Girlpower & Big Mama

Här kommer mängder med bilder från idag...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Träningsvärk!

I går var jag och Sandra på gymmet igen, vi körde mage, rygg & armar. Så nu har jag en brutal träningsvärk i magen att jag inte kan skratta! Men det känns bra att vi är igång ordentligt nu!
Idag är det vilodag, ska rida Girlpower & Big Mama hos Pelle och ev gå/jogga en sväng. Kanske får jag med mamma att fota lite oxå :) Ska även köra en tur med Harryettie, som äntligen är igång igen efter sin lilla vila. Läs mer om henne på harryettie.blogg.se

Gymmet

I dag drog jag och Sandra till gymmet, vi körde lite mage och rygg och sedan 30 minuter ben. Det är bara andra gången vi kör på gymmet, så det är fortfarande ganska lätta vikter, men det är så sjukt kul att komma igång! Körde även lite på cross-trainern, sjukt kul & lite lagom jobbigt. I morgon blir det en löp eller PW-tur och på onsdg är det dags för gymmet igen.
Nu har Harryettie äntligen fått skor på sig också. Men jag var tvungen att gå med henne både från och till hagen när hon skulle skos hemma. det är nästan två km till hagen, så jag har säkert gått fyra km idag åtminstonde. Hade dock varit skönt om hon var lite äldre så att jag kan rida henne till och från hagen istället...
Nya ridbyxor!

I dag var jag med mamma på Hööks och köpte lite nya saker till ponnyerna, passade även på att köpa nya ridbyxor åt mig själv. Hittade ett par jättefräna rosa!


Grymt å Gymma!

I fredags köpte jag & Sandra gymkort och har nu bestämt oss för att bli lite duktiga och träna nu. Så i fredags körde vi första passet. Vi testade maskinerna & körde med ganska låga vikter. Eftersom min hand fortfarande är bruten höll jag mig till maskinerna som inte krävde att jag använde handen. Lite kan jag använda den, typ att hålla emot & så. Men det känns dumt att träna armarna & dra upp brottet igen.
Det gick bra för oss tycker jag & det blev rejält svettigt. Drog en rejäl repa på crosstrainern som avslutning. Jag tycker att det är sååå himla skönt & roligt att träna på crossen, det är verkligen något som passar mig.
Så i lördags var det lite träningsvärk i benen, men värst var det för Sandra. Hon hade ont i hela kroppen!

Men nu har vi vilat två dagar, så imorgon måndag kör vi järnet igen!!!


Blandade resultat

Igår var det trav hemma påSundbyholm. Jag skulle rida montékval på Hummer & rida Victory's Dream i lopp. Vi hade även Lynn Palema & Big Mama Dynamite i 4-åringsloppet & sist men inte minst Girlpower Dynamite i P21 loppet.

Montékval - Hummer: Fick instruktioner att låta honom springa på i kvalet för att se hur han skulle klara det. Vi kom iväg riktigt bra från start & la oss i rygg på sulkyhästarna. 1100 kvar gick jag ut i andraspår, fortf i rygg på sulkyhästarna, då hästen framför började bli lite trött. 900 kvar tog jag ut honom i tredjespår och styrde på. Han svarade riktigt bra när jag gick på honom, men blev lite trött sista 200 metrarna. Vi kom i alla fall i mål på fina 1.18,9.


Lopp 2, Monté - Victory's Dream: Första starten på 1,5 år. Han som brukar vara rätt seg och lite småslö, var nu istället sjukt laddad ocg studsade mest fram. Under loppets första 150m lyckades han galoppera, passa, tölta, passa, galoppera, passa... vilket såklart resulterade i en diskning.

Lopp 3, 4-åringslopp - Lynn Palema & Big Mama Dynamite: Big M var snabb ut med Lynn i rygg, släppte till Fran Ebo så Big M hamnade rygg ledaren. Första 500 kördes på 1.09,4(!!!). Båda tjejerna låg kvar i sina positioner & varvet gick på 1.13,1. Båda hänger med bra, men när tempot ökar får Big M lite jobbigare att hänga med, men kämpade på bra. På upploppet kommer Lynn äntligen loss & spurtar sig till en femteplats på 1.13,9! Drygt 1 sekunds sänkning. Duktiga Lynn! Big Mama höll tempot bra, men blev 0:a på 1.14,8.
Lopp 8, P21 - Girlpower Dynamite: Mitt lilla korkade skötebarn, som kan så mycket men alltid snurrar till det. Hon har kommit längre & längre för varje lopp nu & igår ÄNTLIGEN kom segern! Trots spår 5 med springspårshäst utanför. Hon kom iväg bra från start & låg fjärde invändigt. 1300 kvar styrde Jörgen ut & 900 kvar låg hon i ledningen för att sedan ligga där hela vägen in i mål! Gissa om det var nervöst hela sista varvet! När man har en liten pålle som kan hoppa precis när som helst, helt oprovocerat släppnar man inte av förrän hästen har gått i mål. Segartiden blev 1.18,0.Meningen med FB's travblogg grupp.

Veckans ämne: Vad ska vi göra med denna fantastiska grupp? :) Vad ska vi använda Travbloggar på facebook till? Vad har ni för önskemål?

Jag ser Facebookgruppen som ett sätt för oss att lära känna varandra, diskutera olika ämnen & uttrycka våra åsikter och tankar om trav- och montésporten.


Vi har alla olika erfarenheter och åsikter om träning, utrustning, foder och mycket mycket mer. Genom attskriva fler åsiktsinlägg angående olika teman kan vi lära av varandra, se hur andra tänker och resonerar i olika sammanhang.Min finaste sommarbild

Veckans ämne: Min finaste sommarbild.
Bjuder på tre stycken.

Bruten hand & ritter

I onsdags hade vi sista gymnastiklektionen på hela utbildningen, vad händer då? Jo, jag bryter handen när vi övar bakåtvolter.

Det är långfingrets ben i mellanhanden som gått av. Så nu är det gips ett par veckor. Men vad hjälper det. På söndag är det dags igen. Montélopp med Victory's Dream & montékval med Hummer. Har testat lite med handen & det verkar gå bra. Ska tillbaka till sjukan i slutet av veckan & röntga handen igen för att kolla hur det läker. Hoppas på att jag ska få en plastskena istället för gipset då, något smidigare iaf! :P


RSS 2.0