Lillans start på Sundbyholm

I tisdags var det dags för Lillan att tävla igen, men denna gång med en riktig kusk i sulkyn! Duktiga Johan Untersteiner hoppade upp bakom henne. Han körde ett perfekt lopp med henne och de kom i mål som 5:a trots att hon satt fast länge i trötta ryggar. 
 
Jag körde första värmningen med henne, hon var riktigt pigg och sprang hela värmningen med krökt nacke och svansen i vädret. Johan kom och testade henne i andra värmningen. Han kände direkt hur hon är och läste henne sååå bra! Efter värmnigen sa beskrev han henne precis som jag uppfattar henne ochhan kände att det är ingen häst man "drar till med pisken" för att väcka till i värmningen, just för risken att hon blir sur eller för hetsig. 
 
Jag är jättenöjd med hur han körde och hur hon skötte sig i loppet. Hon fick trots allt vända runt väldigt sent då 8:an var lite sen i volten, öka rejält för att komma framåt från springspåret, backa upp för att inte bli hängande i tredje. Sen fick hon byta positioner och växla tempo flera gånger under loppet och skötte det finfint! 
 
Johan var även han nöjd med henne och ville gärna köra henne igen, under förutsättning att han inte ska köra någon åt Wahlman i samma lopp. 
 
Bilderna är i växlande kvalitée då kameran inte riktigt tycker om att fota i mörkret.
 
Värmning med Johan
 
 
Söthästen som springer och blundar :P
 
I defileringsvolten innan loppet. Pigg och glad tjej!
 
Provstart...
 
 
 
 
På väg in i första sväng.
 
 
 Här fick hon positionen som tredje i andraspår.
 
 In mot mål, det var hårt på linjen mellan många hästar.
 
Nöjd tjej efter loppet
 
 Bästa Erika kom för att se loppet och fick hoppa in som "hästskötare" en kort stund.
 
 
 Även mamma fick hjälpa till...
Nöjd och duktig tjej som ska få gå iväg till duschen.
 
 
Finaste lilla prinsessan! (Lilo i bakgrunden påväg ut för värmning)
 
 
Även Lilo startade i tisdags. Hon gjorde första starten på mycket länge (sist 30 juni) och gjorde ett klart godkänt lopp. Tyvärr blev hon utan pengar, men vi är ändå mycket nöjda!
 
 Lilo & Tino vänder upp för att köra bort till start.
 
Tyvärr finns det inga bra bilder från loppet, det blev så himla suddiga!
 
 

Så var det dags igen...

På tisdag skall Lillan starta igen. Denna gång avstår jag från att köra själv. Jag börjar känna mig lätt otymplig med magen och dessutom vill jag testa en "riktig" kusk till Lillan. Denna gång får Johan Unterstein äran att köra henne.
Återigen fick hon springspår och startnummer 6. Johan lär vara 100 ggr bättre på att pricka starten, så denna gång hoppas jag verkligen på att allt går vägen. 
 
 
 Min mage som har börjat bli lite större nu.
 
 

Abstinens!

I går var det dags för Lillan att komma ut och röra på sig igen. Hon har fått tagit det lite lugnt och vilat efter senaste starten, men i går var det som sagtdags igen. Vi körde ihop med Pelle och Lilo och de fick springa 4 intervaller på Hockey's slinga. Lillan var som vanligt pigg och glad, men för en gångs skull höll hon sig i skinnet och började inte tokbocka, trots att hon vilat 4 dagar!  Båda hästarna kändes kanonfina och anmäldes båda två till lopp på Eskilstuan den 26. Men jag kommer inte att köra då, utan jag har satt upp en hel lista med kuskar så vi får se vem det blir. 
 
Tyvärr hade Lillan dragit av sig en sko i hagen och med den alldeles för mycket av hoven. Hon och Delicious har fått en ny kompis i hagen. Ett sto som kommer ifrån Lars-Åke som ska vara här på obestämd tid. Så förmodligenhar de sprungit som små tokar i hagen och då lyckades hon dra av sig vänster fram dojja. Så nu får hon gå med boots i hagen fram till nästa tisdag så att hon inte förstör hoven mer.
 
Senare på kvällen slötittade jag lite på travet varvat med världscupen i hoppning från Tyskland(gick på SVT1) och då fick jag helt ruskig abstinens på att rida! Jag vill rida dressyr, galoppera och hoppa! Jag svävade ut lite för Pelle med mina planer om att Lillan (som redan nu faktiskt börjar gå riktigt fint som "dressyrhäst") sen skulle ut på ridtravartävlingar i både hoppning och dressyr. Mina fantasier fortsatte och jag skenade iväg ordentligt och efter att jag suckar och gnällt över att inte få rida ett bra tag så gick han äntligen med på att jag kunde få rida Lilo, men bara dressyrträna. Mest i skritt och kanske något litet travsteg. Han vill ju absolut inte att jag rider på Lillan då hon fortfarande tycker att det är lite FÖR kul att bli riden, så hon passar gärna på att bocka eller stå på bakbenen, även om vi bara ska ut på en lugn skritt/jogg-tur. 
 
