Torsdag

Efter en alldeles förlång arbetsdag igår var planen att ta en rejäl sovmorgon. Och det gick ju bra, eller inte. Klockan 8 fick Pelle för sig att han skulle gå upp. Vaknade igen vid halv nio av att Leffe kommit in och de två satt nere i köket och snackade, så då var det bara att gå upp. Åt frukost ihop med Pelle och när han sen åkte till jobbet vid halv 10 gick jag ut till stallet för att fixa till mina hästar. Eftersom jag inte han mocka igår så blev det dubbelboxar idag. Lillans box blir aningen jobbigare men det är inte alls farlit, lite mer kiss bara. Panter däremot, med honom är det ingen som helst skillnad... Hans bajshög är väl lite större men han bajsar jämt på ett och samma ställe och kissar precis framför. Så normalt tar de runt minuten att mocka hans box, noga(!) idag tog det kanske 3 minuter då han dessutom spridit ut allt hö över hela boxen. 
 
När jag var klar i stallet hämtade jag in Lillan och sadlade på henne. Testade även sätta på henne en martingal idag  eftersom hon har kastat lite med huvudet när jag tar i henne. Vi joggade bort till Håkan B's slinga och red två lite längre men ganska långsamma galoppintervaller i snön. Testade att galoppera i båda galopperna, så vi red i vänstergalopp bortåt, vände och högergalopp tillbaka. Högergaloppen var lite jobbigare tyckte hon och visade det genom ett bocksprång i första fattningen & korsgalopp i andra, men tredje försöket så fattade hon fint höger.
 
Vi travade hela vägen tillbaka och testade lite ökningar i trav (mest för att se så att hon är med på noterna och inte tror att ridträning=galopp), men hon travade på fint. Första ökningen så var hon dock lite okoncentrerad, så då hon och studsade lite. Men när hon väl koncentrerade sig och förstod att; nu travar vi, så satte hon upp svansen i vädret och travade på fint framåt.
 
Det är lite tråkigt att aldig ha med sig någon fotograf ut på ridturerna, så ni får nöja er igen med tråkiga "hemma-igen-efter-ridturen-bilder" ;)
 


 

Kommentarer
Postat av: Gabriella - Montéryttare

Känner igen det där, antingen lägger man upp efter/före ridturen bilder eller samma bild man redan använt c:a 6783526 gånger ;)

Svar: Ja! Visst är det irriterande!
Malena Nogerius

2013-03-02 @ 20:02:05
URL: http://montebloggen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0