Hästfri dag

I dag blev det en sen dag i skolan, men mamma var snäll och gjorde iordning åt Panter & Lillan i stallet. Så jag har haft en helt hästfri dag. Vilket i sig förmodligen var gansk bra. Har fått lite skolarbete gjort, har tonvis med uppgifter som ska göras klart innan examen i jul. 
 
Men så fort jag har de här hästfria dagarna blir jag så sjuuukt rastlös. Så efter att ha pluggat några timmar, lagat mat, ätit, diskat & druckit te kunde ja inte sitta still längre. Så jag drog igenom mitt microgympa-pass som jag gjorde i tvåan på GIH (ht 2009, så sjukt länge sedan nu!) Därefter tränade jag 90 grader utan vägg med gummiband till hela gagnam style- låten. Därefter drog jag på mig en tjockaretröja ochstack ut för att jogga en sväng. Blev en ganska lugnt tur, 2 km på ca 10 minuter... 
 
Måste försöka komma igång lite mer regelbundet med min träning. Framförallt nu närjag rider så pass lite och pluggar för fullt. Framförallt närjagmärkte vilken skillnad det blev när jag styrketränade regelbundet hela sommaren. Jag vill verkligen börjagymma igen, men varken tiden eller ekonomin räcker till det just nu. Hoppas på att få börja arbeta på en skola som harnågotlitet gym så kan man träna där. Före, efter eller under arbetstiden :D 

Jobbat hela helgen

Den här helgen har varit riktigt körig. I fredags kväll ringde Malin fårn travskolan och ville att jag skulle vara med och jobba på knattekurserna på lördagen. Sagt och gjort. Så strax efter 10 stod jag på travskolan och började fixa inför att de första eleverna skulle komma. 
 
Första knattekursen varelevernaca 5-7 år och de fixade hyfsat att sela (med hjälp) och köra själva inne på körbanan. Deras lektion var mellan 10.30-12.00. Därefter blev det en kort lunch för att sedan börja sela på ponnyerna till mini-knattarna. De eleverna är 4-5 år gamla och åker mest häst. Vi går brevid ponnyerna när de kör och de får pröva lite försiktigt att styra själva. Mini-knattarnaär roliga, men lite okoncentrerade. De två eleverna som "körde" min  häst satt mest och sjöng, vilket i sig är ganska underhållande. Hur som helstverkar de i alla fall ha väldigt kul, vilket är det vilket jag tycker är det viktigaset när de är så små. 
 
När deras kurs var slut vid 14.00 var det bara att snabbt försöka fixa och pynta till Halloween-kvällen jag och Stina skulle hålla. Stina skrev högskoleprovet under dagen och kunde därför inte komma förrän 17-tiden och kvällen skulle börja redan 16.00. Så det blev lite småstressigt att försöka hinna fixa allt. Jag började att skära upp grönsaker, blanda dricka och förbereda maten. Därefter dukade jag bordet och började sedan att ställa upp ljus överallt. När det var fixat skulle spöken, fladdermöss och pumpor hängas upp i taket. Frankenstein hängdes upp i stallet tillsammans med en Halloweenskylt och lite spindelväv. Inne i lokalen lade jag ut spindelväv nästan överallt, över bordet, hyllorna, tv:n och i taket. Så att det skulle bli så där lagom kusligt. 
 
Vid 16-tiden började eleverna välla in, men de fick inte komma in i lokalen. Så vi började ute i stallet där de fick välja hästar. Att själv ta hand om 10 elever med blandade kunskaper som tillsammans ska sela på 6 stycken hästar tarlängre tid än man tror, så när Stina kom vi 17-taget hadevi precis gått ut ur stallet för att sitta upp. 
 
Vi körde en tur på drygt 30 minuter. Barnen frös lite när vi kom tillbaka men humöret var fortfarande på topp. Undertiden som Stina hjälpte dem att sela av så gick jag in i lokalen för att börja steka hamburgare och tända alla ljusen. Lagom när sista hamburgaren varstekt, alla ljusen tända och Enya-musiken spelades i stereon kom eleverna in. De fick alla äta sig mätta på hamburgare och sedan titta på Scooby-Doo. Några (de flesta) eleverna sprang dock iväg efterförsta avsnittet och började istället leka i en annan del av lokalen. Så när föäldrarna kom vid 20-tiden varv det ingen av eleverna som ville åka hem.
 
