi var på banan. Så, snart,så har jag min vita häst, jag också.
 

Dåligt med uppdatering som vanligt....

Men det har väl inte hänt så jättemycket... Lillan kördes i måndags igen och var lika pigg som vanligt, men försökte bara slå de tre första varven (av 6). Men i övrigt sprang hon på fint och låg på bra. Idag körde jag henne igen. Vi skulle bort till Hockey's slinga som vanligt. Eftersom det blåste rätt ordentligt idag så var hon rätt laddad. När vi körde förbi Lars-Åke Söderholms stall upptäckte Lillan att de ställt fram två-tre pallar med eldningspellets och de var ju såklart livsfarliga. Så Lillan skuttade åt sidan rätt över ett dike, så vagnen höll på att tippa över, men jag ville absolut inte åka ur vagnen så jag klamrade mig fast och försökte parera och lyckades få vagnen på rätt köl igen. Men när vagnen lutade som mest och jag parerade så hör jag hur det smäller till i knät och känner sedan en dunkande smärta i knät. Funderade först på att köra hem direkt, men testade att röra på benet i olika riktningar och det gick ju bra, trots att det gjorde rätt ont. Så vi körde en tur i alla fall, men bort till Håkan B's sling istället så att vi slapp de läskiga pallarna. Hon fick gå en lång intervall på slingan och sedan jogga hem igen. 
När jag sen skulle sela av och duscha henne känner jag hur de börjar värka allt mer i knät och när jag ska flytta mig i sidled/vrida benet så känns det inte helt stabilt utan benet typ viker sig. Hur som helst gjorde jag iordning Lillan satte mig i bilen och körde hem till mamma och pappa för att tigga lite mat (det är så tråkigt att vara själv hemma nu nr Pelle jobbar kvällar). När jag kom dit diskuterade jag lite med mamma och hon misstänker att det är ett korsband som gått av... Inte helt omöjligt :S Så imorgon blir det stödbandage och sen får vi avvakta och se vad som händer.
 
I tisdags var det dags för premie för Wilma och Delicious. Denna gång var det Torbjön Jansson som körde Wilma, men nu var hon ännu sämre än förra gången. Hon tog inte ett travsteg i provstarten, så Tobbe körde ut med henne innan starten gick. Delicious däremot skötte sig utmärkt och kom i mål på 1.35,1 gissa om det kändes surt först! Men då såg vi att det var någo tung bana och därför en sekunds tidspålägg (den var jättegeggig!) så därför blev hon godkänd!!!
 
Däremot är det ju en stor, riktigt sto grej som har hänt... Jag kommer inte att kunna rida så mycket på ett tag framöver, framförallt inte i lopp. Det är nämligen så att jag ska bli mamma! Den 20 februari är den lilla beräknad. 
Så imorgon går jag in i v. 24 och över halva graviditeten är avklarad. 
Jag är så spänd och nyfiken på vad det kan vara för något därinne i magen. Pelle är stensäker på att det är en liten tjej. Sen har jag hittat massa olika myter/skrönor där man ska kunna se vad det kan vara där inne i magen!
Tycker det är skitkul att läsa om sånt där, men jag tror inte på det, det är ju bara trams. Men här är en sammanställning vad jag kommit fram till.
 
Om man är sugen på mycket surt och syrligt väntar man en flicka.
Om man är sugen på fett och socker väntar man en pojke.
Jag har för första gången i mitt liv varit sugen på surt & syrligt godis under den här graviditeten. Annars har det mest varit salt. Fett och socker får mig bara att bli illamående, så här lutar det väl mot flicka.
 
Om magen är rund åt sidorna och det syns bakifrån är det en flicka.
Om magen är mer framåt och inte syns bakifrån är det en pojke.
Många har sagt att de har sett bakifrån på mig att jag är gravid, så jag antar att det syns bakifrån då ;) Alltså flicka även här .
 
