Dressyr

I dag blev det ett dressyrpass i hagen med gråhästen. Vi jobbade på volter åt båda hållan i både skritt och trav. Lillan jobbade på riktigt bra, tuggade fint på bettet, trampade in under sig och jobbade på bra med ryggen och nacken fint böjd. Hon har lite jobbigt i  högervarvet och försöker då gå emot skänkeln mellan varvet, men om jag petar lite med pisken på bogen så flyttar hon sig fint undan. Men, hon tar det gärna som en galoppfattning, framförallt när det börjar bli lite jobbigt. 
 
Vore kul att få med mamma ut snart så att ni kan få se hur pass långt hon ändå har kommit. Hennes största problem är att hon lätt blir lite överilad. Hon vill väldigt gärna göra rätt och blir jättestressad när hon inte förstår vad jag vill. Hon har även lätt för att samla sig lite för mycket och då börja spänna sig istället, så jag försöker få henne att hitta en lägre lång form som hon ska kunna trava avslappnat i. Nu blir det lite kast med huvudet, trippande, passgång, töltliknande(?) och skuttande när hon stressar upp sig. Dessutom har honalldelles för mycket energi nu. Igår var första gången sen i söndags som vi han ut och köra. Då var hon överpigg, vilket betyder att hon studsar fram, är rädd för allt och ja, är allmänt töntig!
tömkörning
 

Kommentarer
Postat av: Gabriella - Montéryttare

Vad roligt att ridningen går så bra med henne :) blir hon en bra montéhäst i framtiden tror du? :)

Svar: Jag hoppas det. Hon bär upp väldigt bra, men är fortfarande väldigt känslig. Det är jätteviktigt att sitta helt still på henne, annars tappar hon travet och slår över i galopp. Men så är hon ju bara tre år fortfarande och ännu inte helt stabil framför vagnen heller :)
Malena Nogerius

2013-03-09 @ 15:24:58
URL: http://montebloggen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0