Jag & Stina var däremot rejält trötta. Stina var snäll och erbjöd sig att städaundan det  värsta (eftersom hon kom lite senare) så kunde jag ta resten nästa dag. Så strax efter halv nio kunde jag åka hem, för att vid tio i nio på morgonen dagen efter stå på travskolan igen för att förbereda nästa kurs som skulle vara mellan 10-12.
 

Veckans ämne: Din finaste vinterbild

Denna vecka på Facebookgruppen travbloggar är veckans ämne: Din finaste vinterbild. Det är väl egentligen inget riktigt ämne att skriva om, men jag lägger upp någon bild som jag tycker lite extra bra om. 
 
Jag måste till att börja med lägga upp en bild på min älskade Last Hood "Lasse" som vi var tvugna att ta bort hösten 2010. <3 
 
 
Därefter har jag två travbilder på mig och Trollglänta, där jag inte kan bestämma vilken jag gillar bäst.
Foto: Bea Jakobsson
 
Fanny Leaf som slappar i hagen
 
 
Slutligen; min pepparkaksborg som jag gjorde tillsammans med syrran för några år sedan:)

Shopping!

I dag var jag och syrran iväg till hööks. Lillan fick ett nytt, lite tjockare, täcke & ett reflexländtäcke som hon kan ha när vi tränar i mörkret :)

Dessutom ringde de från Bidermans i början av veckan. De hade fått en felleverans på två selunderlägg & undrade om jag ville ha dem, eftersom de va rosa :) så vi svängde förbi där & köpte det ena. Snacka om service ;)


Snart 1 år med lill-stjärnan!!!

Snart har jag haft min underbara lilla gråa häst i ett år! Jag tycker fortfarande att hon är jätteliten och att det inte hänt så mycket, men när jag kollade igenom bilderna så såg jag att visst har det gjort det! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veckans ämne: Galoppträning

Veckans ämne: Bra och dåliga saker med att galoppträna travhästar?
 

Det finns många spridda åsikter om galoppträning med travhästar, vissa anser att man absolut inte ska galoppera travare, andra anser att det är jättebra. Sen så har vi det eviga; OM någon stor framgångsrik travtränare galopptränar sina hästar och de går väldigt bra under en period, då ska ALLA börja galoppträna sina travhästar... Men så är det med allt, tungsang, backträning, dressyrridning. Senaste är ju Quarcio du Chene som har börjat dressyrridas, så nu är dressyrträning av travhästen jättebra...
 
Jag & min förra häst Last Hood under ett dressyrpass
 
Jag är ju helt klart FÖR galoppträning av travhästar, MEN(!) det passar absolut inte alla hästar. För vissa hästar som är lite stressade så kan det bli ännu mer stressande för dem att galoppträna, men för andra stressade hästar så fungerar det jättebra. Så jag tror att det är väldigt viktigt att man kollar av och känner sin häst. Girlpower var en sån där stressad häst som blev mycket lugnare av att galoppträna. Hon började helt plötsligt att trava hela loppen, var mer harmonisk på tävlig och orkade med sig själv på ett helt annat sätt som gjorde att hon klarade av att trava hela vägen. Big Mama var ganska tråkig innan jag började rida henne. Hon gjorde det hon skulle, men inte en millimeter till. När jag dessutom började galoppera på henne fick hon en helt annan gnista. Hon blev pigg, kunde börja takta när jag red och tände till rejält i travloppen. Till och med Daniel Olsson som brukade köra henne märkte en skillnad på hästen. 
Jag & Girlpower
 
