Galopprace!

I går var det äntligen dags för monté med Magellan Bay, som vi har längtat. Han var pigg och glad i vämningen, men blev alldeles för tung fram med både strykkappor och skor, så strykkapporna togs av & tyvärr var det då försent att ändra skoinfon till barfota fram, så skorna fick sitta kvar.
I provstarten var han iaf bättre, jag hade satt på dubbla tyglar och när jag höll upp honom med det inre tygelparet gick det bättre, han blir så sur när man tar i honom. Så jag kortade upp dem ordentligt och red upp bakom bilen.
När bilen började rulla var slöa snälla Maggan borta och han drog järnet, så strax innan bilen släppte gick han över i galopp och jag hade inte en suck att säga emot. 200 meters galopp, vilket resulterade i diskning. Därefter travade han som en gud(!) och halvt drog med mig igen. Så när jag äntligen fick stopp på honom red vi direkt av banan.

Så nu ska vi testa honom dövad i provlopp på torsdag & hoppas att det går bättre. Sen får vi fortsätta att försöka komma med i lopp,  nu förlorade han ju tyvärr ytterligare poäng och är nu nere på 20p.

Däremot vann Lilo sitt travlopp på Axevalla, vilket är jättekul! So nu hoppas vi på att hon kommer med i något montélopp snart!

Monté för Magellan Bay!

Äntligen har "Maggan" kommit med i ett montélopp!!! Yippie!
Det är ett lopp på axevalla, 2140m bilstart för alla. Så det är ett ganska tufft lopp för honom men han får slita på bäst han kan! :D
Så nu är det bara att hålla tummarna!!'


Projekt Framtid Sundbyholm

Jag har ju blivit utvald till något som kallas Projekt Framtid Sundbyholm. Där är vi 7 ungdommar som Sundbyholm hat valt att satsa lite extra på. Vi som är med är, förutom mig själv:
Alexandra Salin,
Kevin Oscarsson,
Caroline Hammarström,
Andreas Hammarström &
Alexander Nilsson.

I torsdags innan V75 på Sundbyholm fick vi ett uppslagi tidningen där de presentarade oss, hade lite bilder & förklarade vad projektet går ut på.
Meningen är att vi med hjälp av Sundbyholms travbana, Roland Jansson & Leif Berggren ska  få tips och coaching om träning, tävling, balansering, foder m.m.

I lördags fick vi vara med som prisutdelare på V75 i Gulddivisionen. Vi fick även våra jackor, polo-tröjor & mössor med "Framtid Sundbyholm*-tryck. På jackorna står även våra namn, jättefinagrejer! :D

Det är otroligt kul att få vara med som en utvald!

Bilder kommer på kläderna!

Maggan startade igen

i går körde jag travlopp med Magellan Bay. Kevin kunde inte köra den här gången, så då fick jag hoppa upp i sulkyn istället. Han kändes riktigt fin i värmningen, men bröt en del.
Till loppet satte vi på murphyn i hopp om att han skulle gå rakare. Vi kom iväg hyfsat från starten men när vi skulle styra ner så bröt han väldigt mycket, så det slutade med att han slog ihop och galopperade.
Efter galoppen sprang han på bra trots allt, men det räckte trots allt inte...

RSS 2.0