Pulsbaserad intervallträning & hektiskt schema!

Så var det dags för lilla gråa skruttan idag igen att träna. Jag har det rätt körigt den här veckan då jag har hoppat in och jobbar alla lektioner för den andra idrottläraren också, vilket blir cr 115-120% under den här vekan. Igår var det styrelsemöte med ponnytravet, idag kval med travskolans ponnyer, imorgon ridkurs 17-18 & träningskurs 18-20, på torsdag putsning av vagn & selar (förhoppningsvis hinna köra Lillan igen) & sen på fredag är det balkörning med ponnyerna, lördag 75-års firande hos mormor & söndag på plats på Solvalla för ELITLOPPET!!!!
 
I dag körde vi som sagt med pulsbandet. Leffe köpte för några veckor sedan en pulsmätare som man kan ha när man kör eller rider & den använde vi oss utav idag. 
 
Pulsmätaren har olika steg (1-5) från och med att man kommer upp till 100 i puls. Steg 1 som är lågintensiv träning ligger mellan 100- 129, steg 2 är lite hårdare träning, medelintensitiv träning och ligger mellan 130-159. Steg 3 är då medelhög träning som ligger mellan 160-184 och sen steg 4 högintensiv träning mellan 185-205. Steg 5 är väldigt högintensiv träning och där ska man inte ligga under träningspassen då träningen kan bryta ner istället för att bli uppbyggande.
 
Jag körde 6 intervaller på Hockey's slinga och anpassade tempot efter pulsmätaren. På raksträckan låg vi på 3:an i överkant & underkant 4:an. När vi kom till backen gick pulsen direkt upp och låg i överkant på 4:de nivån. Korta stunder, när det var som brantast gick pulsen upp till 206-210.
 
Mellan varje intervall skrittade vi tills pulsen låg mellan 100-105. Efter intervallerna joggade vi av och skrittade sista biten hem. Under skritten kom hon aldrig ner under 78, men så fort jag hoppade ur vagnen var pulsen nere på 70, när vagnen var av var pulsen nere på 65 & när huvudlaget var av låg pulsen nere på 55.
 
Min nya älskling <3
 
gråa pållen springer!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0