Lovisa & Big Mama efter ett lätt galoppjobb

 
Det jag däremot är övertygad om är hur man galopptränar. Att bara hoppa upp på hästen och vrålgaloppera ett antal intervaller eller en viss sträcka sliter mer än vad det gör nytta. Ska travhästen galopptränas är det viktigt med en grundriden häst och framförallt kontroll! De hästar jag galopptränar rids tills en början enklare dressyrpass i skogen, vi tränar lydnad, lyfta ben och försöker mjuka upp kroppen genom att gå runt träd i volter och slalom. Därefter börjar jag rida lättare motionspass. När jag känner att hästen är helt trygg me ridningen, har kontroll på benen och klarar av att bära upp ryttare utan att bli muskelöm så påbörjar jag galoppträningen.
Lovisa och I am Dynamite tränar dressyr i skogen
 
När jag ska börja galoppträna en häst brukar jag se till att jag har en hyfsat lång sträka som gärna är lite tyngre eller sluttar lite uppför. Eftersom många travare är vana att de ska trava så fort de kan är det ofta svårt att driva hästen tills den börjar galoppera, så jag börjar på en liten, liten volt i vänstervarv (för att det inte ska blandas ihop med voltningen på banan) där jag försöker få den att trava och jobbar sedan med sitsen och försöker få dem i galopp. Efter något varv rätar jag upp dem, ger galoppskänkel och roppar "hopp" eller "galopp". Oftast stickar de iväg ii en ganska vinglig trav efter den lilla volten. Det gäller att behålla obalansen och nästa försöka göra den "värre" så att hästen faller över i galopp. Då massor med beröm och låt den galoppera på i ett friskt men kontrollerat tempo. Det upprepar jag kanske två gånger första gången. Så småningom brukar mina hästar lära sig att små minivolter i vänstervarv betyder galopp (de går att få iväg dem även i trav om man rider lätt i volten) men voltar jag små volter åt höger, travar de iväg. När hästen sen har kommit så pass långt att den börjar kunna galoppfattningen utan volten så kan jag börja jobba med högergaloppen. Då på en lite större volt och med tydlig galoppskänkel och röstkommando. 
 
 
Galoppintervaller på Girlpower Dynamite
 
När man väl galopperar tycker jag att det är viktigt att man har en kontrollerad galopp i ett friskt tempo, cantra som det heter inom galoppen. Det ska inte vara full fart, men inte heller något mestempo. Hitta ett tempo där både du och hästen trivs. 
 
Jag rider ju istället nästan aldrig fort i trav under sadel. Jag testar något banjobb innan kval och kan väl kanske öka någon liten sträcka. Men ska de intervallträna sker det nästan jämt för vagn eller om under sadel i galopp. Jag anser att galoppintervaller ridna på ett rätt sätt sliter minder på hästen än montéintervaller. Galoppintervallerna bygger lite 
andra muskler på hästen och är mer krävande konditionsmässigt. Hästen kommer upp i ett rejält flås av galoppen. Efter första galoppintervalljobbet med Girlpower pulsade vi henne 15 minuter efter sista intervallen (hon hade då gått 4 intervaller) och hon låg så pass högt som 96 i puls. Så högt hade hon aldrig varit efter ett vanligt körintervalljobb och det var som sagt hon som gjorde den största förändringen av galoppträningen. Hon blev nästan aldrig trött längre i loppen och helt plötsligt började hon vinna. Tyvärr flyttade hon precis när hon hade börjat gå 6 st galoppintervaller i tungsand på ett mer än bra sätt... 
Girlpower <3 
 
 

Ponnyträning

Även idag har jag varit ute å ridit en sväng. Tog en tur med en av mina ponnyer, Montró. Jag rider ponnyerna VÄDIGT sällan nu, eftersom jag känner mig lite ftor på dem. Det lustiga är att när jag var 16 tyckte jag inte alls att jag var för stor, och jag har inte vuxit en centimeter sedan dess! Vikten har de inte heller några som helst problem med, men ändå.... 
 
