Nu händer det grejer!

Nu händer det grejer! I helgen var jag och Pelle iväg till Lotta och Majesty of Rock. Vi skulle provköra en tvååring som vi ev skulle leasa ihop med Pelles arrbetskamrater och jag skulle få rida Rocke igen. 2-åringen är jättesöt! Arabica Redneck, en rödskimmel efter Tap In. Otroligt trevlig och väääldigt söt!!! 
 
Vi red och körde ute på ett gräsfält och jag gasade några rakor med Rocke för att få några snygga bilder. Arabica eller Wilma som hon kallas var otroligt trevlig, så idag var vi dit igen för att hämta hem henne. Så nu står hon i boxen bredvid Lillan och mumsar hö. Vi testade släppa ihop henne med Lillan nästan direkt när vi kom hem och det gick väldigt odramatiskt till. De hälsade, Lillan sa; jag bestämmer, Okej sa Wilma och sen var det inte mer med det. Lillan tyckte att det var mycket trevligare att mysa med matte vid grinden. 
 
Körde även en tur med Lillan idag, hon känns riktigt fin nu och nästa helg blir det ett sista banjobb innan kvalet!!! Spännande! Imorgon blir det även ett montéjobb, ska provrida ett kallblod som jag ska montékvala samma dag som Lillan ska kvala. Ska bli spännande och se vad det är för något :)
 
 

Ett varv på slingan

 
 

Bilder från senaste banjobbet

 
 
 
 
 
 
 
Tyvärr blev det inga bilder när Lillan gasade, då mamma var tvungen att åka iväg...

Update igen!

Efter att ha fått en lättare utskällning av Lotta (Rocke's ägare) så ska jag nu försöka ta tag i bloggandet igen. Det har som sagt varit ganska så fullt upp under sommaren. Lillan och Delicious tränar på, Deli börjar sköta sig bättre och bättre. Longeringen fungerar verkligen som hjärngympa för henne och får henne att slappna av även framför vagnen. Mamma var med och fotade när jag longerade Deli för två veckor sedan, Lillan blev dock vaäldigt svartis och ville också arbeta med matte. Så efter att Deli sprungit fint och krökt på nacken i 15-20 minuter, bytte jag häst och tog Lillan som gav mig en rejäl rodeo-uppvisning...
 
 
Duktiga Delicious
 
 
 
Halvtokig Harryettie...
 
Pigg pålle...
 
Som avslutade med att gå lite fint...
 
 
Efter arbetet fick hon springa lös i hagen...
 
... och sträcka ut lite.
Igår körde jag en tur med Lillan igen... Nu var hon lite mer "normal" än hon har varit senaste turerna... Första träningen efter banjobbet var ungefär 5 dagar efteråt, vilket var alldeles för lång tid! Så det jobbet gick hon passgång, galopperade och hoppade jämnfota hela vägen till slingan. Väl där var hon överladdad första 3-4 varven vilket innebar att jag fick ligga raklång bakåt och dra i henne för att dämpa tempot undertiden hon drog på i 180 knyck så att vagnen stod på ett hjul i svängarna. Samtidigt för att visa sin irritation gick svansen som en propeller... sista två varven var hon lugnare, men svansen for fortfarnade som en propeller... Nästa jobb körde vi ute på Håkan B's sandslinga. Då var hon mer sur och tvär och ingenting passade riktigt damen. Hon fick gå 3 dubbelintervaller, men det verkar inte vara något hon tycker är det minsta jobbigt. 
 
Men igår var hon som sagt mer normal. Pigg och glad, väldigt framåt men utan att försöka slita armarna av mig. Första varvet gjorde hon däremot något som jag aldrig sett någon annan häst göra, men hon har gjort så flera gånger... Hon kniper och kvastar samtidigt?! Hon kvastar eftersom hon blir så glad av att få springa på, samtidigt kniper hon med rumpan som protest över att hon inte får springa snabbare... Knäppa lilla häst!
 
Ponnyerna har tävlat vidare under sommare, förra veckan åkte Thilda till Wången med Panter och Montró för att vara med på PonnyElitVeckan som hon vann under förra säsongen. De fick göra massa roliga saker och avslutade veckan med tävlingar. På söndagen gick både Montró & Panter ut i montén. Thilda och Tro tog sin fjärde seger på 6 starter (6 = 4 -2 - 0) och Panter var god tvåa i loppet med Klara Gabrielsson på ryggen. Nu får de lite semester för att sedan komma tillbaka i augusti på Solvalla. 
 
