Sista minuten uppsittning

Blev inringd imorse av Micke Wallin att rida lopp på en häst vars ryttare blivit sjuk. Det var hemma på Sundbyholm, 2140, bilstart max 125.000.
Hästen var pigg och ganska stark kände jag redan i värmningen. Direktiven här var att rida lugnt från start och sen bara hänga med invändigt.
När starten gick vad hästen väldigt stark och riktigt startsnabb, så vi hamnade trots att jag försökte bromsa så mycket det gick i dödens, då hästen i rygg ledaren galopperade i första sväng fick jag ner min häst där istället för att kunna rida så snällt som möjligt. 900 kvar kändes det fortfarande bra och 700 kvar testade jag att gå ut och trycka lite, men det fanns plötligt ingenting att rida med. Det var en mycket trött häst som kom in på upploppet och vi kom i mål som första utan pengar. När jag hoppade av såg jag att blodet sprutade ut ur näsborrarna. Ägaren/tränaren var sur och besviken då jag inte gjort som de ville och jag försökte förklara att jag gjort så gott jag kunde, men det gick inte. Men men...

Skogsridning

I dag var jag ute hos Pelle och red igen. Först ut var Girlpower Dynamite. Vi red upp i skogen och tränade på att lyfta fötterna, böja runt träd och trava i snön och backarna. Det fungerade jättebra och vi jobbade på att gå med lågt huvud och jobba med ryggen. GP fattade ganska fort vad jag var ute efter och jobbade korta stunder i form, framförallt när vi travade.

Därefter var det Red Hot's tur. Han var ju väldigt spänd sist vi red men idag var han betydligt lugnare. Han spände sig lite precis när jag hoppade upp men slappnade ganska fort av när vi började skritta. Även Red fick gå i skogen runt träden och över stockar osv. När vi skulle trava över stocken var det tydligen jättekul, så han tog ett jättehopp över! Han verkade i alla fall tycka att ridningen var rolig, så vi hoppas att han kan få lite nytändning på banan sen oxå :D

Sist ut idag var Lynn Palema som skulle ridas för första gången. Hon är en sån där häst som är född inriden. Hon brydde sig inte alls när jag hoppade upp och gick sedan snällt som hon skulle. Vi började trava ganska tidigt, något hon inte heller brydde sig om, lättridningen var inga problem alls heller. Som sagt, född inriden!

Efteråt bjöd Pelle på lunch & jag fick en chokladask! MUMS :D


Red Hot Dynamite i skogen


Fina pojken!


Lynn Palema

Lilo på G!

I dag var jag ut till Pelle igen, nu för att rida en tur på underbara Lilo! Eftersom det hade börja skymma lite fick hon låna min (Harryetties) rosa reflexbrösta, vilken Pelle inte verkade tycka va lika snygg som jag och Lilo tyckte att den var :P Vi red i alla fall en vanlig motionstur längs vägen i skogen, som nu är täckt med härlig snö! Vi red drygt en mil i friskt tempo & Lilo kändes väldigt pigg & fin! Längtar så tills hon ska starta! Ja, för nu är det på gång, starten är planerad & nu borde ho komma med. Senaste tre atarterna har hon 2 segrar & en tvåa... Så då blir de bara full gas!

Ska till Pelle igen på onsdag. För att rida Red Hot Dynamite & Girlpower Dynamite igen. Det är rätt mäktigt att sitta på en häst som Red Hot! Ja menar, de e ingen dålig häst de inte! 4,5 miljoner insprunget bara som treåring & nu har har dryga 5 mille. Förmodligen ska jag få testa rida en till, vet dock ännu inte vem det är :) Men det går nog bra får vi hoppas :)

Nytt under sadeln!

I dag red jag två nya hästar hos Pelle, Girl Power Dynamite & Red Hot Dynamite.
GP brydde dig inte så mycket när jag hoppade upp, men spände sig lite när vi började gå. Efter 5 min skritt började hon slappna av & vi testade sedan trava lite på vägen hem, även det gick jättebra :)
RH var betydligt mer spänd & tyckte det var lite obehagligt när jag hoppade upp. Så Pelle fick gå med bredvid under hela turen. Inte gärna att man åker av och tappar en sån häst! På hemvägen var även han mer avslappnad.


Ingen start, men banjobb....

Meningen var ju att Wallsweeper skulle ha startat på Bollnäs i måndags,men tyvärr blev han halt i fredags och vi blev tvungna att stryka. Men i torsdags, innan han blev halt, red jag ett lättare banjobb på honom. Vi jobbade 3 bakvarv och red sedan 1640 i ganska lugnt tempo för att testa lite ny balansering. Tyvärr fungerade balanseringen inte jättebra, hon kändes lite rullig och hade ingen riktigt koll på fötterna. Nu efteråt funderar man ju lite påom det var den kommande hältan som spökade?

I övrigt kändes han riktigt fin och det var så tråkigt att han skulle bli halt! Han är riktigt bra hästen och jag tror att han skulle ha kunnat vinna det loppet, iaf vara bland de tre första...

Det var rätt mörkt,men mamma lyckades iaf knäppa några bilder.

Efter bakvarven


skrittar till 1640 för att pusta lite efter värmningen...


färdigridet...

Bollnäs nästa!

På måndag är det äntligen dags för Wallsweeper att montédebutera.

Han var väldigt bra i sommras när jag tränade med honom. Men han har haft lite problem med det ena och det andra, men nu ska det vara ordning på honom. Så det är en häst jag tror väldigt mycket på!

RSS 2.0