Hur som helst. Montró har ju varit mammaledig nu i nästan ett år och är precis igångsatt igen. Men jag tänkte att vi kunde ju lika gärna ta montésadeln så får jag ett extra tillfälle att träna benen och sitsen. För att stå montésits på ponny är bland det jobbigaste som finns! Man har inte alls samma stöd i munnen & om du hamnar i minsta framvikt så blir det galopp direkt. Vi joggade fram ca 4 km och kom sedan till "intervallrakan" ett ställe där vi brukar träna intervaller med ponnyerna. Tro blev ju såklart jättepigg, så jag lät henne springa på. Med ponnyerna (iaf henne) är det som sagt väldigt viktigt att inte hamna i framvikt, hellre bakvikt då och samtidigt ha en extret låg tyngdpunkt. Vi gasade på och hon sprang riktigt bra! Sen tog vi det ganska lugnt hem igen. Jag fortsatte däremot att stå upp mellan varven för att få lite mer träning. 
Det kändes iaf väldigt bra även idag :)
 
 
Montró efter ridturen
 
Jag passade även på att träna lite med fölen. De blev borstade och fick sedan på sig "bebis-schabraket" med en täckesgjord runt magen. Ingen utav dem brydde sig det minsta över varken schabrak eller gjord :)
 

Ibland undrar jag vem utav oss det är som bestämmer...

...Eller snarare; Jag vet att det är Lilo som bestämmer, men jag önskaratt jag kunde få vara lite mer delaktig...
 
Red som ni kanske förstår Lilo idag. Det var ett tag sedn jag red henne sist, men hon är alltid lika rolig att rida. Vi skulle rida ett hyfsat lugnt jobb idag, eftersom hon startade i lördags. Men eftersom det (som vanligt) var näst intill kolsvart när vi kom iväg kändes det bäst att rida på Hockey's slinga. Det är bara enkort bit längs vägen det kan komma bilar då och även om vi hade reflexer från topp till tå känns det ändå bättre att rida där.
 
Jag hade bestämt mig för att träna benen och sitsen idag, trots att jag red med min vanliga sadel. Det är en flatback ponnysadel, så den är ganska låg i bakvalvet, men det går såklart inte att kommalika lågt med rumpan som man skulle vilja. Så jag försökte sitta så lågt det gick i den sadeln och sedan fokuserade jag mest på överkroppen, att komma lågt och krypa ihop över hästens hals medblicken mellan hästens öron. Jag tror att jag lyckades ganska bra, förmin mobil som låg i bröstfickan på jackan dunkade mot sadeln nästan hela tiden, och då har jag en ganska tajt jacka. Lilo är en ganska bra häst att sitsträna på då man hela tiden får ett bra stöd i handen. Jag håller dessutom tyglarna med galoppfattning och kan då även få lite stöd från mankammen.
 
Det blev inga superkorta läder idag, men en fyra-fem hål kortare än hoppläder hade jag iaf. Jag vågar inte rida tok-Lilo i superkorta läder hemma, för jag vet aldrig vilket humör hon är på och hur mycket jag kan behöva dra i henne för att få stopp. Hon skötte sig ändå hyfsat idag, hon skrittar där hon ska i backen och väntar på att jag ska ge henne siganl att börja trava. Det är bara det är när vi väl börjar trava ute på rakan så har intejag så mycket att säga till om längre, då kör hon i det tempot hon tycker passärbaar. Det är inte så att det går för fort eller något sånt, utan det är bara det att jag verkligen känner att jag inte har någon kontroll. Försöker jag bromsa tempot (av någon anledning) blir hon bara starkare och drar mer... 
 
Hur som helst, vi red 3 intervaller på slingan och hon var pigg och jätteglad hela tiden!  Känns skönt att få rida lite igen. Ska försöka tjata på Pelle att hon ska gå ridjobb lite oftare ;) Nu håller vi iaf på å letar montélopp åt henne. Tyvärr är det väldigt dåligt med montélopp för henne nu.Hon kommer hela tiden precis fel med volterna, eller så är det för höga klasser... Men vi tränar och letar vidare :)
 
 

Jag är med och tävlar!

 
Om 2 biljetter till SIHS i Globen på montebloggen.se!
 

Rör mig inte, då smäller det!

Så skulle man kunna sammanfatta Lillan under jobbet idag... Jäklar vilket humör hon hade!

 

Körde som sagt en tur med min lilla gråa häst (längtar, längtar, längtar tills jag fårbörja rida på henne!!!!)

