Studiebesök med licenseleverna

Varje år när jag har licenskurs brukar jag gå runt med eleverna till alla olika funktionärer och domare som arbetar under dagen. Något som brukar vara väldigt uppskattat, vilket det även var i år. Vi börjar med att gå till inskrivningen och prata med Björn. Han förklarar vad man gör på inskrivningen och vad hans arbetsuppgifter är. Därefter brukar vi gå till veterinären och ekipagekontrollanten, även de får då förklara vad de har för uppgifter och hur de arbetar. 
 
Höjdpunkten varje år är måldomartornet tätt följt utav bandomartornet. Även i år fick vi se kvalloppet från måldomaren och lopp 1 från bandomaren. Årets elever var riktigt duktiga med att ställa mängder med frågor och verkligen ta reda på sakerna de funderade över. Vi brukar även gå till startpersonalen och se hur de arbetar och vad de kollar på för att släppa iväg ett lopp, men tyvärr var det inget vi han med i år. 
 
Efter att vi besökt alla funktionärer får eleverna en timme på sig att gå runt på stallbacken för att intervjua kuskar, ryttare och tränare. Här har de fått förbereda frågor själva för att ta reda på precis vad de vill, vad de tycker är intressant att fråga om. Därefter avslutar vi genom att de får redovisa sina frågor och svar inför hela gruppen. Om det är något att diskutera eller om de har fler frågor går vi igenom dessa och sedan får de åka hem eller vara kvar och fortsätta se på tävlingarna.
 
Hur har ni påera utbildningar? Brukar ni få gå runt och se hur det fungerar "bakom kulisserna" på en tävlingsdag? Nu är det här ponnylicenselever jag undervisar, men ändå. :)
 
 
Kvalloppet från måldomartornet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0