Galopprace!

I går var det äntligen dags för monté med Magellan Bay, som vi har längtat. Han var pigg och glad i vämningen, men blev alldeles för tung fram med både strykkappor och skor, så strykkapporna togs av & tyvärr var det då försent att ändra skoinfon till barfota fram, så skorna fick sitta kvar.
I provstarten var han iaf bättre, jag hade satt på dubbla tyglar och när jag höll upp honom med det inre tygelparet gick det bättre, han blir så sur när man tar i honom. Så jag kortade upp dem ordentligt och red upp bakom bilen.
När bilen började rulla var slöa snälla Maggan borta och han drog järnet, så strax innan bilen släppte gick han över i galopp och jag hade inte en suck att säga emot. 200 meters galopp, vilket resulterade i diskning. Därefter travade han som en gud(!) och halvt drog med mig igen. Så när jag äntligen fick stopp på honom red vi direkt av banan.

Så nu ska vi testa honom dövad i provlopp på torsdag & hoppas att det går bättre. Sen får vi fortsätta att försöka komma med i lopp,  nu förlorade han ju tyvärr ytterligare poäng och är nu nere på 20p.

Däremot vann Lilo sitt travlopp på Axevalla, vilket är jättekul! So nu hoppas vi på att hon kommer med i något montélopp snart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0