Så det var nästintill bara hon som bestämde upplägget till dagens tränignspass. Vi joggade bort till Hockey (som vanligt men jag gillar den slingan, man riktigt känner hur det tar och för varje pass blir hon både starkare och snabbare) och körde 6 stycken intervaller i backen. Första intervallen gick väldigt långsamt, fram tills att vi kom in i skogen då ökade hon, innan dess studsade hon mest med rumpan, knep med svansem, nitade och kastade upp huvudet för att jag rörde på händerna och galopperade på stället. Det kändes som att det var lite välmycket energi i damen, nästan så att det rök ur öronen på henne ;)

Men redan andra intervallen höll sig rumpen där den skulle. Däremot kände jag att jag inte kunde ta i henne överhuvudtaget, för de kändes som att: tar jag i henne, då jäklar smäller det! Vilket jag inte hade någon större lust med, så hon for fram på rakan i 180 knyck, lugnade sig något när vi kom in i skogen för att sedan dra järnet igen när vi körde över vattenpölen halvvägs upp för backen. Härlig liten häst jag har ;)

De resterande 4 intervallerna kunde jag ha ett litet lätt stöd i munnen,men tog ja för mycket kände ja hur hon spände sig och laddade. Så vi körde i ett jäkla tempo på rakerna idag, backen i skogen gick något lugnare men fortfarande i bra tempo.

Men hon är smart, hon saktar självmant in i slutet av uppförsbacken och skrittar sedan lydigt hela vägen nedför... men precis innan kurvan till rakan så börjar hon studsa och galoppera på stället för att sedan kasta sig iväg när hon får klartecken.

Härliga, knäppa lilla häst!

 


Big Mama Dynamite

Nu har även Big Mama lämnat oss, hon har blivit såld till en tjej i närheten av Skara som håller på med monté. Jaf tror att det kan passa Mama alldeles utmärkt! 
 
De kom till banan i lördags för att provrida och köra lite. Mama skötte sig bra, som alltid och de verkade komma bra överens. Jag önskar dem all lycka till i framtiden! Pratade med pojkvännens bror om det idag i stallet, det är så roligt att sälja till någon som verkligen blir glad och uppskattar hästen. Jag tror verkligen att Mama kommer växa psykiskt av att få bli lite bortskämd, av att vara någons nummer ett. Här har hon bara varit en i mängden... Eller, riktigt en i mängden är hon ju inte eftersom hon var en utav mina små ridprojekt :) 
 
Hon är en otroligt trevlig häst som man alltid kan lita på! Kommer sakna våra race-galopper i skogen! Lilo vet ju tydligen inte hur man gör när man galopperar, Lynn blir för het (hon är förhoppnigsvis oxå såld snart) och sen var det inga utav mina ridpållar kvar... Lr Red Hot Dynamite står ju fortfarande här, men han skuttar ju runt på tre ben, så det är inte så mycket att rida på ;)
 
För att inte chocka er eller få anmälningar på oss om djurplågeri etc. för att han skuttar på tre ben kan jag ju tillägga att han inte har ont utav det. Han skadade sig rätt rejält i vintras i hagen då han fastnade i en grop och vred runt benet, vilket ledde till att hela kotan krossades. Han åkte akut upp till Strömsholm för att opereras och stod sedan kvar där i 2-3 månader innan han kom hem igen. Frakturen har läkt och nu har skelettet liksom läkt ihop över kotan, ungefär som om att man hade stelopererat honom, vilket innebär att han inte kan böja på kotan. Detta gör ju då självklart att det ser lite konstigt ut när han går och springer. När han skrittar,antingen i hagen eller för hand, så gån han "nästan" normalt. Han stödjer ordentligt på benet men gången blir konstig eftersom han inte kan böja kotan (försök själv att gå utan att böja fotleden :P ) Men när han springer i hagen lyfter han på benet, vilket jag tror beror på att det blir lättare så. Han har kommit fram till att han förflyttar sig snabbare på tre än på fyra ben. Men han är en kämpe den hästen! Han är så glad och positiv hela tiden, hela hästen lyser av välmående. Så JAG har väldigt svårt å tro att han skulle lida av detta. Planen är att han ska behållas som avelshingst bara. Kan ju tillägga att det är ena frambenet som är skadat, så det blir ingen påfrestning på det vid betäckningarna.
Jag & Big M <3
 
Fina Red Hot!
 
