Bebiiiiis!!!

Idag föddes Red Hot Dynamites första föl! Det blev en liten hingst och mamma är Princess Rapida. Lillgrabben föddes här hos oss och det känns lite extra kul att vi fick den första. Det är ändå här han har gått, Red Hot. Och det var här han gick när han tyvärr råkade ut för sin hemska olycka och det var här han stod när han skulle läka igen. Hur vi inte visste om han skulle orka leva, psykiskt, om benet skulle läka, vad som skulle hända med honom. Fina, underbara Red Hot! Han är en sån kämpe, hur han lyckades hålla humöret uppe trots att han bara fått stå i en box hur länge som helst. Efter 4-5 månaders boxvila fick han börja komma ut. Först bara korta promenader, max ett varv runt stallet. De ökade sedan och efter ett tag fick han gå i hagen korta stunder.
 
Red Hot-bebis!!!

 
 
Ridtur på Red Hot, ca 2 veckor innan olyckan.
 
Red Hot med gipsbandage (runt maj-juni 2012)
 
 
 
 
 
 
Red Hot hösten 2012
 
 
 
 
 

Travskola och köra gråhäst!

Under helgen var det Malins (som är travskoleansvarig) tur att åka iväg på skidsemester, så jag fick hoppa in och jobba istället för henne under lördagens guld/silverkurs. Eleverna fick öva på positionsändringar/omkörningar ute på träningsrundbanan och sedan testa på att köra intervaller på tungsandsrakbanan med klocka. 
 
Väl hemma igen fick jag börja med att mata en liten Ted som ansåg att han höll på att dö av svält, innan vi åkte till stallet. Väl där körde jag Lillan 5 lugna intervaller på Hockeys rakbana. Hon kändes kanonfin så det ska bli riktigt kul på tisdag!
 
Skötaren som hjälper till att sela ut ;)
Finhästen!
 

Veckan i Sälen!

Har varit helt underbar! Vi har haft kanonväder hela veckan, strålande sol, lagom kallt och fina backar. Vi mjukstartade i måndags med att åka lite längd ihop med Pelle, som stod på ett par skidor för första gången. Han var riktigt duktig och kämpade på bra tycker jag. 
Under tisdag och onsdag åkte jag och pappa lite utför undertiden som mamma, Pelle och Ted myste i solen utanför donken. Det var härligt och jag kan lova att det kändes i mina stackars otränade ben efter två dagar i backen på brädan. På onsdag eftermiddag/kväll körde jag dessutom ytterligare ett längpass ihop med Pelle. 
Sista dagen, torsdag, hade vi planerat att gå och bada med Ted, men då det skulle kosta oss 400:- att gå in plus att vattnet inte var varmare än 29-30 grader, vilket är alldeles för kallt för Teddan, så blev det inget bad. Torsdagen blev istället en lugn dag i solen och tacomys i stugan på kvällen. Fredag förmiddag blev det dags för mig, Pelle och Ted att åka hem. Det var en väldigt trött Ted som sov sig igenom nästan hela resan hem. Jag väckte honom efter 3,5 timme för att han skulle få äta lite, men efter maten tvärslocknade han igen och sov ända tills vi kommit hem.
 
Uppe på fjället (jag som står på knä i turkos tröja).
Promenad med mamma, Filippa och Ted
Mamma prövade på att åka hundspann på fredagen när jag åkte hem. Något jag och Ted absolut ska testa nästa år!
Så här har Ted spenderat större delen av sin semester!
 

Veckan som gått...

Efter att Helena hade behandlat Lillan fick hon ta det lugnt och jogga några dagar. I söndags, den 23/3 körde Pellle henne i ett något tuffare jobb. Hon hade varit riktigt fin och han var väldigt nöjd med henne. Undertiden han körde var jag och Ted kvar hemma för att städa och packa. Senare på eftermiddagen åkte vi upp till Sälen för att vara där söndag till fredag. Så igår, sent på eftermiddagen kom vi hem igen. Leffe körde Lillan i onsdags och jag ska ut och köra henne nu igen i eftermiddag. 
 
