Montékval på Mamoros Tapper

I dag fick jag kvala en helt underbar liten häst på Sundbyholm. Mamoros Tapper hette han och var en 8-årig, brunskimmel, valack.
 
Han var väldigt trevlig och genomsnäll att rida. Lite lat när det inte fanns några hästar runt omkring. Vi var ganska få hästar som skulle kvala, tre montéhästar och två trav. Han skötte sig finfint i volten båda starterna (blev ju såklart en omstart) och var riktigt snabb iväg. Vi tog ju såklart starten, den ena montéhästen galopperade från start ochden andra la sig i rygg på oss. Sulkyhästarna drog iväg och vi kom lite efter, på grund av att min lilla herre tyckte att det var ganska bekvämt att ligga och mesa en bit bakom :P Första 500 gick på mycket långsamma 29,0 och varvet på 28,5. Då började vi bli lite oroliga för hur det här skulle gå,så jag manade på honom lite extra så han svarade genom att öka tempot något. 500 kvar gick Sanna ut med Black Sabbath å satan vad min lilla kuse svarade då! Tempot skruvades upp rejält sista 500 metrarna så vi kom i mål på en km tid på 23,2. Synd att jag inte hade någon klocka på mig, hade varit kul att se hur fort det gick sista biten! Vi gick i mål med krafter kvar och tussarna kvar i öronen. 
 
Ägarna var nöjda och skulle nu börja leta montélopp åt honom. Det var som sagt en riktigt mysig häst, som jag mer än gärna tagit med mig hem! :D
 
 
Mamma gjorde ett försök till att fota kvalet med en lite för trött digitalkamera...
Vit rumpa :)

Kommentarer
Postat av: marinaginman.se

söt häst! roligt att det gick bra =) snygga dina stövlar är med rosa kant btw =)

Svar: Tack! Fast det är inte rosa kant ;) Det är vanliga svarta galoppstövlar, det är de rosa strumporna som gör att det ser ut som att stövlarna har rosa kant :)
Malena Nogerius

2012-11-19 @ 22:16:48
URL: http://marinaginman.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0