Två lyckliga skimmel-tjejer!

Imorse åkte jag och Pelle till stallet redan vid halv 7 för att släppa ut Lillan & Arabica innan vi åkte till Leksand för att hämta Monita. Leffe hade redan släppt ut alla de andra hästarna då, men tjejerna stod lugnt i sina uteboxar och mumsade hö när vi kom. Arabica har både ätit och druckit bra under natten, dock var boxen ganska rörig, så hon har väl traskat runt en hel del. Lillan, som sovit med pyjamas, hade tydligen sovit på rygg i natt... Hela hon var totalt nerspånad. Hela täcket, benen, svansen, manen och öronen! Hon verkar trivas med att stå i uteboxen.
 
Arabica fick en även ny grimma, eller hon har fått ärva en av Lillan gamla då hennes egen satt lite tajt, en ljustljust rosa så den ser nästan vit ut och så står det "Precious" över nosen. Den passade jättebra (trots Pelles protetser om att hon inte kan ha en grimma som det står "precious" på). Därefter var de reda för att gå ut i hagen. Delicious som fick gå själv i sin hage var jätteledsen och gnäggade efter Lillan. Men Lillan brydde sig inte det minsta, hon hade ju sin nya kompis och märkte att vi var på väg till en utav de lite större gräshagarna. Vi släppte både tjejerna samtidigt och med svansarna i skyn drog de ett par varv i hagen (Lillan i täten) innan de lugnt ställde sig och beta.
 
Vid 7-tiden rullade vi iaf ut på E20 för att åka hela långa vägen upp till Leksand och hämta Monita. Det känns skönt att ha henne hemma igen och det var en hel ponnyflock som kom och mötte henne! Det ser bra läckert ut i hagen nu. 3 shettisar - en vit, en grå (konstant svartskimmel) & en svart, 3 st 1-åriga russ - en isabell, en ljusbrun och en bleksvart, ett mörkt ljusbrunt tvåårigt russ, 2 ljusbruna vuxna russ och ett chokladbrunt vuxet russ. Alla i samma hagen och i en stor klump till flock! Det är jättekul att se dem ihop!
 
Väl hemma igen var det bara att kasta in montéväskan i bilen för att åka ner till travet och provrida kallblodet. På väg dit kommer jag ju på att banan är ju stängd! Den var stängd hela förra veckan och hela den här veckan på grund utav hopptävlingarna. Ungefär samtidigt ringer kallblodsägaren och säger att det är massa hästar, bilar och transporter på banan. Vi löste det hela genom att sadla på vid släpet och sedan rida ute på rakbanan. Jag började med att värma upp 4 varv på "lilla" rundbanan (den är även den 1000 m lång, men odoserad, lite tyngre och ligger utanför banområdet) därefter joggade vi en raka för att sedan vända upp och rida två intervaller. Han var ganska rejäl och lite småstark, men hade ett ruskigt kliv och när han väl fick gå på så lugnade han sig och pullade inte lika mycket längre. Han lyssnade även otroligt mycket på rösten och slog av på tempot direkt när jag ptroo:ade.
 
Så den 18 augusti smäller det, kallisen ska montékvala och Lillan ska sulkykvala. Spännande spännande!
 
Eftersom pappa har med sig den bra kameran på båten och bilderna på mobilen blev jättekassa så blir inga bilder idag :P
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0