Nu ska jag åka iväg till travskolan för att hålla en silver/guld-kurs istället för Malin som nu är i Säfsen och roar sig. 
 
Ska försöka uppdatera mer och lägga in lite bilder ikväll :)

Pelle vid tömmarna!

Idag packar vi väskorna, sätter oss i bilen och beger oss till Sälen & Hundfjället. Teds första resa! Jag & Ted packade undertiden som Pelle fixade i stallet och körde Lillan. Han var lite småsur när han åkte iväg, men strålade som en sol med humöret på topp när han kom tillbaka, så det går ju bara att tolka som att lill-skruttan varit riktigt fin i jobbet :) Han hade kört fem intervaller på Hockey's slinga och hon hade tydligen legat på rätt rejält och sen bara blivit piggare och piggare efter varje varv!
 
 

Inget banjobb

I måndags blev ju Lillan behandlad av Helena, så hon har nu fått jogga tisdag & torsdag. Det har varit en väldigt pigg liten grå häst som absolut inte velat ta det lugnt. Idag åkte jag iväg till Bidermans för att köpa nya skor till henne. Men tyvärr var de skorna slut i hennes storlek. Så nu blir det inget banjobb imorgon heller, då hela poängen med banjobbet var att testa den nya balansen med de nya skorna. Men nu blev det inget med det... Hon får gå med sin vanliga balans den här starten också så hinner vi förhoppnings testa den nya balansen och kanske lite annat nytt också.
 
 

Nålar i Lillan!

I går var vår equiterapeut ut för att gå igenom Lillan. Helena som hon heter har hjälp oss länge med våra hästar/ponnyer, men har hittills aldrig gått igenom Lillan. Lillan tyckte att det var lite konstigt och gjorde lite ont på vissa ställen när Helena klämde och kände igenom hela henne. 
 
Hon hittade en hel del på henne, hon var bl.a. lite sne i korset, hade en sträckning i höger bak, vilket resulterat till att hon var rejält öm på vänstra sidan av manken och hade ordentliga låsningar i båda bogarna, framförallt den vänstra. Hon hade även en liten låsning i nacken. Men efter att Helena satt lite akupunkturnålar i henne (vilket var jätteläskigt tyckte Lillan), använt lite laser och sedan masserat, dragit och knäckt lite i henne så fick hon tillsist allt att lossa. 
 
Så nu blite det jogging tis-ons-tors sedan blir det ett lättare banjobb ihop med Lilo på lördag (inför nästa start).
 
Bilder från när Helena behandlade Montró för två veckor sedan.
 
 

Film på Lillans lopp

Här kommer mammas film på Lillans lopp
 

Pigg och glad tjej!

Igår var det e väldigt pigg och glad tjej som fick komma ut och gå fyra lugna interaller på Hockey's slinga. Hon kändes mycket fin och spänstig och har tagit loppet riktigt bra. Nästa start blir förmodligen den första april, förhoppningsvis även då med Oskar i sulkyn.
 
 
Lillan i april 2012
 

Lillan 3:a!!!

I tisdags var det dags för Lillan att springa lopp igen. I sulkyn denna gång satt min personliga favorit, Oskar J Andersson! Hon har varit riktigt fin i jobben och var även fin när jag körde henne i första värmningen. Oskar var nöjd han också i andra värmningen, men för att få henne aningen mer stabil lade vi på de lätta bootsen. 
 
I loppet sen startade hon från spår tre från start. Oskar prickade starten bra och kunde köra Lillan upp till ledningen. Den kom några hästar och försökte trycka för att överta ledningen, men varje gång de kom upp bredvid henne så föll de över i galopp. Så när den tredje hästen som kom upp galopperade började Lillan att bli förvirrad. Hon tappade travet lite och började bryta lite utåt i tron om att man skulle galoppera, men när Oskar petade på henne med pisken blev hon mer fokuserad igen och höll traven. Första 500 m öppnade hon på lugna 22,5 för att sedan öka tempot för att varva på 20,0. ca 500 kvar kom attacken utifrån väldigt snabbt. Lillan svarade bra men lyckades inte hålla ledningen. Hon kämpade på bra, men sista 100 meterna gav hon upp lite och släppte förbi två hästar till, så hon kom in som fjärde häst. Men, då den som kom först i mål blev diskad efter att ha trängt sig ut 5-600 kvar och stört hästen som var tvåa i mål, så hoppade hon upp en placering och blev istället trea! 
 