 

Travskola

Sitter just nu på tåget på väg hem. Har (som vanligt) varit i skolan hela dagen. Vi började en ny kurs idag, vilket innebär att vi ska hinna med den nya kursen och revidera uppsatsen samtidigt... Lite körigt tycker iaf jag... 
 
Den nya kursen börjar med en hemtenta och eftersom studenterna förra året tyckte att de haft så ont om tid på sig att göra hemtentan har vi ända till på måndag på oss att skriva klart den! Gooooott om tid! lr...? Jag börjar bara undra då hur extremt kort tid de hade på sig förra året! Vi har torsdag, fredag & måndag... Man vill ju inte gärna behöva sitta med den under helgen :/
 
I kväll har jag som vanligt ridlektion på travskolan. Vi ska börja träna på Caprillibanan de ska få göra på julavslutningen. Eftersom mina kära elever har VÄLDIGT svårt att lära sig banor (även om de bara följer fyrkantsspåret) tänkte jag att det är lika bra att de får lära sig banan redan nu, så kanske de kan komma ihåg den på uppvisningen. Inte jättekul om jag ska behöva springa med och peka vart de ska rida :S Vi ska även jobba vidare på sitsen, så att alla barnen kan sitta hyfsat snyggt... det är väl lite varierat med det just nu... De här med att hålla tyglarna rätt är nog så komplicerat. Att dessutom trampa ner hälen, sträcka på ryggen och stå i fältsits över bommarna och STYRA (!!!) blir ju göööörsvårt då ;)
 
Jag brukar bli klar på travskolan runt 19-tiden och har redan fått sms av världens bästa pojkvän att han tänkte fixa till min totohäst idag oxå! Jag börjar ju bli birtskämd med det nu! Han fixade åt mig även igår :D
 
Jo, det ringde en tjej idag oxå å ville köpa min gråa pålle, men NOPE! det får hon INTE! Min lilla grålla är inte till salu och dessutom är det inte ens jag som äger henne :P Jag leasar henne bara. Jag hoppas/tror jag gjorde rätt när jag sa att inte heller ägarna var intresserade av att sälja.

Usch å tvi å blä!!!!

På allt just nu!!! Sista terminen i skolan, sliter som ett djur med examensarbetet! Är så less på det just nu att jag bara vill kräkas! Det regnar ute typ hela tiden & är kolsvart! Mörkt när jag åker till skolan, mörkt när jag kommer hem. Och till råga på allt jobbar ❤ kväll eller natt typ hela hösten, så vi träffas nästan bara på helgerna.

Känner mig extremt gnällig nu, men just nu är ja sååå trött på allt! Har suttit med den förbannade uppsatsen 9-16 nästan varje dag hela terminen (sen 13 aug). Innan & efter är det nästan 2h pendlande med bil, tåg & tunnelbana.

Jag är så glad att jag (förhoppningsvis) får min examen till jul. Jag har några rester att göra, men de brukar alltid lösa sig...

Var bara tvungen å avreagera mig lite...


Victory's Dream

I söndags red jag ett banjobb igen på Victory's Dream. Det var ett tag sen sist och han har tydligen opererat halsen och vilat lite sen då. 
 
Jobbet gick väl lite sådär... Jag började med att jogga 3 stycken bakvarv, men jag vet inte riktigt vilken gångart vi höll. Allt mellan tölt, passgång och galopp med små inslag av trav :/
 
Jag fick order att testa honom lite i 1640m. Första starten gick inte alls, han kastade sig, galopperade, tog inte bettet och ville inte alls. Så jag vände upp och började om på nytt. Även denna gång var han dum och fipplade med benen överallt, så då drog ja till honom med pisken en gång så han skärpte till sig lite och vi kunde rida vidare. Första varvet gick ca 1.27 och sista 300 runt 20. Det var väl ungefär allt som gick för tillfället, jag var p å drev honom ganska ordentligt, för han är rätt så bekväm utav sig. I alla fall när man är själv på banan.
 