Så i dag körde jag rally hem efter skolan, sprang in för att byta om och sedan ut i stallet för att sadla Lilo. Jag köpte ju nya chaps, stigläder och stigbyglar i höstas, men har ännu inte prövat dem! Det var så härligt att få sjunka ner i sadeln igen (man kan tro att jag inte har ridit på EVIGHETER men det är nog iaf 6-8 veckor sedan... Vilken visserligen är nästan en evighet. Jag smällde ju till knät för några veckor sedan och då vågade jag inte rida med det, innan dess skulle Lillan vila från förkylningen och hela sommaren gick jag ju med gips/plastskydd efter att ha slitit av ledbandet i tummen. Så den här sommaren/hösten har det blivit extremt lite ridning. 
 
Hur som helst, jag och Lilo red upp till skogen och där jobbade vi mycket mjukgörande runt träden. Vi gick på volt i båda hållen, övade på lite framdelsvändningar (jättesvårt tycker Lilo!) och även lite öppna. Hon har blivit betydligt mjukare och man riktigt känner att låsningen i vänsterbogen har släppt. Hon var dock fortfarande lite stel och har jobbigare i högervarv, men slet på bra. Hon har äntligen (efter två år!) lärt sig att gå med lite eftergift i nacken, men tyvärr är hon ännu väldigt hård i munnen och man får jobba väldigt mycket med säte och ben på henne samtidigt som man måste hålla emot räjält för att hon inte bara ska springa ifrån mig (Lillan är betydligt mer lättjobbad, hon är så extremt känslig i både mun och sidor, så där behöver man bara peta lite med skänkeln så flyttar hon sig undan men fin eftergift i mun och nacke). Väl hemma var det en nöjd men ganska trött Lilo som  fick gå in i boxen igen, trots att vi BARA hade jobbat i skritt ;)
 
 
 
 

Lillans lopp 12/11-13

Igår startade ju Lillan igen. Hon hade fått ny "balans" i from av ett par tunna sulor fram, vilket gör att hon inte stänker lika mycket som tidigare. Hon var pigg och glad och kändes kanonfin i båda värmningarna. Till loppet sen så var hon otroligt laddad i provstarten och jag var lite nervös över hur hon skulle fixa springspåret. Att vända runt trodde jag inte skulle vara några större problem, utan just att gå inne på den "lilla" volten. Så hon fick på sig resgjorden som en extra säkerhet, då hon har lite tendenser att resa sig när det inte passar damen...
 
Hon var taggad och på tårna i volten, men skötte sig bra. Däremot totalbommade jag starten! Jag vände upp henne alldeles för sent och bommade starten med iaf 10 meter *petad kusk* och därför blev vi också hängandes i tredje och fick backa oss sist utvändigt. När tempot sedan bromsades upp så blev hon lite sur och slog tyvärr ihop vilket ledde till en galopp som hon inte riktigt ville ställa sig ifrån. När hon väl ställt sig så hämtade hon upp helt okej och avslutade riktigt bra. 
 
Men till nästa gång så blir det en "riktig" kusk. Jag känner att jag börjar bli för osmidig nu och magen är allt mer i vägen. 
 
 

Banjobb för Lilo & Mathilda

I söndags var det dags för Lilo att gå banjobb igen, denna gång följde Annas "Singing Mathilda" med för att göra sitt första banjobb på över ett år. 
 
De värmde några bakvarv för att sedan skritta lite och sedan vända upp och köra 1640 i ca 1.24.tempo och gasa sista 500 meterna. Mathilda var väldigt laddad och drog runt i full fart redan i bakvarven. När hon skulle vända upp i rätvarv var hon fortfarande lite för laddad och hoppade då i starten så att hon kom efter lite. Men båda hästarna gick riktigt fina jobb, så nu ska Lilo anmälas ut till lopp och Mathilda i lopp.
 
Det blev nå strul när jag skulle ladda upp bilderna, så de får komma senare...
 

Dräktig...

 
Sex månader kvar för den ena och tre månader kvar för den andra. ;)

Dax för start igen

På tisdag är det återigen dags för Lillan att starta. det blev springspår denna gång.

Ytterligare en vecka har gått...

och Lillan har tränat på som vanligt. I onsdags gick hon ett lättare jobb ihop med Lilo (en lång intervall på Håkan B's slinga) och i lördags körde jag själv först en lång intervall på Håkan B's slinga och sedan 2 dubbelintervaller i tungsanden. Piggoch glad som vanligt! Efter körturen fick hon stå och mysa i boxen med sitt hö undertiden regnet smattrade på taket. Jag passade även på att ta hem hennes utetäcke för att tvätta det. Lilla fröken har tydligen legat på rygg i den värsta gyttjan i hagen, så det bokstavligen rann gyttja av täcket... Istället fick hon på sig sitt lite tjockare innetäcke och sitt nya tunna regntäcke, så nu lyser det rosa om henne i hagen :)
 
Igår fick damen nya framskor, med tunna sulor under (för att hon ska stänka lite mindre) och imorgon eller på onsdag blir det nya skor även bak. Ikväll har jag tänkt anmäla fröken till lopp, så vi får se på onsdag om hon kommer med.
Lillan kommer travandes i sitt rosa täcke :)
 
 

RSS 2.0