Lite skadeglad måste man få vara i ett sånt läge. Men Oskar var nöjd med henne och sa precis samma sak som både Johan & Per sagt, att hon fattar inte riktigt vad det är hon gör, hon tycker mest att det är väldigt spännande att springa ihop med massa andra hästar. Men hon gick ändå på nytt rekord 1.19,1. Oskar kunde iaf tänka sig att köra henne igen då han trodde att när hon väl fattar vad det är hon ska göra så kunde hon bli riktigt hygglig. 
Så nu laddar vi inför nya lopp! Hon kommer fortfarande få gå med "bondbalans" och vanligt öppet huvudlag ett litet tag till innan vi börjar lägga till extra växlarna.
 
 
 
 
 
Lillans halvbror S.K. Steel startade också under dagen, loppet efter Lillan t.o.m. Han slutade femma i sitt lopp trots galopp!
 
 
 
Samtliga bilder är tagna av Bea Jakobsson
 
 

Veckans träning, so far!

I måndags var jag som sagt på gymmet & tog sedan en promenad på kvällen med mamma. I tisdags gick jag till travbanan & tillbaka, dryga 8 km, med Teddan i barnvagnen & Filippa i koppel. Healty Heroes hade vilodag, så jag körde mammagympan när jag väl kommit hem igen. 7 minuters var otroligt tråkig, så den skippar jag nu på ett tag. Dessutom var det lite för mycket träning för magen i den & det får jag inte göra än (bara vissa lättare mag-övningar).

Lillans träning blev flyttad till onsdag (jag hade planerat fel). Så jag körde henne på eftermiddagen, efter att Pelle slagit på henne en tappsko. Hon var kalasfin! Körde med det nya bettet & hon verkade trivas riktigt bra med det. Låg på bra & ordentligt alla 6 intervallerna. 
Själv tog jag en vilodag (skäms på mig) men efter en natt med lite sömn så måste man få ta det lite lugnt ibland ;)

Torsdagen sen, då jäklar! Då blev det först 30 minuters simning med mamma på morgonen följt av en ridtur på Matilda. Jag red henne knappa milen och försökte stå upp då mycket som möjligt. visserligen bara något hål kortare än hoppläder, men det var tillräckligt jobbigt. Så idag har jag nå grym träningsvärk i ben, rygg & mage! Efter ridningen körde jag Healty Heroes, dagens pass bestod av lite olika styrkeövningar som tog runt 30 minuter att dra igenom. 

Idag var det besök på BVC med Teddan, 4250 gram väger grabben nu! Väl hemma igen så körde jag Healty Heroes, 0,5 km jogg 2 min promenad tills jag joggat 3 km (enlig HH skulle jag bara komma upp i 1,5 km, men jag fortsatte en  bit till. Sista biten gick jag, då hade vi kommit till partiet där det bara är uppför. Och att jogga i uppförsbacke med barnvagn i slutet av rundan kände jag blev för jobbigt. 

Imorgon är det dags för sista träningsjobbet innan start för Lillan, det väntar även ett banjobb för Montro & Jarita.


Matilda 

Dagens träning

Uppe med tuppen imorse! Iaf för att vara mig efter att Teddan kom. Vi var uppe strax innan 7, då var det frukostdags först för Teddan & sen för mig. Efter frukosten klädde vi på oss & åkte iväg till gymmet. Där träffade vi syrran & mamma. Mamma tog hand om Ted & gick en promenad undertiden som jag & syrran tränade. 

