Montéutbildning!!

Eftersom montéutbidningen på min hemmabana är bedrövlig, har jag tänkt att gå till sällskapet och diskutera med dem hur man kan förbättra det hela. Jag har en del idéer, men vill ha lite på fötterna. Så jag undrar hur era banor gör med montéutbildningen. Så att jag kan berätta om hur andra banor gör och därför lättare argumentera mina åsikter.
 
Så hur gör din bana?
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Gabriella - Montéryttare

På Axevalla har vi 2 licensutbildare, en för sulky och en för monté, den som håller i montén är en duktig montéryttare som varit med sen montén startade typ(Charlotta Lusensky) hon står nere vid banan och hjälper oss i voltningen och Dick sitter uppe i domartornet och agerar speaker och talar även om vad som kan göras bättre i nästa start (är alltid minst 1 omstart)
Efter loppet samlas vi för att gå igenom filmerna från loppen där vi får tips vad som kan göras bättre och beröm för det vi gör bra, sedan delas gruppen, de som tar montélicens för sig och de som tar körlicens för sig, där går vi igenom tävlingsbestämmelser och tar upp frågor eller om det var något speciellt som hände i utbildningsloppet samt får lite övriga tips och så :)
Vi har även en förberendande montélicensutbildning där Lotta rider med och deltagarna får testa de olika spåren osv i lugn och ro, och har de inte ridit i klunga i banjobb och så får dom öva på det.

Svar: tack! Axevalla verkar ju i alla fall vara en bana med en fungerande utbildning... :)
Malena Nogerius

2012-12-03 @ 20:55:03
URL: http://montebloggen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0