Allroundchampionat

I helgen hade vi en liten "skojtävling" på travbanan. För flera år sedan hade mälarruss en tävling som hette mälarruss allroundchampionat. Där tävlar ponnyerna i flera olika grenar & den med bäst resultat i de olika grenarna vinner titeln allroundchampion.

Förr höll tävlingen på i två eller tre dagar, men nu skulle vi bara göra ett litet försök & se om det fanns något intresse för tävlingen. Därför blev det endast under en dag. Årets grenar var dressyr (valfritt med rid- eller kördressyr), hoppning, trav, galopp, trec/trab/bruks även där fick man välja om man ville köra eller rida. Kravet var bara att de var tvungna att delta i minst 4 grenar där det ingick en körgren, en ridgren & en fartgren. Dessutom ingick en obligatorisk exteriörbedömning/besiktning för alla hästar. 

Under hela veckan innan har jag & Malin haft läger på travskolan för 8 stycken barn & ponnyer, som har fått träna på de olika momenten. Min ponny Montro var oxå med & tävlade. 

Först var det exteriörbedömningen & där visade Lovisa på bästa sätt & Montro fick ihop 41 poäng. Därefter var det dags för riddressyr där Alva red. Montro var inte alls med på noterna & gjorde ett ganska dåligt program. Nästa gren var hoppning, där gick det bättre men Tro var fortfarande lite seg. Men det räckte ändå till en andra plats efter Säby's Russell.
Travloppet körde Lovisa & de gjorde en riktig uppvisning och vann med ca 400 meter.
Sista grenen för tro var galoppen & till vår stora överraskning lyckades hon vinna den!

Sista grenen var trec/bruks/trab (vi vet inte riktigt vad vi ska kalla det). Där skulle ponnyerna gå över en matta, under fladdrande plastband, göra halt på en bestämd plats osv.

Det var riktigt spännande när allroundmästaren kat B skulle koras. Montro hade vunnit trav & galopp, Russell hade vunnit dressyr & hoppning. Sen hade de hyfsade placeringar båda två i resten av grenarna, så det var bara 0,5 poäng som skillde dem åt i slutresultatet!!! Det som avgjorde det hela var exteriören, där hade ju Montro fått 41 poäng & Russell hade fått 40 poäng!!!

Så Montro blev allroundmästare 2014, en titel som hennes mamma Monita fick 2003.
   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0