Idag var det först Healty Heroes - 2x0,5 km löpning med två minuters gång mellan. Kändes otroligt lätt, så ett litet hopp för konditionen finns det kanske ;)
Därefter körde jag 7 min, en app där du gör 12 st olika övningar. Varje övning varar i 30 sekunder följt av ca 5 sekunders vila. Man kan välja att köra flera varv, men idag gjorde jag bara ett. Övningarna var bl.a. Armhävningar, jumping Jacks,squats, plankan (rak & sidan), triceps-dips, step ups, 90 grader m.m. 
Avslutade det hela med lite mammagympa & nu på kvällen gick jag & mamma en barnvagnspromenad på 5 km i rätt lugn takt. Mamma går inte så fort, så det tog en hel timme. 

Rätt nöjd med min första "riktiga" träningsdag. Imorgon kör vi vidare!Banträning för Lillan & Matilda

Då var det dags att testa Lillan i ett banjobb igen. Om hon gjorde det bra så skulle det anmälas till start på Sundbyholm den 11 mars.
Snälla Anna som har sin häst Singing Matilda uppstallad hos oss ställde upp som sparring. Efter att ha värmt 6 bakvarv i friskt tempo (med två stycken vääääldigt pigga hästar) körde vi in i stallet, bytte till sulky på Lillan och körde sedan ut igen. Vi joggade bort till 1640, voltade något varv och körde sedan iväg. Båda hästarna låg på bra och gjorde en stark avslutning! 
 
Både jag och Anna var mycket nöjda med våra hästar och båda ska nu anmälas! Det ska bli kul att se Lillan starta igen nu, för nog känns det som att det har hänt grejer under vintern. Nu fanns plötsligt några växlar till!!!
 
Pigg Harryettie i bakvarv
 
Två pigga hästar!
 Pigg Matilda!
 
 
 
Rätvarv första varvet
 
Nöjda hästar och kuskar efter jobbet!
 
 Duktig tjej som sprungit såååå bra!
 
 Avjoggning efteråt
Nyduschad efter jobbet
 
 
Mumsar morötter redo att  åka hem igen.
 
 

Min "mammaträning"

Har det varit dåligt bloggat om (som allt annat), men tänkte dra en lite uppdatering. Har gjort "mamma-övningarna" sporadiskt under förra veckan och gått enstaka promenader, men i måndags drog jag och syrran iväg till gymmet för första gången på länge. 
 
Vi körde 30 minuters crosstrainer, det är sjukt hur taskig kondis jag har fått! Förut kunde jag träna på crosstrainern över en timme utan att ens tycka att det var direkt jobbigt. Efter crosstrainern gick vi ner till styrketräningsdelen och körde igenom mina mamma-övningar. Lagom jobbigt och vi hade nytt träningspass inbokat på torsdagen. Men tyvärr lyckades min kära sambo smitta mig med sin hopplösa förkylning, så jag har varit totalt igentäppt och seg i huvudet. Men nu verkar det värsta ha släppt, så imorgon är det dags för gymmet igen! Nu har dessutom både jag och syrran laddat ner flera träningsappar, så vi kanske kör något träningsprogram därifrån också. 
 
Den här veckan blir då planerad enligt följande:
Måndag: Gym på morgonen (Healty Heroes, 7 minutes & mammagympa), barnvagnspromenad på em/kväll
Tisdag: Köra Lillan, ev rida Matilda, Healty Heroes, barnvagnspromenad em/kväll
Onsdag: Gym på fm(Healty Heroes, 7 minutes & mammagympa), barnbarnvagnspromenad em/kväll
Torsdag: Simma på morgonen, köra Lillan, Healty Heroes, 7 minutes & mammagympa hemma & ev. barnvagnspromenad em/kväll, 
Fredag: Barnvagnspromenad fm, Healty Heroes, 7 minutes & mammagympa hemma
Lördag: Köra Lillan, Healty Heroes & barnvagnspromenad em/kväll
Söndag: Mammaövningar, Healty Heroes & barnvagnspromenad em/kväll.
 
Så får vi se om jag lyckas hålla schemat, men nu jäklar ska vi komma i form!
RSS 2.0