Året 2014

För det här året blir ju väldigt enkelt... Inte ett enda ridet lopp, men jag har fött fram världens underbaraste lilla Ted! 
Montro & Panter har däremot gjort ett riktigt bra lopp. Panter har placerat sig i nästan varenda lopp han startat i under året. Montro drog till med en seger i Sundsvall Lilla Open Trot & blev klubbmästare i både trav och monté.
Montro & Lovisa efter segern i Sundsvall Lilla Open Trot
Panter efter seger i monté

Lillan startade året med en fin tredjeplats, men efter det började bekymren. En låsning och ett snett bäcken förstörde för henne både i april & oktober. Startförbud & veterinärintyg till nästa start.


Lilo började året med en seger, samma dag som Ted föddes. Därefter blev det ett gäng 0:or innan hon gick bra igen som tvåa på Lindesberg i början på juni.


Delicious tränar på och nu när hon har fått börja galoppträna verkar polletten trilla ner även framför vagn. Förhoppningsvis blir det kval nu under våren.


Invigning av nya stövlarna!

I år fick jag dessa härliga stövlar i julklapp av mina kära föräldrar.

Ett par rosa "muck boots". Jag red med dem första gången i torsdags, på juldagen. Då hade jag ett par vanliga bomullsstrumpor på mig bara & blev tyvärr lite besviken. Jag var inte jättefrusen, men visst frös jag om fötterna. Men en timmes skritt-tur barbacka i -8 grader är kanske inte rättvist. Igår red jag med dem igen, men nu hade jag mina heat-strumpor. Efter två ridna turer var jag sjöblöt av svett i stövlarna, och då var det -12 grader.

Först ut var Delicious. Eftersom det är stenhårt & fruset överallt så fick jag rida på fältet hos Hockey. Vi joggade ett varv & galopperade 4 i lugnt tempo. Hon kämpa på bra och fick springa av sig en massa energi.

Lilo var näst på tur, hon fick istället jogga 8 varv i friskt tempo. Hon har lite svårt med det här att galoppera långsamt, därför blev det bara trav.

Väl hemma sen började huvudvärken & feberfrossan komma. Så idag & hela kvällen igår har jag & Ted legat däckade i sängen. Pelle fick lite feber i natt men det gick över redan vid lunch idag.
Lilo


En påklädd Ted på väg till stallet.

Jippohäst

Igår fick Prinsessan agera jippohäst. För första gången blev hon körd i dubbelsulky. Det var ett par som först ville ta en tur med våra ponnys och sedan prova på detta med stor häst. Så Montró fick dra ner dem till banan där Pelle väntade med Harryettie. Sen körde vi några varv på banan vilket uppskattades stort av både häst och passagerare.
 
 
 
 

Julaftonsmorgon


Nästan varje år sen jag var 12 har jag ridit en tur på Julaftonsmorgon på Monita, så även detta år. Nu hängde även Sara, Thilda & Lovisa.
Från vänster Thilda på Umil (Mille), Sara på Montro, jag på Monita & Lovisa på Jarita.

Min julnaglar!
Just nu
Ännu en nakenfis!

I går rök även pälsen på Delicious. Hon skötte sig riktigt bra under klippningen, framförallt med tanke på att hon aldrig blivit klippt förut. 

Just nu sitter jag i soffan med en kopp té & väntar på att jag ska ner till Travskolan för att ha avslutning med min montégrupp. Ted kryper runt för fullt på golvet & Pelle slår på Lillan nya skor så att hon är redo nu när det börjar frysa på.

Travskolans Luciatåg 2014

Var en succé! Drygt 50 elever, 8-9 ledare/instruktörer & 12 ponnyer deltog i luciatåget. Det var kul att det var så himla många som ville vara med i år! Förr om åren har det varit extremt dålig uppslutning. Då hästarna & vagnarna på Travskolan inte räckte till alla elever så hade jag med mig Montro & min flakvagn. På flakettryckte vi ihop 8 stycken knattar (4-5 år gamla) & sen hade jag Lucian bredvid mig uppe på kuskbocken. Thilda gick med Tro och gjorde sitt bästa för att hålla henne lugn. Men hon var absolut tvungen att stå på bakbenen en gång ordentligt.
 
