Voltningsproblem??

Satt idag och läst lite olika bloggar och kom in på Emma Wahlbergs blogg. Jag kan inte annat än att hålla med henne!
Hur ska vi kunna ge montén ett bättre rykte och status, när det ständigt blir en väldig massa omstarter? Ska det bahöva vara så? Vart blir det fel?
Som montéryttare SKA du ha gått samma utbildning som de andra kuskarna. Du SKA ha gjort minst 10 godkända provlopp, med voltning!
Jag vet inte hur det är på andra banor, bara på min egen & där är montéutbildningen under all kritik! Licensledarna har ingen koll alls på montén, de läsar igenom ungefär vad som står i reglementet. Fystestet går ut på att rida 6*500 m intervaller. De har ingen koll alls på utrustningen, ridstilar eller speciella saker man måste tänka på när man rider. I provloppen är det SÅÅ uppenbart att de koncentrerar sig på sulkyekipagenm de har sällan något att säga till montéryttarna under genomgångarna (trots att det finns saker att säga). De kan en säga någon liten kommentar i fall att någon utav montéhästarna är "åt helvete" fel typ står åt fel håll vid klart eller liknande.

Hur går det till på din hemmabana och vad har du för åsikter om det här?

Länk till Emmas inlägg:
http://travbruttan.blogg.se/2012/may/monten-blir-kass.html?_tmp=1b3d1235a526941e5dc6940ef5ccbf689df2810b

Kommentarer
Postat av: Gabriella - Montéryttare

På Axevalla tycker jag att det är bra licensutbildning i Montén, vi har Charlotta Lusensky som utbildare och vi får ett eget lopp där det faktiskt var hyffsat många med och red. Vi fick bra coachning och hjälp och tips i voltningen.

Fys-test hade vi inte något, ridstilar var inget vi gick igenom eller så men det tror jag inte dom gör på någon bana?

Svar: Det är jättebra att det fungerar på vissa banor, här är det istället katastrof. Utbildningspersonalen kan ingenting om monté. De kan var som står i TR, men sen tar det slut.
malena nogerius

2012-05-27 @ 18:47:26
URL: http://montebloggen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0