Udda travhästar

Just nu är det mycket uppmärksamhet kring de lite mer udda travhästarna. Majesty of Rock har ju länge varit väldigt unik med sin silvergråa skimmelfärg. Tap In har även han varit lite speciel med sin bruna konstanskimmelfärg som många av han avkommor fört vidare. Nu för några veckor sedan presenterades en helvit varmblodstravare Totem de Visais, född i Frankrike, men som numera bor i Danmark. Strax eftreråt presenterades kallblodet Hvalstad Blondi, som även hon är helvit. Hon tränas på Romme travbana av Christina Erlandsson. 
 
För några dagar sedan presenterades även ett litet stoför från stall Zet e. Pastor Stephen. Hon har visserligen den "vanliga" bruna färgen, men har ett stort frågetecken i hela pannan. En annan häst som presenteras är Markus Klipp, en häst som tävlade med bara ett öga. Han var som mest aktiv under 2011 & 2012. Han stod under 2011 i träning hos Per Lennartsson och vann då lopp på V75. Han tjänade in nästan 400 000 innan han exporterades till Malta.
 
Är det någon utav er som har en travhäst som är lite udda? Någon ovanlig färg, någon vit fläck eller underligt tecken osv?
 
Finaste Majesty of Rock

 
Macahan Loss
 
Totem de Visais
 
Kallblodet Blondi

Enögde Markus Klipp

 
Fölet med frågetecken i pannan.

... och så min egen lilla grålla, Harryettie!

 

Kommentarer
Postat av: Sara

Hej!
Jag har en vit travare som är efter Neon P.E. Han är också vit och får många vita avkommor. Å han har hållit på med betäckning länge då min är 9 år ;)

Svar: Vad kul! Det är roligt att det kommer fram fler olika färger :)
Malena Nogerius

2013-04-08 @ 10:29:50
Postat av: M

Macahan har nån gen som gör att han bleks av, skimmelfärgen var mycket starkare som föl. Har träffat hans mamma, och hon har inte lämnat några liknande färger efteråt. var antagligen en genmutatiuon :)

Svar: Spännande att höra! :)
Malena Nogerius

2013-04-09 @ 13:02:48
Postat av: M

hahah oj, menade såklart att skäckfärgen har blekts något, inte skimmelfärgen. Autocorrect ;)

Svar: Haha! Blir lite fel ibland, men jag förstod att det var så du menade :)
Malena Nogerius

2013-04-09 @ 14:50:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0