Sååå värdelöst!

Vi körde samma tur idag som i torsdags, bara att idag fanns det knappt någon snö alls och isen var så porös att hästarna knappt fick något fäste. 

Jag red Deli och Pelle körde Lillan idag igen. Det blev ett helt värdelöst jobb men de fick i alla fall komma ut och röra på sig.

Det är så trist nu när både vägarna och hagarna är helt värdelösa.
Alla överlevde!

Att träna voltstart med 11 ponnyer där 10 av kuskarna voltar för första gången är alltid spännande. 4 volter med eleverna uppdelade 3, 3, 3 & 2. Här tränar vi på tillägg och att volta i kurva redan första tillfället!

Men det gick riktigt bra! Alla överlevde som sagt och inte en enda löshäst hade vi. Trots att alla 11 hästarna skulle selas samtidigt på totalt 7 utselningsplatser. 

Tyvärr blev det ingen bild denna gång, deras kursledare *jag* vad alldeles för nervös för att våga plocka fram kameran. 

Lillan & Delicious

Så var det dags igen för tjejerna att röra sig. Lite snö & en hel del is på vägarna men det gick rätt hyfsat att träna. Pelle körde Lillan & jag red Delicious. Vi joggade längs vägen bort till Håkan B's slinga för att köra där. Tyvärr var det såna plusgrader att Lillan fick rejäla snöklumpar under hovarna som hon då sköt på Pelle i vagnen och på mig och Deli som sprang bakom. Kortare bitar kunde vi öka på, men då orkade inte Deli riktigt hålla ihop traven så vi fick galoppera bakom.


Travskolan & blistring

Idag var det dags för årets första tillfälle med träningsgruppen på Travskolan. 5 stycken tjejer som har eller ska ta licens för att i sommar tävla med sina och/eller travskolans ponnyer.

Så idag gick vi igenom vad de ville lära sig, pratade lite om vikten av grundträning, olika träningsmetoder, hur lång tid de tar för de olika delarna i kroppen att anpassa sig till träning och lite annat smått och gott. Vi avslutade med att sätta ihop ett 8 veckors schema för varje elevs häst. Så nu ska de träna igång själva fram tills nästa onsdag då vi kollar av hur det går & så ska jag lära dem tömlongera.

Lillan har ju varit litehalvknackig nu när Pelle har kört henne. Så igår drog vi på lite blister på kotor, knän och hovleder. Det verkar ha tagit bra, så i helgen ska hon böjas igenom och är allt bra då bokar vi tid med Göran för en besiktning och hoppas på att allt ser bra ut då också.
Bild från förra våren.

 

Happy Feet P.O.

Igår fick jag ett meddelande av Lotta (som äger Rocke) att en Rocke-avkomma på nyss fyllda 5 år nu är till salu som ridhäst. Hon håller inte för tävlingar på banan. Gå in på "Majesty Of Rock" på FB och klicka er till albumet "Happy Feet P.O." Om ni är intresserade. Kravet är att hon ska få ett livslångt hem! 

Isigt värre.

Igår föll snön så fint och gjorde allt vitt... Och i morse regnade det, så vägarna var ju härligt isiga idag. 

Jag & Pelle stack i alla fall ut med Lillan & Delicious. Pelle körde Lillan och jag red Deli. Deli har inte gått sen förra måndagen eftersom vi alla varit sjuka och till skillnad mot de andra så är hon lugnare om man rider henne första gången efter vila. 

Så vi joggade bakvägen och hela vägen runt och bort förbi Håkan B. Båda tjejerna skötte sig bra, men det är lite obehagligt att köra/ rida nu när det är så halt, just om det skulle komma en bil lite för fort i en kurva...Energiiii!!!

Inte jag som har så mycket energi, men idag var jag äntligen lite bättre. Så jag klädde på mig hela min och halva Pelles graderob och körde en tur med Lillan idag. Tyvärr var det stenfruset överallt, så vi fick jogga på Hockey's fält. 9 varv med rockarden blev det, vilket borde motsvara ca 15 km. 

Hon var superpigg och var "tyvärr" nästan  lika pigg när vi körde hem som hon var på vägen dit...

Dagens "outfit" 
Usch och tvi och blä!

Hostar och snörvlar fortfarande, svettas och fryser om vartannat... Vilken toppen start på året! Pelle är också sjuk, men på bättringsvägen, och Leffe blev sjuk idag. Så det går segt på hästfronten. Ingen orkar göra någonting, så vi försöker bita ihop och hjälpas åt med ut- och insläpp och fodringar.Mål 2015

Ja, vad ska jag ha för mål detta år?
Till att börja med måste jag ut i minst tre lopp/provlopp för att inte bli av med licensen (red ett provlopp under hösten -14). Om jag börjar med att uppnå det så är nästa mål att jag behöver rida minst 9 lopp under 2015. Inga ridna lopp 2014 & 6 ridna lopp 2013, så vi får se hur det går. 

Annars har jag som mål att Lillan ska montékvala och det vore ju trevligt om hon kom igång och starta snart igen. Ska boka tid med veterinär Göran idag för att börja med ett böjprov, verkar allt bra där så får vi köra ett banjobb inför honom och se att allt flyter på bra. 

Delicious ska kvala under året, med lite tur kanske hon även kan montékvala, hon är ju ändå fyra i år. 

Lilo går sin sista säsong och jag ska försöka hinna med något montélopp på henne innan hon lägger av. Pelle tjatar om att jag ska köra henne i något lopp oxå, så vi får se.

Ponnyerna är det ju inte jag som varken tävlar eller knappt tränar längre, vi ska ha stallmöte idag & lägga upp planeringen för ponnyerna. Men målet jag har med dem är att Montró ska gå under 1.50 & Panter får mer än gärna haspla sig ner under 2.00 i år. Tuva & Toka är ju inte mina längre, bara mina uppfödningar, men det vore SÅÅÅÅ kul om någon utav dem (gärna båda) kunde ta sig till kriteriet. 
Gott nytt år!

Med hosta, feber & sprängande huvudvärk spenderades nyårsafton hemma med Ted, Pelle & Pelles bror Leffe. Vi gjorde toast med aioli, sallad, skagenröra & räkor till förrätt. Till varmrätt gjorde vi oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås. Efterrätten var chokladdoppade jordgubbar, men de orkade vi aldrig äta. Så jag har mumsat i mig två såna nu till frukost. 

Det var otroligt lugnt med raketer både här & hemma hos mina föräldrar. Här var det 3-4 hus som hade raketer och de var klara runt 00.15 & hos mamma var det bara ett hus, så där hade ponnyerna ställt sig på kullen för att titta på fyrverkerierna. Knäppa små ponnys! 
Ted uppklädd i pyjamas-frack.
Skål!
Nyårsnaglar.

RSS 2.0