Gårdagens dressyrpass

I går kom mamma hit och hade lite dressyrlektion för mig och Lillan. Vi red i en utav hagarna som har nästan samma mått som en paddock och dessutom red vi med dressyrsadeln för första gången. Lillan var tvyärr rätt tjurig och ville inte alls samarbeta till en början. Lite senare slappnade hon av och blev mer samarbetsvillig.
 
Vi började med att skritta och trava några varv längs fyrkantsspåret och på lite volter. När hon var hyfsat uppvärmd saktade vi av till skritt igen och gick in på en liten fyrkant. Där gjorde vi en halt i varje hörn för att sedan få henne att flytta sig undan för skänkeln, en början till framdelsvändning. När hon börjadeförstå vad vi gjordetog vi bort halten och ersatte den istället med en halvhalt följt av framdelsvändning. Vi gjorde detta i båda varven.
 
När hon var med på noterna och flyttade sig bra undan för skänkeln gickvi ut till fyrkansspåret och började jobba med skänkelvikningar istället. Vi vände in som en snett igenomvändning där hon fick tvära ca 3 steg för att sedan gå rakt fram. 
 
Lillan kämpade på bra och blev jättelycklig när hon fck massor med beröm när hon gjorde rätt. Efter en dryg halvtimme var det en mycket trött liten häst som fick skritta upp till stallet. Då hade vi som sagt skrittat större delen av passet, så hon var ju inte trött konditionsmässigt, men i huvudet.
 
Efter passet fick hon några morötter och sen gå ut i hagen till Delicious igen.
 
På väg till hagen
 
Framskrittning
 
Uppvärmning, sur häst:P
 
 
 

Flytta undan för skänkeln
 
Jobbigt det här...
 
Tequila var med och bevakade hela träningspasset :)
 
Skänkelvikning
 
jobbigt och svårt...
 
 
Protestera lite...
Avslutning på passet med lite avjoggning
 
 
Söthästen!!!
Dagen till ära hade vi knoppar i manen. Jag vet att de inte är de snyggaste knopparna, men jag behöver få undan manen när vi rider dressyr och det var lite kul att testa göraknoppar igen, något jag inte gjort sen jag var typ 12-13 år... 
 
Godis-stretching
 
Godis!!!
 
 

Kommentarer
Postat av: Gabriella - Montéryttare

Vilken otroligt fin ridtravare hon kan bli när hon fyllt 11 om du fortsätter med dressyrarbetet :) ser jättefint ut!

Svar: Ja, jag hoppas ju lite på att kanske tom kunna vara med på någon liten ridtravartävling parallellt med travtävlandet. Men efter travkarriären tror jag absolut att hon kommer bli en riktigt fin ridtravare :)
Malena Nogerius

2013-04-23 @ 13:28:18
URL: http://montebloggen.se
Postat av: marinaginman.se

söt hon var i knoppar! och väldigt fina med tanke på att hon har lång man! Brukar ju vara lite lättare att få dem snygga på ridhästar m kortklippta manar..

2013-04-24 @ 11:34:28
URL: http://marinaginman.se/
Postat av: Matilda

Så fin häst du har!

2013-04-25 @ 15:44:31
URL: http://skogsrusset.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0