Ridpass

Så var det dags för Lillan att träna igen. Jag & mamma packade in häst, oss själva, Ted & en sadel & åkte ner till travet. Där red jag henne 3+3 varv på slingan. Vilket resulterade i trött häst och trött ryttare. Men jag är nöjd med henne, hon var mycket bättre än hon tidigare varit under sadel.
 
 
 
 
 

Då kör vi igen!

Nu har Lillan kommit igång lite igen med träningen. Jag har kört henne hemma i rockarden två gånger lite lugnt och igår lastade jag henne i släpet och åkte ner till travbanan för att köra lite motion där på slingan. Hon var som vanligt pigg och glad. Vi körde först 4 varv, skrittade några minuter och joggade sen 4 varv till.
 
Mamma var med och agerade fotograf
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ted & morfar/pappa var oxå med ner till banan, men för att se på Delicious som gick jobb på banan ihop med Lilo.
 
Delicious & Lilo
 
 

Student, uppdragskörning och hostig bebis

Sveriges nationaldag igår, men även studentfirande. Jag hade fått uppdrag att hämta en student med Montró och köra henne genom centrum och hem. Jag måste erkänna att jag blir lika imponerad av mina egna ponnyer varje gång vi gör såna här saker. Montró travade på lugnt och fint genom stan samtidigt som bilar och motorcyklar körde om henne, vi mötte lastbilar/studentflak som spelade musik på hög nivå och fulla studenter som skrek på flaken. Bilar tutade, människor längs vägen skrek, tjoa och tjimma... och Montró rörde inte ens på öronen!
Det var iallafall uppskattat av studenten som fick åka med, och sånt är alltid kul!
 
Efter att ha lämnat av Montró hemma åkte vi iväg för att att fira en tjej som jag satt barnvakt åt när hon var lite, dottern till en av pappas vänner från jobbet.
 
Under hela dagen har Ted varit lite krasslig, det har rosslat lite i halsen och han har hostat en del, så efter ett samtal till 1177 blev det att åka in till akuten för en läkarundersökning. Allt gick bra, men Ted var väldigt glad och busig, så det var inte så lätt för läkaren att undersöka den sprattlande bebisen. Vi fick iallafall med oss lite hostmedicin hem och hoppas att det går över snart.
 

Biolight, Lilo & Delicious

I tisdags på Färjestad behandlade Rikard S mitt knä med sin biolight. Jag var en aning skeptisk, men när jag såg hur svullnaden gick ner & sen får höra av andra att jag gick bättre så måste jag ju tro lite på det. 

Så idag åkte jag till hans stall & fick behandla knät själv undertiden han var ute och körde. Det är varmt & skönt & det känns verkligen dom att knät blir bättre. 

När jag var klar hämtade jag upp Thilda och vi åkte iväg till de stora hästarna. Lilo skulle dressyrridas & Deliciuos ridas in & eftersom jag inte kan rida nu så fick Thilda agera stand-in. 

Hon kämpade på med Lilo & hoppade sen upp på Delicious & red ett varv i hagen. Deli som brukar vara väldigt skeptisk skötte sig superbra & verkar tycka det är okej att bli riden.

Behandling av knä
Lilo

Delicious

Montro 3:a

Efter ett kanonlopp ute i spåren kom Tro in i mål som trea. Det var diverse störningar, trängningar osv i loppet, något som alltid är väldigt tråkigt. Hon gjorde iaf ett riktigt bra lopp & sänkte rekordet med dryga sekunden.On the road again...

Mot Färjestad med Montró, Lovisa kör, jag, Pelle & Ted agerar hästskötare & hejarklack! 

Update om knät.

Var på akuten igår för att kolla upp knät. Efter mycket väntande (hatar akuten, det tog bara 6 timmar) fick jag ett bandage runt knät & order om att avvakta. Jag blir så trött!!! Om jag har haft problem med knät sen september förra året & det nu har blivit sämre så borde det ju vara något fel, eller?! 

Jag blev iaf sjukskriven 2 veckor & Pelle är hemma för att "vabba" jag fixar inte riktigt att ta hand om Ted när jag skuttar på kryckor :/ 

Om det inte blir bättre på en vecka så ska jag höra av mig till ortopeden & se om de kanske kan undersöka mig.

 

Jag måste ju vara dum på riktigt...

I höstas blev ju Lillan rädd för något när vi körde & hoppade över ett dike med vagn & allt så att det smällde till i mitt knä. Den värsta smärtan gick ju över rätt fort, men knät har länge krånglat när jag ska flytta mig i sidled eller virda mig. Men inget värre.

I onsdags skulle jag sätta på Myran en grimma & hon bråkade lite, jag skulle då vrida mig åt ena hållet för att få bättre tag i henne & känner då en stark smärta i knät igen & känner hur knät viker sig utan att jag kan göra något åt det. Men samma sak där, den värsta smärtan släppte ganska fort & jag har haltat lite lätt torsdag-fredag. 

Idag skulle jag köra ett bröllop med Tro & pyntade därför vagnen med björkris & syrener. När jag fäst de första kvistarna skulle jag gå ner från vagnen, som står på en släpkärra. Jag tänker mig inte för utan hoppar ner från kanten på släpkärran, landar på "fel" fot & hör hur det knäcker till i knäet & benet viker sig igen... Jag blir liggandes på marken ca 5 minuter & försöker sedan räta ut benet. För att få det helt rakt hör jag hur det knakar till igen i knät... 

Hur som helst. Jag kör bröllopet, men Lovisa fick springa & hämta allt & hjälpa mig med det mesta. Väl hemma igen så harr vi middag med min kusin & hans sambo. Pelle har fått bära runt på Ted åt mig och hjälpa mig med allt. Nu under kvällen har knät svullnat upp ännu mer, det är nu nästan dubbelt så stort som det andra. Jag kan inte böja det & jag kan heller inte räta ut det helt. Imorgon blir det med största sannolikhet sjukhuset... Något har helt klart gått sönder i knät.

Nu är det tredje sommaren i rad som jag får sitta på akuten & sedan gå på smärtstillande. För två år sedan bröt jag ett ben i handen efter att ha gjort en bakåtvolt i skolan, förra året gjorde jag & Lillan en kullerbytta över en stock & nu detta... Suck! Vad trött jag blir på mig själv!RSS 2.0