Lillan 3:a!!!

I tisdags var det dags för Lillan att springa lopp igen. I sulkyn denna gång satt min personliga favorit, Oskar J Andersson! Hon har varit riktigt fin i jobben och var även fin när jag körde henne i första värmningen. Oskar var nöjd han också i andra värmningen, men för att få henne aningen mer stabil lade vi på de lätta bootsen. 
 
I loppet sen startade hon från spår tre från start. Oskar prickade starten bra och kunde köra Lillan upp till ledningen. Den kom några hästar och försökte trycka för att överta ledningen, men varje gång de kom upp bredvid henne så föll de över i galopp. Så när den tredje hästen som kom upp galopperade började Lillan att bli förvirrad. Hon tappade travet lite och började bryta lite utåt i tron om att man skulle galoppera, men när Oskar petade på henne med pisken blev hon mer fokuserad igen och höll traven. Första 500 m öppnade hon på lugna 22,5 för att sedan öka tempot för att varva på 20,0. ca 500 kvar kom attacken utifrån väldigt snabbt. Lillan svarade bra men lyckades inte hålla ledningen. Hon kämpade på bra, men sista 100 meterna gav hon upp lite och släppte förbi två hästar till, så hon kom in som fjärde häst. Men, då den som kom först i mål blev diskad efter att ha trängt sig ut 5-600 kvar och stört hästen som var tvåa i mål, så hoppade hon upp en placering och blev istället trea! 
 
Lite skadeglad måste man få vara i ett sånt läge. Men Oskar var nöjd med henne och sa precis samma sak som både Johan & Per sagt, att hon fattar inte riktigt vad det är hon gör, hon tycker mest att det är väldigt spännande att springa ihop med massa andra hästar. Men hon gick ändå på nytt rekord 1.19,1. Oskar kunde iaf tänka sig att köra henne igen då han trodde att när hon väl fattar vad det är hon ska göra så kunde hon bli riktigt hygglig. 
Så nu laddar vi inför nya lopp! Hon kommer fortfarande få gå med "bondbalans" och vanligt öppet huvudlag ett litet tag till innan vi börjar lägga till extra växlarna.
 
 
 
 
 
Lillans halvbror S.K. Steel startade också under dagen, loppet efter Lillan t.o.m. Han slutade femma i sitt lopp trots galopp!
 
 
 
Samtliga bilder är tagna av Bea Jakobsson
 
 

Kommentarer
Postat av: Frida knutsson

Grattis :)

Svar: Tack så mycket!
Malena Nogerius

2014-03-19 @ 23:23:09
URL: http://knuttisen.blogg.se
Postat av: Frida knutsson

till dem som kom trea! :) Skulle det förstås stå haha..

Svar: :)
Malena Nogerius

2014-03-19 @ 23:23:40
URL: http://knuttisen.blogg.se
Postat av: Annster

Grattis :)

Svar: Tack!
Malena Nogerius

2014-03-19 @ 23:24:12
URL: http://annster.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0