Banjobb igen!

Min snoriga lilla gråa häst mår allt bättre och förkylningen verkar vara på väg att avta. Imorgon har hon vilat en hel vecka och det är verkligen inte något som passar fröken. Hon lever rövare i hagen, far runt i 180 knyck, rör till extra mycket i boxen och sen tittar hon efter mig och försöker förklara att hon har sååååå tråkigt nu! Är snoret borta på söndag kommer vi nog att ta en liten promenad. Antingen under sadel, framför vagn eller så går jag bara bredvid... Vi får se hur vi gör.
 
Igår var det i alla fall för sista banjobbet innan premien för 2-åringarna. Vi värmde som vanligt 5 bakvarv, körde 1640 i 1.50-2.00 tempo och skrittade sedan 5 minuter innan vi vände upp för att köra fort 2000m. I första starten fungerade ingenting. Wilma blev het när vi vände upp och lyckades knäcka en spännet till checken för att sedan galoppera, Delicious började bryta vid mål och Arvid galopperade. Så vi vände upp och gjorde en ny start. Nu gick alla iväg felfritt, Delicious i ledningen, Arvid utvändigt och Wilma i rygg på Delicious genom första sväng & nu travade hon genom hela första kurvan! Något som Wilma har haft väldigt svårt med, då hon har haft lite för bråttom fram och då gått över i passgång istället. Men nu när hon fick börja i rygg lugnade hon sig och travade snällt. Deli fortsatte fint i ledningen med Wilma i rygg, Arvid fick kämpa för att hänga med och efter 1000 meter galopperade han. Då gick jag upp utvändigt med Wilma istället och då fick Delicious sätta upp tempot. Arvid klarar tyvärr inte av att gå fortare är strax över 40 än så länge, därför gick första varvet inte fortare än 42. Andra varvet tryckte som sagt Wilma upp tempot så då landade de på 38 andra 1000. Då Delicious nu börjat få upp farten på riktigt och dessutom skött sig utan att bryta märkbart körde vi på ett tredje varv och la dessutom till en lite spurt sista 500 meterna. Sista 500 avslutades runt 32-tempo.

Det var ett riktigt roligt jobb att köra, för nu travade Delicious och skötte sig hela vägen ihop med andra hästar för första gången & Wilma fick någon som han med hyfsat i hennes tempo. Jag får visserligen fortfarande hålla rätt ordentligt i henne då hon vill öka mer. Men såhär räcker gott å väl
 
Så nu ska Wilma & Delicious anmälas till premielopp den 12 oktober på Sundbyholms B-loppsdag. Tanken är att jag ska köra Wilma & Leffe kommer förmodligen att köra Delicious. Det känns skönt att de kan gå premien samtidigt för Delicious bli mycket lugnare när hon har Wilma eller Lillan med sig. Då är hon en liten ängel! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0