Han travade inte helt 100 % någon gång under jobbet. Det som gjorde det ännu värre är att han är så dum i munnen, jag kan inte ta i honom överhuvudtaget = apjobbigt att stå ordentligt. Däremot tror jag (till hans försvar) att han var rejält missgynnad av en extremt lös bana och lite för dåliga/slitna skor. Ett par boots eller sulor fram skulle nog kunna hjälpa en hel del. 

Bilder på Delicious Dynamite!

 
 
 

Helt otroligt...

Big Mama & Lynn har varit till salu en längre tid nu. För någon dag sedan hittade jag en potentiell köpare till Big Mama som montéhäst. Toppen tyckte jag!

Tyvärr ringer det en man sen samma dag & säger att han köper henne bums direkt och bjuder lite extra t.o.m. Så jag förstår att Pelle inte kan säga nej, men riktigt tråkigt tycker jag...

Red ett sista jobb på henne idag. Det känns ju att hon har vilat men hon var lika snäll som vanligt! Pelle skulle köra Lillan, men hon hosta lite så han körde hem efter bara ett varv. Istället fick jag rida tre varv på slingan ihop med Leffe.


Bästa ägarna!

Igår kom det ett paket på posten från Lillans ägare. Lillan hade namnsdag i onsdags, så hon skulle visst få en present. I paketet låg ett grattiskort, rosa manrosetter, kort på Lillan som bebis & en rosa collagetröja med Mulle på, hur söt & skön som helst! De måste ju bli min & Lillans tävlingströja sen ;) får se till å brodera in hennes namn bara :P

Ja måste ju leasa häst från världens bästa hästägare!!! Tack så jättemycket Therese!!!


Positiva kicken

Sitter just nu å lyssnar på Stig Wiklunds föredrag om mental träning. Va ute och körde grållan redan vid sju imorse för att hinna med allt. Efter föreläsningen är det jobb på Travskolan som gäller & därefter tacomys med älsklingen!

 


Knoppar!

I dag fick lillskruttan vila. Borstade bara på henne och masserade lite. Inspirerad av dagens dressyrtävling (med ponnyn) testade jag att göra knoppar på Lillan. Tyvärr hade jag bara två snoddar i fickan, så det blev bara 3 stycken . Ska testa knoppa hela manen på henne någon gång. Hon blev jättesöt, såg ut som en riktig liten dressyrhäst :D
 

Whoop whoop!

Sitter i bilen med pappa på väg hem från skolan nu. När ja kommer hem så blir det ridning på ponnyerna ihop med syrran. Längesedan jag ridtränade någon av ponnyerna nu (förutom enstaka barbackaturer) & ännu längre sedan jag och syrran ridtränade ponny ihop!
Planen är att hon får rida Panter, så tar jag Jarita. Ska bli riktigt kul!!!

Förhoppningsvis kan vi bjuda på någon bild, får se hur mörkt det hinner bli innan vi kommer iväg.


Nu så!

Nu kan jag äntligen avslöja vad som hänt, vi har köpt en till pålle! En 1-åring efter Sahara Dynamite. Hon står redan hos Pelle & jag har varit med och kört in henne nu på sensommaren/hösten. Vi har haft 5 stycken Sahara avkommor här sedan i vintras och nu skulle alla säljas. Men både jag och Pelle har fastnat för Delicious som hon heter, Delicious Dynamite. Så efter mycket om och men har vi fått min pappa att köpa henne :) 
 
Så idag skrev vi på papprena på henne. Hon är hittills bara inkörd och gick själv i vagnen utan ledare i fredags. Men det är en bestämd dam med mycket humör. Hon lär sig fort, men ifrågasätter allt man ska göra med henne. Hon har ett riktigt läckert steg, så det ska bli kul å se henne när hon kommer igång ordentligt. Min plan är ju att även hon ska bli min framtida montéhäst, precis som Harryettie, något Pelle inte riktigt håller med mig om. Men, vi får väl se ;)
 
 
Inte direkt bästa bilden, men det är alltid något. Ska försöka borsta upp henne någon dag och ta lite fina kort på henne :)
 
 
 

Snart så...

Snart, snart kan jag berätta vad som är på G! Det är nästan helt klart nu... Ska fixa det sista ikväll...

RSS 2.0