Enligt den kinesiska kalendern, enligt en tabell med moderns ålder vid befruktningen och vilken månad befruktningen skedde i så tyder det på att det är en flicka i magen.
 
Om hjärtljuden på fostret är över 140 slag/minut är det en flicka.
Om hjärtljuden är under 140 slag/minut är det en pojke.
Hjärtljuden har vi ännu inte kollat
 
Kissa i en kopp och häll i en tesked bikarbonat.
Om det är stilla är det en flicka.
Om det fräser är det en pojke.
Har inte testat än
 
Om man blir väldigt känslosam och gråtmild är det en flicka.
Om man blir lättirriterad och arg är det en pojke.
Jag tycker inte att det är så stor skillnad, men när man börjar gråta av visa-reklamen (den med den gamla gubben som springer och blir yngre och yngre) så det är väl flicka även här.
 
Häng vigsel- eller förlovningsringen i en tunn sytråd och håll över magen.
Om pendeln pendlar fram och tillbaka är det en flicka.
Om pendeln cirkulerar är det en pojke.
Detta har jag inte heller testat än.
 
Får man sämre kvalitet på hår, hud och naglar är det en flicka
Får man bättre kvalitet är det en pojke.
Jag har fått mycket sämre kvalitet på huden, fått ordentligt med finnar för sörsta gången. Så här mycket finnar hade jag inte ens som tonåring! Håret är torrt och tråkigt men naglarna har blivit mycket starkare så det lutar mot flicka.
 
Om hormonranden fortsätter långt ovanför navlen är det en pojke.
Om hormonranden stannar vid naveln är det en flicka.
Har ännu ingen hormonrand.
 
Om brösten växer mycket är det en flicka.
Om dom inte växer så mycket är det en pojke.
Vad som är mycket beror ju på vad man menar,men jag tycker att mina bröst har vuxit jättemycket!
 
Så ska man gå efter detta är det solklart en flicka, men vi får väl se ;)
 
 mitt lilla monster som bakas inne i magen!
 

Lillan igång igen!

Nu har Lillan fått komma ut för att skritta/jogga för första gången efter vilan. Det var en mycket pigg liten grå häst som joggade drygt 5 km i lugnt tempo förra fredagen. På söndagen var hon ute ihop med Lilo och fick gå 5 intervaller på Hockey's slinga. Första 2 varven gick Lilo först, men då var Lillan precis tokig och bara hoppade jämfota, skuttade med rumpan och knep med svansen samtidigt som hon kvastade. De 3 sista varven fick Lillan gå först och sista varvet kunde hon faktiskt springa på hyfsat utan att slå. 
Lillan ute och joggar
 Även Wilma ute på skritt-tur dagen innan premieloppet.
I torsdags körde jag henne igen 5 varv på Hockey's slinga, men utan sällskap. Då var hon något lugnare, men fortfarande otroligt pigg! Nu "slog" hon bara de två första varven, men låg på rejält alla fem varven så matta låg bakåt i vagnen för att hålla emot!
 
Lillan på väg ut på träningstur!
 

Försök ett premie.

Första försöket till premielopp gick väl sådär... Wilma kom iväg bra, men då båda hästarna framför henne blev jag tvungen att ta i henne rätt ordentligt för att inte springa in i dem. Tyvärr störde detta henne ganska ordentligt, så hon slog på en galopp då och dessutom rök en framsko då och då gick det inte alls. Wilma har ju lite svårt att hålla ihop travet och inte gå passgång så hon har ganska tunga framskor och sulor, så när skon rök blev det väldigt snebalanserat för henne. Hon tog sig runt med tre rejäla galopper och slog över i passgång två gånger, trots detta blev hon inte diskad utan fick tiden 39,? Vilket jag iaf tyckte kändes väldigt tråkigt...
Delicious skötte sig jättebra i volten och i starten men blev väldigt stressad när det kom massa andra hästar runt omkring henne så då galopperade även hon, men efter ca 300 meter. Sen gick det inte alls för henne utan hon bara studsade vidare tills hon var diskad...
 
