Mantorp

I går var det som sagt lopp på Mantorp. I söndags blev jag uppringd av Cissi Ahlborg som behövde en ryttare till sin häst Carlsson. Det är en riktigt fin häst som har varit väldigt bra i monté tidigare, då med Åsa Svensson i sadeln.
Så Jag och Linn fick börja vår resa lite tidigare än vi tänkt. Så vid tvåtiden lastade vi in Loppan i transporten och åkte iväg. Vi var framme redan vid halv fem & strax efter halv sex red jag ut och värmde med Carlsson. Han var en stor och rejäl häst, riktigt fin och väldigt snäll att rida.
Han var lite jobbig att volta med, men gansk startsnabb. Tyvärr blev det 4 omstarter, på den femte kom vi äntligen iväg! Vi kunde rida med invändigt genom första sväng & 1500 kvar fick vi rygg på Jenny & Mcclain. 900 kvar började vi att gå ut och attakera. Han avslutade bra men blev lite trött mot slutet, men vi kom i alla fall i mål som sexa. Cissi var i alla fall nöjd med ritten och sånt är alltid kul! :)
Därefter blev det lite väntande innan det blev dags för Loppan att värma. Hon fick börja med att jogga några varv på lilla banan runt hagarna för att sedan köra in på banan och göra en ordentlig provstart. Vi provade att vända upp snävt eftersom vi hade spår fem. Hon skötte sig jättebra, men va ganska laddad.
Vi beslutade oss för att köra med fast bommul och ryckhuva i loppet eftersom hon va så pass laddad i värmningen. Hon var jättefin i provstarten och allt kändes jättebra. Men när starten gick blev Loppan lite övertaggad och fög rätt upp i luften istället & det tog ett bra tag innan jag fick ner henne. Så när hon väl travade igen var de andra drygt 200m bort. Men hon fick springa på & jäklar va hon sprang! Hon var jättefin och varkade tycka att det var otroligt kul. Eftersom hon förlorat så otroligt mycket på galoppen kom vi bara ikapp sista hästen men det kändes riktigt bra, så nu är det bara att anmäla ut till nästa lopp! Kommer hon inte med så är planen att montékvala henne istället.
Loppe-Boppan
Tur att man inte blev så skitig :S

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0