Banjobb 18 mars

 I går  var vi som sagt påbanan och körde ihop med Stina & Loppan. Vi började med att jogga fram 4 bakvarv för att sedan köra 2000 i 1.50-tempo. Efter att ha skrittat lite vände vi upp igen och gasade lite mer. Precis innan vi vände upp kom det en häst i rätvarv, vilket gjorde att hon blev väldigt het och sjäbblade med travet första 100 metrarna tills hon föll över i galopp. Men hon ställde sig relativt fort igen, så vi fortsatte köra.
 
700 kvar saktade den andra hästen av och vi väntade på att han som körde då skulle styra ut så att vi kunde fortsätta köra. Men det gjorde han inte, så vi fick köra om med en ganska snäv sväng, varpå hans häst blir svinhet och svarar upp invändigt och han börjar istället gasa eftersom han inte klarade av att hålla upp den. Lillan blev lite stressad av det och hoppade igen. Hon avslutade fint och kom trots galopperna in i mål på 28,5 på 2000 meter. Så det var ändå helt okej, framförallt med tanke på hur dålig banan var. På grund av det kalla vädret var banan stenhård med väldigt löst "puder" över. 
 
Hon kändes i alla fall väldigt fin, hon gick i mål med massa krafter kvar. Varken farten eller konditionen verkar det vara något fel på, för två bakvarv senare blåste hon inte överhuvudtaget och var lika pigg igen.  
 
Nästa jobb är beräknat att gå om ca 2 veckor, så då kan jag höra av mig till dig Lotta :) Då kommer Pelle förmodligen att köra henne. Jag är lite för feg och tror inte riktigt att hon klarar av att springa så fort! Men rent kapacitetsmässigt tror i alla fall Pelle att hon skulle kunna klara ett kval redan nu.
 
 
Loppan
 
Påselning
 
 
 
Framjoggning
Framjoggning
Rätvarv
 
 
 
hmm... galopp!
 
 
Målgång
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0