Banjobb

I dag red jag ett banjobb på Victory's Dream igen. Han var mycket bättre än förra gången, men än är det nog lite kvar till start. Tyvärr är han väldigt slö när han är själv på banan.
Men som sagt, mycket bättre!


Inte så lyckat

I går var det monté på Färjestad med Reisa Å. 1640 m auto. Hon var lite rullig i värmningen men när jag gasade på med henne kändes hon riktigt fin.
I provstarten gick ingenting längre, så ja var tvungen att göra en extra.
För att lättare få iväg henne red jag tidigt fram till bilen, men när de andra kom upp började hon studdsa och galoppera på stället...
Starten gick och då var vi ca 200 m efter redan och hon ville fortf inte trava. Så ganska snart var vi diskade men då var vi på väg ut redan.
Så den här gången gick det inte alls... Bara ta nya tag!


På gång!

Nu är Magellan Bay anmäld igen. Monté den här gången, lunchtrav på Bollnäs. Så nu hoppas vi bara att han kommer med! Ska bli kul å testa honom under sadel, han har förbättrat sig mycket sedan kvalet och han verkar tycka montén är rolig.

På Måndag ska jag rida Bea´s Reisa Å igen. Spår 5, 1640, auto på Färjestad. Hon står rätt hårt till med sina 22.000 i ett 90.000:- lopp med bilstart, men hon är väldigt bra för sin klass. Sist var Hon lite för övertaggad och felade från start. Då gick hon utan skygglappar för första gången, nu sätter vi på dem igen. Så jag tror att hon borde få pengar i det här loppet och med lite tur kan hon vara bland de tre, dock tror jag att hon får det svårt att vinna.

Jag & Reisa på Sundbyholm i juli (foto: B.Jakobsson)

Maggan fick pengar!

I dag var det dags igen för Magellan Bay att starta. Denna gång på Sundbyholm & med på pappret lite lättare motstånd, spår 9 & 1640. Bättre spår, men distansen är inte helt optimal för honom. Han såg riktigt spänstig ut i värmningen trots den geggiga banan. Det har regnat precis hela dagen och undertiden han värmde så VRÄKTE det mer!

Han hängde inte riktigt med i den snabba öppningen, första 500 gick på 1.11,2 men kunde sen smyga med invändigt. I sista sväng blev han fast bakom en trött häst så Kevin fick backa ut honom och försöka spurta sig fram, med en pålle som inte kan spurta. Han lyckades plocka några stycken och fick sista pengen. 2000:- in i Maggan kassan :D

Han såg och var mycket bättre den här starten. Det är kul å se hur mycket han förbättrar sig för varje gång han är på banan!

Mantorp med "Maggan"

I dag var det dags för Magellan Bay att göra sin första start för mig & Linn. De var ett travlopp på Mantorp med duktiga Kevin Oscarsson i sulkyn, vi ponnyfolk måste ju hålla ihop ;)
Det var ett mycket tufft lopp redan på pappret. V64 mot alla storfräsarna på 2640 från spår 8, tufft när han i startat inte länge.
Han hade känts bra i värmningen och sprang relativt rakt, så vi tänkte att vi testar utan murphyn och kör bara med "can't-se-back-en". Det visade sig inte vara tillräckligt. Han var med bra från start, men när Kevin försökte styra in i rygg bakom Goop så bröt han så otroligt mycket att Kevin fick inte ner honom och det slutade med att han slog ihop och det blev galopp istället. Trots detta spang han på hysat och tog sig i alla fall runt. Vi hoppas på att den här starten förbättrar honom till nästa gång!

Linn & Maggan efter kvalet


Lilo kvalad

I dag var det kvaldags för Lilo på Örebro. Hon kändes lite "sovandes" under värmningen men vaknade till något till kvalet.  Hon kändes ändå inte helt på bettet som hon var i provloppet. Hon klara i alla fall kvalet galant på fina 19,6.

Jag och Lilo värmer inför provloppet.

Det ska bli riktigt kul å testa henne sen i lopp. Jag tror mycket på henne! :D


Trollglänta VANN!

Det blev seger igår! Det trodde jag aldrig! Trollis var jätteladdad och kändes riktigt fin i tävlingen, så jag hoppades verkligen på en plats blend de 3, men 1:a!!!
Hon fick ett rätt snällt lopp, rygg ledaren efter att först tagit starten. Hon kändes riktigt fin hela vägen in i mål, däremot tror jag att en uppcheck skulle hjälpa till nästa gång, då hon "fuskade" lite lite med travet på upploppet.
Det blev min andra seger för året och min första sulkyseger!

Trollis först i mål. (kolla hennes supersnygga nya rycktussar!)


Barbackaträning på Lilo.

Eftersom jag har haft väldigt mycket i skolan nu ett tag har jag inte hunnit vara ute och rida Lilo så mycket, men igår var jag ute en tur med henne. Viss)erligen är hon lite rund om magen, men jag misstänker att jag råkade ta fel gjord, så det fick helt enkelt bli en tur barbacka :D Hon är så otroligt snäll den hästen! Hon är nu riden 5 ggr (inkl igår) och bara accepterar allt. Så vi joggade bort till Hockeys slinga. Det tog ett tag för mig (& henne) att komma in i barbackaridningen, vilket tempo vi skulle hålla, hur mycket jag behövde luta bakåt osv... Men när vi väl kom till slingan hade vi hittat takten, så vi studdsa runt tre varv där innan vi studdsade hem igen. Lilo kändes superfin & var lika pigg och glad som vanligt :D

Dock fick min stackars rumpa och innersida lår känna av 40 min studdsande i normalt joggingtempo på en studdsig, kantig varmblodsrygg... Men det var helt klart värt det! Försökte ta några bilder, men de såg så konstiga ut!

Ska ut igen på torsdag och trimma stjärnan inför kvalet på Örebro på Söndag, sen är det bara att leta lopp! I dag är det trav med Trollglänta som gäller, på Färjestad. Loppet ser riktigt bra ut för henne, så vi hoppas på en placering blend de tre, men det är alltifd så svårt att veta!


RSS 2.0