Tack Stina!

Sitter nu i skolan och sliter med min D-uppsats. Regnet vräker ner och jag är dunderförkyld. Passande nog så fick jag jättesöta "Hello Kitty"-näsdukar för några veckor sedan i försenad förelsedagspresent. 

Shopping

Hittade igår ett par rosa fotbolls strumpor, perfekt att ha när man rider! De går lite högre upp än vanliga ridstrumpor, vilket kan vara skönt. I montén sitter man ju lite annorlunda än vid den "normala" ridningen.

Mantorp på Måndag

På måndag är det dags igen. Monté på Mantorp med Claire S.I.R 
 
Vet inte så mycket om hästen, men det är alltid kul att prova nya hästar. Då loppet endast är öppet för ryttare somvunnit max 10 lopp vet man aldrig hur loppen kan se ut. Allt för ofta blir det ganska kaosartat, men vi får hoppas på att vi kommer iväg okej. Tyvärr är heller inte Mantorp min favoritbana, jag har hittills bara fått böter två gånger, och båda gångerna är på Mantorp. Sist fick jag för trängning 900 kvar, som inte ens var en trängning. När de dessutom inte ville visa filmen (för man såg ändå inget på den) så känns det ännu mer fel. De påstod i allafall att jag trängde hästen utvändigt om mig för att komma ut,då häster framförmig tröttnade, så att den hästen galopperade. Enligt mig så galopperade den redan innan jag styrde ut. Men men, vad ska man säga. Man kan ju inte gärna tjafsa emot domarna... 
 

Flytt för lilla GRÅ!

Skriver mest om min lilla gråa buse i hennes egen blogg  men kände att jag måste nämna det även här. Min lilla gråa stjärna har nu bytt stall och står alltså på samma ställe som Lilo, Big Mama, Lynn m.fl. 
 
Lilo var lite elak emot henne när vi försökte släppa ihop Lillan med både Lilo & Big M, så idag har Lillan fått gå i en egen hage. På onsdag kommer Quadretti (som går med Lynn) att flytta, så då släpper vi istället ihop Lillan & Lynn istället. Skulle tro att det fungerar mycket smidigare. 
 
Så förmodligen kommer Lillan att få lite mer plats även hon nu i den här bloggen, trots att hon bara är två år och låååångt ifrån inriden. 
 

Montékurs

Härligt initiativ av Solvalla montéförening! Äntligen en montékurs för oss med licens!

Jag har i flera år haft montékurser för barn & ungdomar inom ponnytravet, men efterlyst något liknande för oss äldre. Och nu äntligen händer det!

Så den 8 september kommer jag att åka till Solvalla för att vara med på en heldags montéutbildning. Vilken häst jag ska ha med mig är fortfarande lite oklart. Min lilla pålle är ju fortfarande bara 2 år... Om Big Mama ännu inte är såld kommer jag att ta med henne, annars får jag låna Jenka's Eagle från travskolan. Jenka hade jag som passhäst när jag jobbade hos Richard L Jansson 2006-2008. När jag började där var han bara en liten bråkig 2-års hingst. Förra vintern kom han hem till mig för att ridtränas, då han var totalt slutkörd i travet. En pigg, glad & mycket trevlig häst.

Så det återstår att se! Någon annan som ska dit på kurs? :D


Bilderna från Big Mama's montélopp

Här kommer ett gäng bilder från Big Mama's montéebut. Även några bilder på övriga ekipage :)
 

Big Mama's montédebut!

I går debuterade Big M i monté. Hon kändes riktigt fin i både värmning, provstart & lopp! Tyvärr var det en väldigt tufft lopp hon gick ut i.

Vi kom iväg bra, trots en försiktig start & hamnade 2:a utvändigt. Ingen optimal position för M som helst går invändigt, men det var inte mycket att göra. Hon hängde med bra & de höll jämt 17-tempo. Men när attackerna kom bakifrån orkade hon inte hålla tempot riktigt & blev lite trött sista biten. Men hon kändes bra & kämpade hela vägen.

Vi blev först utan pengar på 18,5. Men hon hade bara 95 i puls efter loppet, så lite mer gas finns det nog i henne. Trots allt tyckte jag att hon gjorde en helt okej första start :D

Förhoppningsvis får jag lite bilder sen av Sandras kompis Nicole som var där & fotade. Så de kommer upp här då! :)


Vill ha!

Till min kära lilla grå häst! När hon blir stor & ska ridas in :)


Härliga nyheter om Malin Asklund

Montéryttaren Malin Asklund som gick omkull med en häst i ett träningsjobb i monté för ca 3 veckor sedan har vaknat upp för ett tag sedan och har nu börjat rehabiliteringen igen. Se hela artikeln här!
 

Lopp med Big Mama!

På tisdag kommer Big Mama Dynamite att debutera i monté! Det är ett ganska tufft lopp för henne, men med tanke på hur hon kändes i kvalet kanske vi kan ha i alla fall liiiite flyt! 
 
I går var det lopp på Sundbyholm med Big M & Lynn. Big M fick ridvärmas igen och det verkar verkligen vara något som passar damen! Hon var pigg (igen) i värmningen & gick sedan bra även i loppet. Hon gick med som tredje invändigt och hade svårt att hitta någon lucka. Hon fick backas bakåt men kom ändå inte riktigt loss, trots detta lyckades hon (höroch häpna) spurta sig till en fjärdeplats.
 
Därefter var det dags för Lynn. Hon fick ett snällt lopp första 1000 från bricka 15, varvet kvar går Tony ut för att attakera med hamnar i en dålig rygg (igen) & får gå ut i 4-5 spår genom sista sväng, tar sig upp bredvid tätduon (ca 300 m kvar) och hoppar... Sååå tråkigt. Hon skakade lite i bakknänaa, så antagligen fick hon lite taskigt fäste (det började regan efter Big M's lopp) & blev då trött...
 
 

Girlpower...

I dag åkte min älskade Girlpower... :( hon har nu blivit såld & åkte till sina nya ägare idag. Efter två veckors jobb på travskolan har ja nu ridit lite igen, bara träning men ändå. I tisdags följde Lovisa med mig. Hon red Big Mama & jag Girlpower. Vi tog det ganska lugnt till skogen & joggade. Sen red vi fyra-fem galoppintervaller. Båda hästarna var pigga & glada, Girlpower tom lite föör pigg :P I går (fredag) var istället Fanny med mig. Då red hon Big M & jag GP. Vi red en lugn tur med jogging & lite cantring. Big M var ovanligt pigg :) & Gp hyfsat lugn :P


RSS 2.0