 
 
 
I helgen händer det förfodligen spännande saker! På lördag blir det först en lite roadtrip upp till Sthlm där det kommer ske massa spännande saker... Vill inte avlöja något nu, men med lite tur lär det bli en drös bilder att bjuda på :) Därefter ska vi (jag & Pelle) åka vidare för att möta upp mamma & pappa på båten och sedan byta med mamma som åker hem, så jag och Pelle ska åka med pappa på båten och är nog ute till och med tisdag.
 
 

Dubbeltrav och flytt...

Sommarlov... är det då man ska vara ledig och ha en massa tid över??? Efter de två jobbveckorna på travskolan var det bara att ta nya tag och börja förbereda Eskilstunas Dubbeltrav för ponnyerna med trav fredag och söndag samt utställning och grillkväll med lekar under lördagen. Direkt när travet var slut på söndag kväll var de bara att packa in sig själv i bilen och åka till nya huset för att skriva papper och sedan börja flytta... Så det är väl vad jag har gjort den senaste tiden. Har kört Lillan de stunder jag fått tid över... I torsdags gick hon på banan, först ihop med Delicious och sedan ett snabbare jobb själv. Trots galopper (hon skulle hoppa över markpinnarna de lagt ut för att spara på innerspåret) och en allmänt okoncentrerad Harryettie sprang hon iaf runt 2140 på ca 1.27 full väg, så det var klart godkänt. 
 
Igår fick hon gå intervaller på Hockeys slinga igen, det var ett tag sedan sist, då jag nästan bara kört motion eller i tungsanden senaste veckorna. Nu var det en överladdad Harryettie istället som slog med svansen som en proppeller och drog på allt hon hade så matte fick ligga raklång bakåt de tre första intervallerna. De tre sista gick något lugnare, men svansen gick fortfarande som en propeller så fort jag tog i henne.
 
Har tyvärr inga bilder att bjuda på varken Lillan eller huset, men det kommer! Bjuder på några från mina duktigta montéponnyer istället! Montró var i fredags 2:a i SM-chansen kat. B (monté) & Panter 5:a. Lilla QP gjorde sin första montéstart och fick gå ut mot eliten direkt och blev då 0:a.
 
(Nej, hästarna har inte flyttat. Det är bara jag & Pelle som har flyttat från gården. Leffe & Pelles föräldrar bor fortfarande kvar och sköter allting.)
 
Thilda & Montró
 
Alva & Panter
 
 
Towe & Qalazpuffen (QP)
 
 
 

Montéläger igen!

Nu sitter jag här på travet och har montéläger hela veckan. Jag har 5 stycken deltagare, men bara 4 som sover över. Lite tråkigt (med skönt) att det inte är lika många som förra året. 
 
Idag har vi först fixat stallet under förmiddagen, ridit konbana efter lunch, åkt till badet och sedan har eleverna lekt ute på banan undertiden jag satt med på styrelsemöte. Imorgon drar vi igång vid 08.00 med utsläpp och utfodring av  både hästar och barn. Därefter blir det ett "sits-pass" på parkeringen, lunch, fysträning & bad (beroende på väder)  fika, ridpass på banan fokus sits och balans, middag och sedan teori - kost och träning. Vi har haft underbart väder idag och jag hoppas det  håller i sig hela veckan!
 
I fredags och lördags var det först V65 & sedan V75 här hemma på Eskilstuna, vi var nere båda dagarna och kollade på fina lopp och fina hästar :) 
 
Igår åkte Sara & Thilda till Rättvik med Qalazpuff & Montró. QP och Sara var 3:a i sitt lopp, Thilda och Tro vann montén ganska enkelt. Själv följde jag med Pelle och Lilo till Örebro, Oskar J körde (en av mina favoritkuskar) och gjorde riktgt bra, men vad hjälper det när andra kapar benen på hästen 700 m kvar... Så det blev galopp och diskning... 
 
Jag var även ute och körde Lillan en tur igår, lika fin som vanligt :) 6 intervaller på Hockey's slinga.
 
Film på ponnyernas lopp finns på: http://vickelbyponny.blogg.se/
 
Bilder på ponnyerna (bilder på Lilo kommer)
 
 
 
 

RSS 2.0