Tåget var uppskattat & har blivit uppmärksammat på Facebook och (vad jag förstått) även ett litet klipp på tv/kanal 75.
 
 
 

Naken Lilo!

Idag rök pälsen på Lilo. För första gången någonsin blev hon klippt & det var välbehövt. Hon får sån extrem björnpäls och när vädret nu varit så milt så blir hon så himla varm. Missade tyvärr att ta någon "efter" bild, men den får väl komma så småningom.

Halvt Före

Halvfärdig...

På onsdag ryker förmodligen pälsen även på Delicious och sen får vi se om jag klipper Lillan också. Hon får ju aldrig den där superlurviga pälsen som L & D får, men det är ändå skönt att slippa den .


Laddad!

Idag direkt efter jobbet sadlade jag på Lilo & red bort till Håkan B. Tre galoppintervaller på tungsanden & sen hem igen. Laddad, pigg & glad Lilo som verkligen fattat det här med galopp nu!


Delicious

Har precis ridit klart dagens jobb på Delicious. Vi skulle ha galopperat borta hos Håkan B, men när vi väl kommer dit så står det lastbilar, bilar & lastpallaröver hela vägen. Så där gick det inte att rida utan det var bara att vända och rida till Hockey istället. Hans slinga var halvfrusen, så det blev bara två lugna galoppintervaller innan vi red hemåt igen.

Jag och Pelle kom överens om att han skulle ha Lillan & Lilo färdiga till halv tre imorgon, så skyndar jag mig hem från jobbet så att vi kan sticka ut på en gång då.
Update om knät

Kommer ni ihåg att jag pajade knät för drygt ett år sedan? Sen drog jag upp det igen i maj/juni. Efter diverse besök och tjat på sjukan så blev jag kallad på magnetröntgen i slutet på oktober. Förra veckan ringde de och berätta vad som var fel. 

Det visade sig att både menisken och korsbandet är trasiga! Så nu på måndag väntar operation (precis vad jag har tid med) och sen får vi hoppas att det blir bättre.Snart är det jul!

Som vanligt alldeles för länge sen jag bloggade. Vad har hänt sen sist? Jo, jag har börjat jobba igen (därav detta extremt dåliga bloggande). Jag jobbar 4 dagar i veckan på skolan, 1,5 dag på Travskolan och sen ska hästarna tränas däremellan. Som tur är är ju Pelle pappaledig nu och hinner då köra Lillan två dagar i veckan, sen kör jag henne i det tredje jobbet på lördagen. Dessutom galopptränar jag både Lilo & Delicious  en gång i veckan. Och sen på det ska jag försöka hinna med lite kvalitetstid med min son och sambo... Timmarna räcker inte riktigt till.

Lillan tränar på fint i alla fall. Imorgon ska Pelle köra henne borta hos Håkan B  och jag ska galoppera på både Lilo & Delicious. Innan de ska jag till Travskolan för att fodra, släppa ut, mocka & väga påsar till alla travskoleponnyerna och ev rida ett lättare motionspass på Ernst. På em/kvällen (kl 17 är det eftermiddag eller kväll?) är det dags för julbord med jobbet så det gäller att hinna duscha och svida om till lite snyggare kläder till dess oxå.

På fredag är det ganska lugnt, jobb till ca 15-16, sen ska Lilo rakas inför söndagens start. Lördag har jag absolut INGENTING att göra! Jag har inte haft en enda helt ledig dag sen jag började jobba igen(!). På söndag är det morgonsysslor på Travskolan igen, Lillan ska köras ihop med Delicious, Lilo ska starta och då ridvärmas och jag ska hinna köra Montro till travbanan med flakvagnen för att dra runt lite elever i travskolans luciatåg som vi ska ha under travet... 

Jag behöver jullov! Lyckligtvis är det bara 1,5 vecka kvar till det. 
Montekurs på Travskolan

Grå pålle som nu tömkörs innan jobben för att hon ska tagga ner lite & inte känguru-hoppa hela vägen till träningsbanorna...

RSS 2.0