"second place - first loser"

Så var det verkligen hela dagen igår! Våra ponnyer startade i 3 lopp. QP i 2 travlopp & Montró i montéloppet.
 
Först ut var Qp. Vi har haft lite problem med henna att hon ska springa och bryta, framförallt när hon springer själv i ledningen. Så idag testade vi med huvudstång för första gången, något som inte var uppskattat, så jag fick springa med henne i volten då hon ansåg att det inte gick att svänga med den där djävulsmanicken fastsatt. Efter en lite halvknackig start kom hon i alla fall i väg och kunde dra i lednignen. I sista sväng blev hon dock sur och skrittade nästan genom hela kurvan. Hon kände sig lite ensam och ville springa ut! Men när hästen som senare vann loppet kom upp berdvid blev det fart på benen igen. Hon masa sig i alla fram till en andraplats på nya rekordet 3.08. Däremot är det surt att veta att ponnykräket förmodligen vunnit om hon bara hade kunnat hålla sitt tempo genom sista sväng och inte fungera på att ta en fikarast.
 
Film på QP's lopp finns här! 
 
 
 
Nästa ponny ut var Montró i montén. Hon startade på 140 meters tillägg och har tränat otroligt bra hemma, så vi hade rätt höga förhoppningar. Hon gick iväg rätt hyfsat med drar på 2 galopper, en vid ca 1100 kvar och en vid 900 kvar. Tyvärr förlorar hon så otroligt mcket på galopperna :( Hon gick ändå 1.59,0 i loppet, vilket är knappt 3 sekunder långsammare än travrekordet, något man brukar kunna vinna montéloppen på, framförallt med intervallhandicappningen, men nej. Idag var det självklart en ponny som stod framför som skulle tangera sitt travrekord, i monté! Den gick ruskigt bra och jättegrattis till dem, men det känns alltid lite småsurt att bli tvåa när ponnyn gör sånt kanonlopp!
 
Hur som helst, Montró gick under 2 minuter i monté för första gången och är just nu sveriges snabbaste montéponny :D :P Vi hoppas på att hon ska kunna plocka några sekunder till  under sadel och vi har siktet inställt på monté SM på Kalmar i oktober!
 
Montrós lopp hittas du här!
Thildas fantastiska ;) sits här beror på alldeles för långa tyglar som hon dessutom gled på :P Detta ska nu åtgärdas och sys om :D
 
Sista loppet för dagen var ett travlopp för QP igen. Hon stod nu p 80 meters tillägg. Trots en lite seg start arbetade hon sig snabbt uppåt och tuffade på fint framåt. Till det här loppet hade vi dessutom satt på en murphy, vilket gjorde att hon sprang ännu lite rakare. Tyvärr stod det ju en ostartad ponny med kanonfin kvaltid på start & de är alltid svåra att komma ikapp. Men QP jobbade på bra och var inte så långt efter i mål. Den stackaren fick gå bra fort redan i sitt första lopp för att vinna. QP stod för en imponerande rekordsänkning till 2.54,8. Totalt sänkte hon sig nästan 16 sekunder under den här tävlingdagen!
 
QP's andra lopp finns här!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0