3 nya SM på Åby

Svensk Travsport meddelade häromdagen att det kommer att införas 3 stycken nya SM på Åby under SM dagen.
 
Från travsport.se

När Åbytravet i år bjuder in till SM kommer vi att kunna se tre nya SM kategorier, nämligen Ryttar-SM, Ungdoms-SM och SM i Ponnytrav.

Den 12 oktober 2013 är det SM-dag på Åby, som i år kommer att inkludera ytterligare tre mästerskap. Detta innebär alltså att det i år kommer att köras sammanlagt sju SM-lopp.
– Med dessa nya lopp höjer vi statusen på dagen ytterligare. Detta är verkligen en av årets höjdpunkter här på Åby, säger Jon Walter Pedersen, Sportchef på Åbytravet.

Två montélopp kommer att ridas under dagen. I Ryttar-SM kommer landets bästa montéryttare att ställas mot varandra och kämpa om att bli Svensk mästare. Förstapriset i Ryttar-SM kommer ligga på 100 000 kronor. I Monté-SM handlar om de bästa montéhästarna. Det är alltså de bästa hästarna som i detta lopp ska mötas på Åbyovalen.

Även Ungdoms-SM kommer att köras denna dag. Här får vi se Sveriges framgångsrikaste ungdomar. Åldersgränsen för detta lopp är 25 år oavsett licenskategori och även här ligger vinstsumman på 100 000 kronor.

Efter elva års uppehåll är SM i ponnytrav tillbaka på Åby och Sveriges minsta mästare ska utses. Detta lopp kommer att hållas för ponny kategori A, främst shetlandsponnyer. Kuskarna är mellan 8 och 15 år och här tävlas det inte om några prispengar utan om stor ära och exklusiva hederspriser.

– Målsättningen är att kunna köra alla SM här under samma dag och i framtiden även ha Amatör-SM och Dam-SM under denna dag. Det kommer att bli jätteroligt och vi ser verkligen fram emot det här säger Jon Walter Pedersen.

Annie Larsson

 


Jag tycker att det är kul att de kommer att ha två stycken SM i monté, men jag misstänker att det i stort kommer att bli samma ryttare som rider båda loppen och det känns lite minder kul. Förmodligen är det ju de bästa ryttarna som kommer att rida de bästa hästarna. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0