Men vi gör ett nytt försök nästa tisdag och hoppas att det går bättre då! :)
 
gammal bild...
 
Efter premien var det dags för Montró att starta i årets första travlopp, hon har ju bara startat i monté hittills. Nu var det Lovisas tur att sitta upp i sulkyn. Hon kändes fin men lite rullig i värmningen, så vi drog på ett par lätta boots bak och det verkade fungera bra. Lovisa körde väldigt försiktikt första 500 meterna och låg då i rygg på de två ekipage som drog i ledningen. Hästen utvändigt tappade lite in i andra sväng, då manade Lovisa på Tro lite och kunde gå upp utvändigt om ledaren. Varvet kvar hade Tro hittat travet ordentligt, så då manade Lovisa på henne igen och hon drog då i väg mot en säker seger. Första varvet gick i drygt 2.00-tempo och hon kom i mål på 1.55,5 dvs nytt rekord med 4 tiondelar. Så hon ökade ordentligt sista varvet.
1100 meter kvar till mål
 
Mot mål!

Banjobb igen!

Min snoriga lilla gråa häst mår allt bättre och förkylningen verkar vara på väg att avta. Imorgon har hon vilat en hel vecka och det är verkligen inte något som passar fröken. Hon lever rövare i hagen, far runt i 180 knyck, rör till extra mycket i boxen och sen tittar hon efter mig och försöker förklara att hon har sååååå tråkigt nu! Är snoret borta på söndag kommer vi nog att ta en liten promenad. Antingen under sadel, framför vagn eller så går jag bara bredvid... Vi får se hur vi gör.
 
Igår var det i alla fall för sista banjobbet innan premien för 2-åringarna. Vi värmde som vanligt 5 bakvarv, körde 1640 i 1.50-2.00 tempo och skrittade sedan 5 minuter innan vi vände upp för att köra fort 2000m. I första starten fungerade ingenting. Wilma blev het när vi vände upp och lyckades knäcka en spännet till checken för att sedan galoppera, Delicious började bryta vid mål och Arvid galopperade. Så vi vände upp och gjorde en ny start. Nu gick alla iväg felfritt, Delicious i ledningen, Arvid utvändigt och Wilma i rygg på Delicious genom första sväng & nu travade hon genom hela första kurvan! Något som Wilma har haft väldigt svårt med, då hon har haft lite för bråttom fram och då gått över i passgång istället. Men nu när hon fick börja i rygg lugnade hon sig och travade snällt. Deli fortsatte fint i ledningen med Wilma i rygg, Arvid fick kämpa för att hänga med och efter 1000 meter galopperade han. Då gick jag upp utvändigt med Wilma istället och då fick Delicious sätta upp tempot. Arvid klarar tyvärr inte av att gå fortare är strax över 40 än så länge, därför gick första varvet inte fortare än 42. Andra varvet tryckte som sagt Wilma upp tempot så då landade de på 38 andra 1000. Då Delicious nu börjat få upp farten på riktigt och dessutom skött sig utan att bryta märkbart körde vi på ett tredje varv och la dessutom till en lite spurt sista 500 meterna. Sista 500 avslutades runt 32-tempo.

Det var ett riktigt roligt jobb att köra, för nu travade Delicious och skötte sig hela vägen ihop med andra hästar för första gången & Wilma fick någon som han med hyfsat i hennes tempo. Jag får visserligen fortfarande hålla rätt ordentligt i henne då hon vill öka mer. Men såhär räcker gott å väl
 
Så nu ska Wilma & Delicious anmälas till premielopp den 12 oktober på Sundbyholms B-loppsdag. Tanken är att jag ska köra Wilma & Leffe kommer förmodligen att köra Delicious. Det känns skönt att de kan gå premien samtidigt för Delicious bli mycket lugnare när hon har Wilma eller Lillan med sig. Då är hon en liten ängel! :)

RSS 2.0